Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toimisto-ohjelmat Linuxissa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toimisto-ohjelmat Linuxissa"— Esityksen transkriptio:

1 Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Jukka Helisvuo EL3 Linux-kurssi harjoitustyö

2 Toimisto-ohjelmat Ei ole enää olemassa yritystä, joka ei käytä toimisto-ohjelmia toiminnassaan. Dokumentit, taulukot, graafiset esitykset luodaan nykyään tietotekniikan avulla. Windows maailmassa Office –tuoteperhe, suhteellisen hintava ~500 euroa (office 2003). Linuxissa useita ilmaisia toimisto-ohjelmistoja

3 Star- ja OpenOffice Periaatteessa sama tuote (perustuvat samaan lähdekoodiin) OpenOffice.org –projektin juuret ovat StarOfficesta. Sun Microsystems osti StarOfficen 1999 StarVisionilta ja julkisti sen lähdekoodin vuoden 2000 lopulla. Julkistetusta koodista oli poistettu kaikki kolmansien osapuolien osat. Esimerkiksi oikoluku.

4 Star- ja OpenOffice OpenOffice.org ohjelman kehitys yhä pääosin Sun Microsystemsin toimesta. Kaikki OpenOffice.org –projektin kulut hoitaa Sun Microsystems. Näin syntyi kaksi eri tuotetta StarOffice ja OpenOffice.org Ohjelmistot ovat perustoiminnoiltaan identtiset. StarOffice sisältää lisäksi kolmansien osapuolten lisensoituja ominaisuuksia ja lisäyksiä, joita ei ole voitu lisätä OpenOfficeen niiden lisenssiehtojen vuoksi.

5 Star- ja OpenOffice Merkittävimmät erot:
· StarOffice:n lähdekoodia ei ole saatavilla; OpenOffice.org:n lähdekoodi on saatavilla. · StarOffice on maksullinen. OpenOffice.org on maksuton. · StarOffice on täydellisempi kuin OpenOffice.org, fontteja on enemmän, tavutus ja oikoluku useilla kielillä, myös suomeksi. Adabad D-tietokanta, mallipohjia ja leiketiedostoja. Toiminnoiltaan ohjelmistot ovat kuitenkin identtiset. · Sun Microsystems tarjoaa maksullista tukea StarOffice –tuotteelle. OpenOffice.org:n tuki on pääsääntöisesti yhteisön tukea - kuten esimerkiksi osoitteesta löytyvä suomenkielinen sivusto.

6 OpenOffice.org Ilmainen vapaasti kopioitavissa oleva toimisto-ohjelmisto. Uusin versio tällä hetkellä 2.0.2 Väittää olevansa yhteensopiva Microsoft Office –tuoteperheen kanssa. Vuoden 2005 lopulla OpenOffice.org ohjelmistoa suositeltiin eduskuntaan.

7 OpenOffice.org OpenOffice.org sisältää:
OpenOffice.org Writer - tekstinkäsittely OpenOffice.org Calc - taulukkolaskenta OpenOffice.org Draw - vektorigrafiikka OpenOffice.org Impress - esitysgrafiikka OpenOffice.org Formula - matemaattiset kaavat Muita osia ovat mm. WWW-editori ja tuki tietokantayhteyksille

8 Kuva Writer -tekstinkäsittelystä

9 KOffice / KDE Office Toimisto-ohjelmisto K –työpöytäympäristöön.
Vapaan lähdekoodin ohjelmisto. Sisältää tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan ja graafisten esitysten tekoon tarvittavat ohjelmat sekä paljon muuta. Muun muassa Microsoftin Visio –ohjelmaa vastaavan vuokaavioiden ja diagrammien luontiin tarkoitetun ohjelman.

10 KOffice / KDE Office KOfficen osat: KOffice Workspace
KWord, tekstinkäsittely KSpread, taulukkolaskenta KPresenter, esitysgrafiikka Kexi, tietokannat Kivio, vuokaaviot/diagrammit Karbon14, vektorigrafiikka Krita, kuvankäsittely Kplato, projektinhallinta/aikataulu Kchart, kuvaajien piirto Kformula, matemaattiset kaavat Kugar, liiketoimintaraporttien luonti ohjelma

11 Kuva KWordista

12 GNOME Office Ei ole oikeastaan ns. toimisto-ohjelmisto vaan –projekti, jonka tarkoituksena on kasata toimisto-ohjelmia, jotka toimivat GNOME –työpöytäympäristössä. Tällä hetkellä GNOME Officen kotisivuilta ei pysty edes lataamaan pakettia joka sisältäisi kaikki ohjelmat yhdessä paketissa vaan ne pitää ladata erikseen.

13 GNOME Office GNOME Office sisältää tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan ja tietokantojen luontiin ohjelman. Tekstinkäsittelyn hoitaa AbiWord, joka on suosittu ja tuettu ainakin Linuxissa, Mac OS X, Windows, React OS, SkyOS ja BeOS käyttöjärjestelmissä. Taulukkolaskenta ohjelma on Gnumeric, joka on paljolti samanlainen kuin Excel, mutta ilmainen. Tietokantoja voi hallita GNOME-DB ohjelmalla.

14 Kuva AbiWordista

15 APPLIXWARE ApplixWare on kaupallinen toimisto-ohjelmisto, joka sisältää tekstinkäsittely-, taulukkolaskennan-, vektorigrafiikka- ja tietokantaohjelmat. ApplixWare on enemmän kuin toimisto-ohjelmisto. Sillä voi esimerkiksi linkittää tosiaikaisesti kaupankäyntitiedot taulukkolaskentaohjelmaan, joista voidaan laskea tulevaisuuden rahoitussuunnitelmat. ApplixWare sisältää Builder –sovelluskehitysympäristön, jolla voi luoda omiin tarpeisiinsa sopivia lisäosia, jotka toimivat yhdessä ApplixWaren muiden osien kanssa.

16 ThinkFree ThinkFree on myös kaupallinen toimisto-ohjelmistopaketti.
Mielenkiintoinen siksi, että se on toteutettu javalla ja on alusta riippumaton. Toimii Linuxissa, Windowsissa sekä Mac OS X:ssä Mainostaa olevansa täysin yhteensopiva Microsoft Officen kanssa. Tällä hetkellä versiossa 3 ja maksaa 49.95$

17 Kuva Write tekstinkäsittelyohjelmasta

18 …kun mikään ei riitä… Jos edellä mainituista toimisto-ohjelmistoista ei yksikään ole mieluinen niin tässä ratkaisu.


Lataa ppt "Toimisto-ohjelmat Linuxissa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google