Tietoturva. F-Secure Maksullinen ja melko kallis: vuoden lisenssi kolmelle tietokoneelle kustantaa 79.90€ Saatavilla yli 25 kielellä, myös suomeksi Sisältää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Internetin ilmaisohjelmat
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Samba seminaari. Historiaa  Ensimmäinen versio 1992  Kehittäjä Andrew TridgellAndrew Tridgell.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Käyttöjärjestelmät ja ohjelmien päivittäminen Sami,Jarkko Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
DHCP & DNS Joni Härmä EL3.
Tietokonemadot Aleksi Tarhonen Henri Yletyinen.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Linuxissa pelaaminen TEEMU KOIKKALAINEN. Yleistä PC-Pelejä dominoivalla Windowsilla pyörii oikeastaan kaikki tietokonepelit. Mutta myös Linuxille on saatavilla.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Linux pelikäytössä Kalle ”HCJorma” Lounela. Onko Linuxista siihen?  Toimivia pelejä on huomattavasti vähemmän verrattuna Windowsiin  Ideasta on vaikeampi.
VOIP &LINUX & SKYPE. VoIP Voice over Internet Protocol tekniikka jolla siirretään verkon yli reaaliaikaista ääntä ja kuvaa –internet tai lähiverkko.
Linux palomuurina Kimmo Karhu, EL0A
Pekka Paananen Toni Valkonen OH3. Historia 1994 NCSA:n HTTPd pääkehittäjä erosi NCSA:n palveluksesta syntyi Apache - A Patchy Server sekä Apache Group.
Jean Danielsbacka EL3 Linux. Samba? ● Tiedosto- ja tulostuspalvelin, joka toimii lähes missä tahansa TCP/IP:tä tukevassa ympäristössä ● Samba on ilmainen.
Linux-järjestelmät (A271227) Gentoo Linux -käyttöjärjestelmä Petri Keltanen TI07.
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
 Perustettu v.2003  Toimii kaikissa PC / MAC / LINUX koneissa  Yhteensopiva kaikkien yleisimpien Internet- selainten kanssa :Internet Explorer, Firefox,
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ TIETOTURVA ON NOUSSUT KESKEISEKSI KYSYMYKSEKSI INTERNETISSÄ. VERKKOYMPÄRISTÖSSÄ ON MAHDOLLISTA MM. MUUNNELLA WWW-SIVUSTOJEN TIETOJA.
Päivityspaketit. WINDOWS Versiot XP, 7, 8 ja 10 Windows XP Julkaistu , tuki lopetettu > elinkaari 12,5 vuotta Kolme päivityspakettia.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
RASPBERRY PI Yhden piirilevyn tietokone.. SISÄLLYS  Yleistä tietoa  Teknistä höpinää  Käyttöjärjestelmät  Pelaaminen Raspberryllä  Yhteenveto  Kysymykset.
Erilaiset sähköpostipalvelut Erilaiset protokollat: Post Office Protocol version 3 (POP3) 1.Lähettäjä puhuroi viestin palvelimelle 2.Palvelin lähettää.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
Ville Liljeqvist oh Linuxin toimisto-ohjelmat.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Tietokantamoottorit Suosittuja tietokantamoottoreita: MySQL SQLite
Jonna Kyllönen mylept14B
TIETOTURVA.
EV3-ohjelmointi Lumapäivät Lahti.
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä

Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva internetissä
Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Aloittelijan Abitti-koulutus
Oma avoin pilvi Antti Alainen, Anton Rautanen
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tietoturva.
Tietoturva.
Lukiolaisen itc.
Tietoturva internetissä
Windows 10 -vinkit Asetukset kuntoon.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Esityksen transkriptio:

Tietoturva

F-Secure Maksullinen ja melko kallis: vuoden lisenssi kolmelle tietokoneelle kustantaa 79.90€ Saatavilla yli 25 kielellä, myös suomeksi Sisältää palomuurin ja virusturvan samassa paketissa Omien kokemusten perusteella kevyt, pyörii taustalla ja lataa päivitykset automaattisesti (joskus pieniä ongelmia) Päivitykset voi myös ladata manuaalisesti (formatoinnin jälkeen)

Avast! Saatavilla 20 eri kielellä, myös suomeksi Toimii lähes kaikilla eri käyttöjärjestelmillä myös 32- ja 64-bittisillä Ohjelman luvataan osaavan poistaa yli virusta ja haittaohjelmaa Avast! on saanut arvostettuja palkintoja vuosina 2006, 2008 ja 2009 Avast! on ilmainen kotikäyttäjille, lisäominaisuudet maksullisia Ei ilmoittele turhaan mistään Lataa päivitykset automaattisesti Kevyt, taustalla pyörivä

CCleaner Saatavilla yli 15 kielellä, suomi mukaan luettuna Ilmainen, nopea, tehokas, kätevä, kevyt Puhdistaa rekisterit ja poistaa väliaikaistiedostot eli tietokone nopeutuu ja kovalevyltä vapautuu tilaa Ohjelman ei tarvitse olla aina päällä Ei ole yhteensopiva Linux- tai Mac-käyttöjärjestelmien kanssa

Ad-Aware Ilmainen, suhteellisen nopea skannaus (riippuu kovalevytilan ja tiedostojen määrästä) Skannauksen aikana kone hidastuu huomattavasti, joten se on viisainta jättää pyörimään esimerkiksi syömisen ajaksi Poistaa tietokoneelta haittaohjelmia, eli vakoiluohjelmat, troijalaiset,rootkitit ja keyloggerit Ad-Aware ilmoittaa skannauksen jälkeen löydetyt haittaohjelmat ja ilmoittaa niiden vaarallisuuden asteikolla 0-10 Saatavilla maksullinen versio, jonka skannaus on tehokkaampi ja ominaisuuksia saa lisää: mm. sähköpostin reaaliaikainen tarkistus Toimii vain Windowsilla

Comodo Palomuuri ja virustorjunta, ilmainen, ei saa suomeksi Kevyt, huomaamaton, soveltuu kaikille nettisurfaajasta harrastajaan Tarkkailee verkkoliikennettä, monitorointimahdollisuus Tukee automaattisia päivityksiä ja taustasuojausta Ei olemassa maksullista versiota Comodolla hoituu sähköpostin tarkistus, kuten myös tietokoneen ajastettu ja manuaalinen tarkistus Toimii ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmällä