Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti 20.1.2015 klo 9.00-16.30 Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, 90100 Oulu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Advertisements

KOULUTUSTAKUU.
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Tavoitteet antaa eri maista tuleville nuorille mahdollisuus tapaamiseen ja mielipiteiden vaihtoon Antaa nuorille tietoa Kreikan historiasta ja kulttuurista.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Näin me ajatellaan – Nuorten kuulemisen tuloksia keväältä 2010.
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
HUIPPU – NUORTEN TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVIEN HYVIEN KÄYTÄNTÖJEN LEVITTÄMINEN Kv-tapaamisen tulokset Groningen, Hollanti 11. –
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
OTE ammattiin – KIINNI elämään Kotityöpalvelujen ammattitutkinto tuettuna oppisopimuskoulutuksena.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Nuorisopalveluiden tavoitetila
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
VetoVoimaa teknologia-aloille Hankkeen toteuttajaorganisaatiot Turun kaupungin sivistystoimiala / projektitoimisto ja ammatillinen koulutus.
NUORTEN STARTTI 2012−2014 NUORTEN STARTIN ESITTELY Matti Heinämäki Yksilövalmentaja.
Opiskelupaikan valinta ja opintojen imu Tiina Lindblad Itä-Suomen yliopisto.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Strategiapäällikkö Kari-Pekka Kronqvist
Nuorisolain uudistaminen
Kokemuksia pilottikouluista
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
TET =Työelämään tutustuminen
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Hyvinkää 100 vuotta.
Eveliina Karjalainen.
Kelan palvelut nuorille Nuorten palveluiden työseminaari
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
NUORISOVAALIT
Kirjallisuusterapia.
TET =Työelämään tutustuminen
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
Oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksoista kohti VALMAa
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
YHTEISHAKU 2019.
Monikanavainen työpaikkatiedotus
3T-hankkeen päättöseminaari
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)/ STM & OKM Nuorten syrjäytymisen ehkäisy –työseminaari
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Katinkulta MTK Pohjois-Suomi Sirpa Laitinen
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Fysioterapeutit kouluille
Esityksen transkriptio:

Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu

Tule mukaan! Nuoret – Saavat tietoa kesätöistä ja ammatinvalinnasta. – Saavat yhteyden suoraan työnantajiin ja voivat hakea kesätöitä. – Kuulevat eri alojen ammateista ja näkevät eri ammattilaisia töissään. – Tapahtuma soveltuu hyvin yläkouluikäisille 8. luokasta lähtien, lukiolaisille sekä toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoille. Opettajat ja nuorten ohjaajat – Mahdollisuus tutustuttaa oppilaat ja opiskelijat monipuolisesti työelämään ja ammatteihin ammatinvalinnan kynnyksellä. – Saavat tietoa eri työnantajista ja kuulla työnantajien kokemuksia ja näkemyksiä. – Saavat tietoa eri ammateista ja nähdä ammattilaisia työssään. – Verkostoitua muiden kävijöiden kesken. – Tapahtuma soveltuu erityisen hyvin opinto-ohjaajille, rehtoreille, yhteiskuntaopin opettajille, etsivää nuorisotyötä tekeville sekä muille nuorten parissa ohjaustyötä tekeville henkilöille. Työnantajat – Voivat rekrytoida erityisesti nuoria työntekijöitä eri tehtäviin. – Verkostoituminen toisten työnantajien kanssa. – Mahdollisuus osallistua Työnantajien aamukahveille – teemana nuorisotakuu

Tausta Työ elämään –tapahtuma järjestetään jo 5. kertaa. Työ elämään 2014 –tapahtumassa oli yli 3000 kävijää, kävijämäärä lisääntyy jatkuvasti. – Kävijät yläkoululaisia, lukiolaisia, ammattiopistolaisia, työpajanuoria, maahanmuuttajaryhmiä, opiskelijoita ja muita nuoria aikuisia. – Mukana oli myös paljon nuorten ohjaajia ja opettajia. – Kävijöitä oli koko Pohjois-Pohjanmaan alueelta sekä Lapista. – Työnantajan palaute: ”Tapasin Työ elämään –tapahtumassa parhaat työnhakijat verrattuna muihin ajankohdan rekrytointitapahtumiin.” Työ elämään 2015 –tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pohjois- Pohjanmaan TE-toimisto, Oulun kaupunki, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, OSAO, Luovi ja Taloudellinen tiedotustoimisto.

Lisätietoja – tietoa tapahtumasta – tapahtuman ohjelma – juliste tulostettavaksi oppilaitokseen – materiaalit jaettavaksi oppilaitoksessa oppilaille/opiskelijoille – tapahtuman pohjakartat Tapahtuman suunnittelusta vastaa suunnitteluryhmä: – puheenjohtaja Kukka-Maaria Berg, Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto, p , – Sari Moilanen, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut,p , – Outi Söderman-Juvani, Byströmin nuorten palvelut, p ,