Eläkeliitto Eläkeliitto on ikäihmisten yhdessäolo-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Toiminnan perusta on yhteisön ja yhdessäolon tarjoama turvallisuus,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOMEN SUURI VUOSI ITSENÄISYYDEN SATAVUOTISJUHLAVUODEN 2017 OHJELMASTRATEGIA.
Advertisements

Hoitotyön keskeiset käsitteet
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
TYÖPAJOJEN STARTTIVALMENNUS VALTAKUNNALLISESSA JA AJANKOHTAISESSA VALOSSA Starttivalmennuksen Kumppanuusfoorumi Mea Hannila-Niemelä Projektipäälikkö Startti.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa Ditte Winqvist Erityisasiantuntija, kulttuuri Opetus- ja kulttuuriyksikkö
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
1 Työhyvinvointikartoitus tuntiopettajille ja luennoitsijoille Wahren-opisto.
Suomen YK-liiton toimintastrategia hallitukselle
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Millainen on ihanteellinen yhteiskunta? Kirjan sivut
Alueverkoston ohjelma Rovaniemen Järjestötalon esittely, Suvimaria Saarenpää Sote-uudistus Lapissa, Sanna Hiltunen Sote-uudistuksen valtakunnallinen.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Eläkeliiton Ylä-Savon piiri ry./Pekka Mäkinen
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa
Miten koulu ympäristönä edistää terveyttä, turvallisuutta ja toiminnallisuutta
Tonni lähti Ryhmä 4.

Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
YHDISTÄVÄ TEKIJÄ EI IKINÄ – VAAN IHMISINÄ!
Kerro lauseella mikä on ryhmän tarkoitus?
”Meidän opisto”.
Ikäihmisten palvelut, toimijuus ja osallisuus pähkinänkuoressa
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Aikuissosiaalityön klubi
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Hyvinvointia kestävästi
Opetustoimi osana Jyväskylää
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Sosiaalialan tehtävärakenne
Visio ja perustehtävä Jokainen löytäisi oman tapansa liikkua ulkona.
Kuntoutuksen kuumat perunat
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Miina Sillanpää Seuran ja Valtaa vanhuus –liikkeen seminaari
Yhteisöllisen hyvinvoinnin asialla
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
MTK:n valiokuntauudistus
FB FActor Strategia
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Kuntoutusverkoston kokous
Helsingin kaupungin avustukset 2017
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa –hanke Pohjois-Kymen Kasvu ry
KEIJO KEIJO
Kerro lauseella mikä on ryhmän tarkoitus?
Kohti kaikenikäisten yhteisöä
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhdessä enemmän, hyväksyttiin FinFamin vuosikokouksessa Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ja sen jäsenyhdistykset työstivät vuosien.
NV:n STRATEGIAKARTTA TOIMINTA-AJATUS: Ylläpitää ja edistää NV-järjestöjen yhteistyötä neurologisesti sairaiden ja vammaisten hyväksi.
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
Järjestötieto muutoksessa
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Kentän uudet nettisivut Kentän
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Eläkeliitto Eläkeliitto on ikäihmisten yhdessäolo-, palvelu- ja edunvalvontajärjestö. Toiminnan perusta on yhteisön ja yhdessäolon tarjoama turvallisuus, virkistäytyminen ja lähimmäisen auttaminen sekä halu pitää yhteisössä myös ne jäsenet, joiden omat voimat vähenevät. Eläkeliiton tarkoitus on eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen sekä heidän sosiaalisen turvallisuutensa ja hyvinvointinsa edistäminen. Eläkeliiton säännöt 2.§ 2 (10)

Eläkeliitto Eläkeliiton tavoitteet vuosille Eläkkeiden ostovoima 1. Lakisääteisen eläkejärjestelmämme on taattava kaikilla tulotasoilla riittävä toimeentulo 2. Pienempien eläkkeiden ostovoima on turvattava myös taloudellisesti vaikeina aikoina Eläkkeiden verotus 3. Eläkkeiden verotus ei saa olla palkkaverotusta ankarampi millään tulotasolla 4. Välillisen verotuksen korotukset on korvattava pienituloisille kansan-ja takuueläkkeen tasokorotuksina Hyvinvointipalvelut 5. Lähipalvelut on turvattava koko maassa sote-uudistuksen toteutuessakin 6. Omaishoitajien palkkiot on yhtenäistettävä ja maksatus on siirrettävä Kelalle. Osallisuus ja kuulluksi tuleminen 7. Vanhusneuvostot on säilytettävä kunnissa 8. Ikäihmisiä edustavia kansalaisjärjestöjä on kuultava esimerkiksi kunnallisissa lautakunnissa Kansalaistoiminta 9. Kansalaisjärjestöjen toiminta on turvattava myös muuttuvissa olosuhteissa 10. Kilpailu- ja verolainsäädännössä on huomioitava yleishyödyllisten järjestöjen merkitys Tavoitteet päätetty Eläkeliiton XVIII liittokokouksessa Seinäjoella (10)

Eläkeliitto Eläkeliiton organisaatio ToimintaPäätöksenteko LiittoLiittokokous Piirit (20) Liittovaltuusto Yhdistykset (402)Liittohallitus toiminta perustuu arjen asiantuntijuuteen, tietoon ja järjestöpäätöksiin kyse on kokonaisuudesta, jota tehdään eri tasoilla sen mukaan, missä on eniten asiaan liittyvää tietoa ja osaamista sekä vaikuttamiskeinoja työskentelemme toisiamme tukien yhteisten tavoitteiden puolesta ( *v tietoja) 4 (10) Jäsenet ( ) *

Eläkeliitto Eläkeliitto pähkinänkuoressa 2014* jäsentä 80339naisia 49796miehiä 402 Aktiivisesti toimivaa yhdistystä uutta jäsentä 1 221jäsenmäärän lisäys yhdistysten toiminnasta vastaavaa vapaaehtoistoimijaa *Tiedot Eläkeliiton toimintakertomuksesta. Yhdistysten toimintakertomusten palautusprosentti oli (10)

Eläkeliitto Eläkeliitto tarjoaa turvallista yhdessäoloa ja toiminnan iloa monipuolista toimintaa ja elämyksiä osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa henkistä ja liikunnallista vireyttä itsensä kehittämisen ja järjestötyön oppimisen mahdollisuuden 6 (10)

Eläkeliitto Eläkeliiton sosiaalinen palvelutoiminta Sosiaalinen palvelutoiminta on osa Eläkeliiton toimintaa ja se nojautuu järjestön perusarvoihin. Sosiaalinen palvelutoiminta on kokonaisvaltaista selviytymisen tukemista. Eläkeliitossa sosiaalisen palvelutoiminnan muotoja ovat vapaaehtoistoiminta ja hanketoiminta elämäntilanteisiin liittyvä sopeutumisvalmennus sosiaalinen lomatoiminta 7 (10)

Vapaaehtoistoiminta Palveleva vapaaehtoistoiminta ja sitä tukeva koulutus Murtumatta mukana – osteoporoosin ehkäisy (2007-) TunneMusiikki – Musiikista sisältöä vapaaehtoistoimintaan (2009-) TunneMieli – Mielen hyvinvointia kehittävä ja tukeva vapaaehtoistoiminta (2012-) LähiVerkko – osaamista ja osallisuutta (2013-) Elämää Käsillä – kädentaidoilla hyvinvointia ja osallisuutta (2014-) Elämäntilanteisiin liittyvä sopeutumisvalmennus Erosta eheäksi – vertaistukitoimintaa ja kursseja eronneille (avio- tai avoero) (2002-) Yhtäkkiä yksin – vertaistukitoimintaa ja kursseja leskeksi jääneille (1995-) 8 (10) Eläkeliitto

9 (10) Eläkeliitto Yli 40 vuotta lomakeskustoimintaa Eläkeliitolla on oma lomakeskus Lehmiranta Salossa. Vuonna 2015 lomakeskustoiminnan käynnistymisestä tuli kuluneeksi 40 vuotta. Lomakeskus on hankittu, sitä on rakennettu ja palveluita on kehitetty ikäihmisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Eläkeliiton jäsenet saavat merkittävän hintaedun omasta lomakeskuksesta. Eläkeliiton lomakeskus tarjoaa mm. Ohjattua lomatoimintaa Oivaa ohjelmaa Kauniin ympäristön Hyvät ulkoilumahdollisuudet Hyvää ruokaa Samanhenkistä ja samanikäistä seuraa Siistit savuttomat tilat

10 (10) Eläkeliitto Eläkeliiton julkaisut EL- Sanomat EL- Sanomat tulee jokaiseen jäsenperheeseen. Lehden painos on Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehti välittää lukijoilleen ajankohtaista ja eläkeläisiä kiinnostavaa tietoa. Se kertoo paitsi järjestön toiminnasta ja sen palveluista myös yhdistysten arjesta ja juhlasta. Lisäksi Eläkeliitto julkaisee vuosittain toiminnastaan ja hankkeistaan kertovia esitteitä, raportteja ja oppaita.