MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Eurooppalaiset kulttuurit
Advertisements

Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
MAAPALLO HALTUUN.
RUOTSISTA PERUSTIETOA
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Taloudellinen integraatio ja EU-oikeuden kehitys Niilo Jääskinen.
TANSKA.
Suuri ja mahtava Euroopan unioni?
Eurooppa maailman 2. pienin maanosa
LIETTUA LIETUVA.
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
5. RUoANSULATUS-ELIMISTÖ
Maatalouslaskenta - seuraavat 100 vuotta
Turkki – Aasian läntisin maa
Maatalous.
1. IHMINEN.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
MEKSIKO JA YHDYSVALLAT.
FILIPPIINIT.
Brasilia Brasilia sijaitsee lounaassa maan keskipisteestä nähden.
Afrikkalainen elämäntapa Yhteisöllisyys, kulttuuri, sivistys.
Perustietoja Kerro valtiosta perustietoja pinta-ala asukasluku pääkaupunki kieli/kielet.
Länsi-Eurooppa Tekijät: Laura, Oskari ja Lauri. Urheilu 2/3 pojista ja ½ tytöistä harrastaa vähintään yhtä urheilulajia Ranskassa. Alankomaat ja Ranska.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
TUTKIMME AFRIKKAA. AFRIKAN VALTIOITA Egypti ja Marokko (ryhmä A) Kenia ja Algeria (ryhmä B) Zaire ja Sudan (ryhmä C) Etelä-Afrikka ja Etiopia (ryhmä D)
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
Johdanto + alueen esittely valintaperusteet historiaa?? sijainti + lyhyt kuvailu alueesta (ps. kartta ois kiva )
2. PINNANMUODOT VAIHTELEVAT ALANGOISTA YLÄNKÖIHIN
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
FI4 YHTEISKUNTAFILOSOFI A. 1. Yhteiskunnan olemistapa Yhteiskunnan käsite Yhteiskuntamuotojen luokittelu Yhteiskuntafilosofian ongelmat -miksi yhteiskuntia.
Pohjois-amerikan ja Latinalaisen Amerikian intiaanikulttuurit
EU-KURSSI EY - Euroopan Yhteisöt EU – Euroopan Unioni.
Yhteistyö laajenee 1951 Hiili- ja teräsyhteisö – Ranska, Länsi-Saksa, Benelux-maat, Italia 1957 Rooman sopimukset – Samat maat – EEC ja Euratom 1967 hallinnon.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
4.1 PLANKTON 7. BIOLOGIA. 73 % Maan pinta-alasta on veden peittämää Mistä päin maapalloa ilmakuva on otettu?
Eurooppalainen kulttuuripiiri
EUROOPAN UNIONIN SYNTY JA LAAJENEMINEN
Karttatehtävään vastaaminen
Alueiden Eurooppa.
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
Eurooppalaisuus ja Euroopan unioni
Saksa ja Yhdysvallat haastavat Englannin
Afrikkalainen kulttuuri
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Puola.
Kirjoita vihkoon.
3. EROOSIO MUUTTAA EUROOPAN MAISEMIA
Fysiikan käsitteitä AGORA (Pieni oppimäärä) Sähköopin
Globalisaatio s. 80-> 1. Mitä globalisaatiolla tarkoitetaan? 2. Pohdi globalisaation kehitysmaille ja niiden ihmisille aiheutuvia etuja ja haittoja (taloudelliset,
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
11. Perinnöllisyys ja ympäristö
Keskukset & vaikutusalueet
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
14. ENSIAPUTAIDOT HÄTÄTILANTEESSA
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Euroopan unioni.
Litosfäärilaatat.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
Maahanmuuttajien kotoutuminen Helsingissä
Kansalaisten Eurooppa
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
MUSIC BURMA Kultainen Maa lin ko * Esitys*
16. TOIMINTA TAPATURMATILANTEISSA
EU:N TALOUSARVIO TULEVAI-SUUTTA VARTEN
Nimesi | Opettajasi | Luokkasi
Esityksen transkriptio:

MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME

OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.  Rajaa ja nimeä karttaan mahdollisimman monta eurooppalaista valtiota ja pääkaupunkia.  Nimeä vesialueita (jokia, meriä jne) ja vuoristoja. Millaiset alueet oli helppo sijoittaa kartalle? Mitkä vaikeita?

TEHTÄVIÄ  TK teht. 1 s. 4  Valtioprojekti :: PERUSTIEDOT Täydennä valtiosi perustiedot Valtion sijainti asteverkolla (eteläisin, pohjoisin, itäisin ja läntisin piste) Naapurimaat Pinta-ala Aikavyöhyke Piirrä ja väritä valtiosi lippu Väritä valtiosi Euroopan kartalla ja nimeä lähialueet  Lisätehtäviä Tunnistatko Eurooppalaisia valtioita? - moniste OK teht. 5 s. 10

MILLAINEN EUROOPPA ON?  Toiseksi pienin maanosa  Miellyttävä ilmasto, joka hyödyttää mm. maataloutta  Pitkä ja merkittävä kulttuurihistoria (maanviljely, tiede, taide, teollisuus)  Tiheä, kaupunkimainen asutus  Hyvät kulkuyhteydet  Paljon luonnonvaroja  Maailman vauraimpia alueita  Korkea elintaso (ravinto, koulutus, terveydenhuolto, asuminen)  Monikulttuurisuus (siirtomaa-aika, maahanmuuttajat)

EUROOPAN UNIONI eli EU  Nimi otettiin käyttöön 1992  Kuuluu 28 valtiota  PÄÄPERIAATTEET: 1. Ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääoman vapaa liikkuvuus 2. Alueiden eriarvoisuuden vähentäminen EU – tuet (esim. Suomen maatalous) 3. Yhteinen kauppa- ja maatalouspolitiikka EURO (2002)  Euroopan Unionin laajeneminen (animaatio) Euroopan Unionin laajeneminen (animaatio)

TEHTÄVIÄ  TK teht. 3 s. 6  Valtioprojekti :: POLITIIKKA Selvitä, mikä on valtiosi valtiomuoto (demokratia, kuningaskunta, diktatuuri…) Kuvaile valtionjohtoa (päämiehet ja -naiset) Miten valtiota johdetaan, miten hallitus toimii? Selvitä, kuuluuko valtiosi Euroopan Unioniin? Kuuluuko valtiosi muihin poliittisiin liittoutumiin?

KOTITEHTÄVÄ  TK teht. 2 s. 5