VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013. Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Vapaaehtoistoiminnan ytimessä!
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Kyläfoorumi Valtimolla
ForeMassi2025 -hanke Varsinais-Suomen aluetyöpaja, Turku
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Diakonian olemus ja ajankohtaiset haasteet
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
“Vapaaehtoisena vaikutat”. ” Vapaaehtoistoiminta hyödyttää sekä yksilöitä, yhteisöjä että koko yhteiskuntaa. Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistoiminnan.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 ”Vapaaehtoisena vaikutat” 1.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
Sininauhaliiton projektiklinikka Sininauhaliiton projektityön painopisteet ja kehittämistyön strategiat TOIMINNANJOHTAJA AARNE KIVINIEMI.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Muna vai kana – onko väliä? Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden avokuntoutuksen kehittämishanke PÄMIn väliseminaari Tampere.
Ops seminaari Askola.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma MIPA Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen toimintaprofiilit 2015Jurvansuu/EHYT ry1.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan periaatteet Vapaaehtoisuus Tasa-arvoisuus Vastavuoroisuus Ei-ammattimaisuus Luotettavuus.
Vapaaehtoinen, vertainen ja kokemusasiantuntija – päihdetoipujan monet roolit Jyväskylä Päivi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
KAUPUNKIELVI – PROJEKTI
Lions tietoa uusille jäsenille
Mitä on Avoin ja mukaanottava yhteisöllisyys
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot
Kehitysvammaisten henkilöiden palkkatyöllistyminen ja osallisuuden toteutuminen työ- ja päivätoiminnassa. Vaalijala
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Ohjaamon monikulttuurisuusverkosto
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Uskonto, sosiaaliset suhteet ja solidaarisuus
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Lounais-Suomen Syöpäyhdistys Vapaaehtoiseksi lähelle avun tarvitsijaa
MIELI pt (personal trainer)
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Itsenäistymistä tukemassa asumisen haasteet
Esityksen transkriptio:

VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta Osallistava vapaaehtoistoiminta Tuettu vapaaehtoistoiminta Palveluja tuottava vapaaehtoistoiminta Vertaistoiminta Tapahtumat, keräykset Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja järjestötoiminta 2VaVe-koulutus , Turku VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Psykososiaalinen auttamistyö päihdetyön järjestöissä ja seurakunnissa Kohdentuu päihde- ja mielenterveystyöhön Asiakkailla on monimuotoisia ongelmia useilla elämänalueilla - päihdeongelmat, mielenterveysongelmat, taloudelliset vaikeudet, asunnottomuus, yksinäisyys, rikosoikeudelliset asiat, vankeus, väkivalta, ihmissuhdeongelmat, monenlaiset kriisitilanteet jne. -> näistä seuraa haasteita vapaaehtoisten ja vertaisten työskentelylle 3 VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vapaaehtoisen ja vertaisen olisikin hyvä tietää perusasioita Päihderiippuvuudesta ja muista riippuvuuksista -> miten riippuvuus vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen? Mielenterveysongelmista -> millaisia oireita on masennuksessa ja yleisimmissä psyykkisissä sairauksissa? Vankilataustaisten tukemisesta Oman paikkakunnan auttavista tahoista Jne. 4 VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vapaaehtoistoiminnan määritelmiä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman pakkoa ja jota ei pidetä velvollisuutena perhettä tai sukua kohtaan. Omasta halusta lähtevää, palkatonta toimintaa, jota tehdään omia arvoja vastaavan yhteisön hyväksi. Se on merkki halusta osallistua ja vaikuttaa ja sen tulisi olla kaikkien kansalaisoikeus. 5VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vertaistoiminta Vapaamuotoisesti tai organisoidusti järjestäytynyttä keskinäistä apua ja tukea, jossa samassa elämäntilanteessa olevat tai samankaltaisia elämänkohtaloita kokeneet ihmiset pyrkivät yhdessä etsimään tukea tai selvittelemään ja ratkaisemaan elämäntilannettaan. Perustuu yhteenkuuluvuuden tunteeseen ja yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin tai samankaltaisiin elämänkokemuksiin. 6VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vertaistoiminta TAVOITTEENA on edistää jäsentensä hyvinvointia, jaksamista ja tukea paranemista. ARVOPOHJANA on tasa-arvoisuus ja toisen ihmisen kunnioittaminen. Koska vertaistoiminta perustuu kokemukselliseen asiantuntijuuteen, siinä korostuvat arjen arvostus ja ihmisten omat elämänhistoriat. 7VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan merkityksiä merkitystä sekä vapaaehtoiselle itselleen, hänen palvelujaan/tukeaan vastaanottavalle taholle, taustaorganisaatiolle ja koko yhteiskunnalle Vapaaehtoiselle ja vertaiselle toiminta tuo sisältöä elämään, mielekästä tekemistä, uusia taitoja, sosiaalisia suhteita, kokemuksia, opintopisteitä… palvelujen vastaanottajalle toiminta antaa konkreettista apua, sosiaalisia suhteita, lisää laatua elämään, uusia kokemuksia… 8VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan merkityksiä Taustaorganisaatiolle toiminta merkitsee konkreettista apua toiminnan järjestämiseen, palvelun laadun paranemista, työyhteisön rikastuttamista, uusia taitoja, yhteisöllisyyttä… Yhteiskunnalle vapaaehtoistyön merkitys on yhä tärkeämpi ja korostuu tulevaisuudessa: se lisää hyvinvointia, aktiivista kansalaisuutta ja yhteiskuntarauhaa 9VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013

Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan pelisäännöt Tavallisen ihmisen taidoin Palkatonta Vapaaehtoista Luotettavaa Luottamuksellista Puolueetonta Tarvitsijan ehdoin Tasa-arvoista 10VaVe-koulutus Sininauhaliitto 2013