Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama."— Esityksen transkriptio:

1 Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama

2 Linuxilla pelaaminen Linuxille tuotettujen tai käännettyjen pelien määrä on pieni. Pelikehittäjät suosivat DirectX rajapintaa, jota ei tueta Linuxilla. Vaihtoehtoinen OpenGL rajapinta kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Lähes kaikki pelit ovat ilmaisia indie pelejä, joita harrastelijat kirjoittavat. Useimmat suositut pelit saadaan toimimaan Linuxilla pienien kikkojen avulla.

3 Linux gaming cheats Emulaattoreita on paljon saatavilla.
Pääasiassa eri pelikonsoleita simuloivia, esim. Playstation ja NES. Wine on sovellus joka mahdollistaa Windowsille kehitettyjen ohjelmien ajon Linux ympäristössä. Cedega (WineX) on erityisesti pelien ajamiseen tähtäävä sovellus. Cedegan kehitys lopetettiin 2011.

4 Linux gaming cheats Codeweaversin CrossOver on Winen kaltainen yhteensopivuuskerros. CrossOver on maksullinen ja varmatoimisempi kuin Wine.

5 PlayOnLinux Graafinen hallinta ohjelma Winen päälle.
Mahdollistaa Windows pelien ja ohjelmien asennuksen ja hallinnan. Ohjelman asennus tapahtuu lataamalla paketti PlayOnLinuxin sivuilta tai komennolla sudo apt-get install playonlinux (Ubuntu).

6 Pelien jakelualustat Linuxilla
DESURA (2011->) Ensimmäinen pelien jakelualusta Linuxilla. Nykyisin Bad Juju Gamesin omistuksessa. STEAM (2013->) Valven kehittämä ja ylläpitämä. Tarjoaa tällä hetkellä yli 1000 natiivia peliä Linuxille.

7 SteamOS Debian pohjainen käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu Steam Machine pelikoneille. Julkaistu 2013 ja viimeisin versio on Brewmaster (Tammikuu 13, 2016). Tukee kaikkia Steamin linux tuettuja pelejä sekä Windowsilta tai maciltä lähiverkossa streamattuja pelejä.

8 Lähteet www.gametreelinux.com/cedega-technology www.winehq.org
store.steampowered.com/steamos en.wikipedia.org


Lataa ppt "Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google