HUNGRY FOR FINLAND Ajankohtaista ruokamatkailusta Kristiina Havas 22.1.2016, Haaga-Helia amk Yhdessä enemmän – toimialojen yhteistyöllä kasvua ja uudistumista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ydinvoimaa rakennetaan lisää – miten suomalaista osaamista kehitetään
Advertisements

ONNISTUNUT TAPAHTUMA – VIROSSA! Miksi kannattaa järjestää tapahtuma Virossa?
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy.
Menestyksellisen matkailuyhteistyön haasteet ja mahdollisuudet.
Espoon matkailustrategia v Julkinen
Russian-Finnish International Castle to Castle Project: aims and objections Professor Antti Honkanen, Director of Centre of Tourism and Education, University.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Each idea needs a place that turns it into an experience - TAIDETEHDAS Luova Länsiranta Porvoo Susanne Dahlqvist Posintra Oy.
ROAD-SHOW SOTŠI ”SOCHI 2014” VALTAVA HANKE ALUEEN MATKAILU- JA PALVELUTARJONNAN KEHITTÄMISEKSI UUDELLE TASOLLE 2.
MYA9114 Matkailupalvelun perusteet, 2 op
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Matkailun ohjelmapalvelut
Helsinki Region Centre of Expertise Tools for Regional Development and Co-operation Mikko Juntunen Culminatum Ltd Oy
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Valtakunnallisen kylämatkailuhankkeen päätösseminaari
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Kulttuurimatkailun kehittämisstrategia
Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
MYA9113 Matkailu- ja majoituspalvelun perusteet, 5 op Matkailun perusteet, 2 op Hilkka Lassila Jorma Korhonen Savonia UAS / JKo.
TUHA-verkoston tapaaminen
W w w. h a m k. f i Kanta-Hämeen haasteita Matala kansainvälistymisen taso Yritystoiminnan rakenne Verkostoituminen ja yhteistyö Palveluliiketoiminta,
Natural Europe Winter School Yleisesittely. Keywords: natural history, environmental education, informal education, educational pathways, learning in.
Tervetuloa seitsemännen vaikuttavuus- tutkimuksen julkistustilaisuuteen!
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Satu Lappalainen ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET -OHJELMAN HAKU Rahoitusasiamies Satu Lappalainen.
Finský intensivní Titta Hänninen.  1. What is the capital of Finland? ◦ Mikä on Suomen pääkaupunki? ◦ Helsinki on Suomen pääkaupunki.  2.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Esimerkkejä kuntien erilaisuudesta Lähde: Tilastokeskus PIENINMEDIAANISUURINKOKO MAA Väkiluku Sottunga Helsinki
Teema ja strategiset alueet 2 Yhdessä 2017 Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät Suomi nyt Suomen 100 vuotta Suomi tulevaisuu- dessa.
Suomen suurin yritysten kasvun sparrauskilpailu. SPARRAAMASSA YLI 900 YRITYSTAIVAAN TÄHTEÄ Kaikille avoinMaksuton, tehokas konsepti 2.
Matkailutiedottaja Elisabeth Heinrichs Asiakkaan kohtaaminen verkossa - Case Visit Helsinki Miten hyödyntää sosiaalista mediaa matkailutoimiston markkinoinnissa,
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
MATKAILU- RAVITSEMIS - JA TALOUS-ALA Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla on tavoitteena vaikuttaa ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.
Suhdannekehitys Pohjois- Karjalassa alkuvuonna 2015 TRENDIT 2/2015 -julkistustilaisuus maakunta-asiamies Kimmo Niiranen.
Luo(v)uutta puusta-Hiilinielu Design Studio TkT Ulla Häggblom, TAMK Biotalous Road , TAMK.
Apurahojen haku Jouko Miettunen
” Helsingin tapahtumia yhdessä applikaatiossa”
VIRTUAALIPALVELU.
Klubin strategia työkalu KST
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
MISSION POSSIBLE Kouvola Innovation Oy | Strategiakärkien päivitys.
HI8 – kulttuurimatka historiaan London calling!
Kokous AAMUPÄIVÄN AIKATAULU 08:30 – 09:00 Aamiainen
LAPIN LIIKENNEPÄIVÄ Pertti Niemelä /1.
Amkien avoin TKI & Opetus
Finna-tilannekatsaus
POKAT 2021 maakuntaohjelma
Maaseutuohjelman tavoitteet nyt ja rahoitus tulevaisuudessa Kehittäjä Matchmaking –tapahtuma Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö.
Monthly Report Summary – November 2017
Visit Finland, Lakeland, maakunta ja kaupunki
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Let’s Go Tavastia! Kanta-Hämeen matkailun kehittäminen
Team Finland – palvelutarjonta
Elinvoimainen asumiskaupunki Hämeenlinna kuuluu Suomen viiden suosituimman matkailukaupungin joukkoon. Jotta tähän päästään,
ODA – Omat digiajan hyvinvointipalvelut
LR.
Pk-vientihanke pähkinänkuoressa
Marttaliiton #järkiruokaa lautasella -seminaari, Mitä on ruokataju?
ESIMERKKEJÄ REITTIEN KEHITTÄMISEN POLUISTA, KANTA-HÄME
Matkailun ohjelmapalvelut
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Heli Saari Outdoors Finland II Aktiviteettien kehittämisohjelman kansallinen koordinointi – hanke.
Matkailun ohjelmapalvelut
Luku 12 – Raamattu kulttuurin kirjana
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
© Haaga-Helia StartUp School
Kuva: Salla Lehtipuu.
Esityksen transkriptio:

HUNGRY FOR FINLAND Ajankohtaista ruokamatkailusta Kristiina Havas , Haaga-Helia amk Yhdessä enemmän – toimialojen yhteistyöllä kasvua ja uudistumista

Ruokamatkailustrategiavideo 2

Visio 2020 Hungry for Finland! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua ! Missio ”Mitä useampi kokki, sen maukkaampi soppa!” Ruoka- ja matkailutoimijat laajasti mukaan!

Bloom Consulting:Finland’s touristic demand – Digital Demand (D²©): summary report Paikallinen ruokakulttuuri kärkeen! Minkälaista kansainvälinen matkailukysyntä on, kun sitä tarkastellaan Suomea koskevien digitaalisten hakujen kautta? Luontoelämysten jälkeen paikallinen ruokakulttuuri sekä talviurheilu olivat suosikkiaiheet Suomesta potentiaalisten matkailijoiden keskuudessa. Visit Finlandin tilaaman tutkimuksen on toteuttanut Bloom Consulting.

Ruokamatkailun kehittämisen 3 temaattista painopistealuetta 5  Taste of place Alueellinen ruokakulttuuri, suomalaisuus ja suomalainen elämäntapa maistuvat  Pure pleasure Suomalainen puhdas ruoka tekee hyvää mielelle ja ruumiille  Cool and creative from Finland Kansainvälisesti tunnustetut ruokailmiöt Ruoka ja ruokailu ovat oleellisia ja elämyksellisiä osia matkailutuotetta

Lisää strategisia valintoja: Ruokamatkailun 6 Kaikille näille osa-alueille on määritelty strategiassa konkreettiset toimenpiteet ja mahdolliset toteuttajat. Strategiassa tulee tehdä valintoja, kaikkea ei voida kehittää.

Visit Finlandin tuoteteemoissa ruokamatkailutuotteet ovat vahvistuneet 7 Talvi- matkailu ja ruoka Kesän luonto- matkailu ja ruoka Kulttuuri- matkailu ja ruoka Hyvinvointi- matkailu ja ruoka Visit Finlandin tuoteteemoissa ruokamatkailutuotteet vahvistuvat

-pajat maakunnissa ja alueilla Sovitut:  Etelä-Savo  Pohjois-Savo  Satakunta  Varsinais-Suomi  Pohjois-Karjala 8 Osa toteutetaan yhdessä Visit Finlandin kärkihankkeiden kanssa  Ruokamatkailustrategia pähkinänkuoressa  Suomen huippuja, Ruokamatkailukilpailun satoa  Kolme minuuttia ruokamatkailun trendeistä – What is cooking?  Ruokamatkailun asiakkaita ja tarpeita  Ruokamatkailun alueprofiili, ruokamatkailun ”kattaus”  Miten tästä eteenpäin? Osallistujien toimenpiteet alueen ruokamatkailun kehittämiseksi H4F -pajat ovat moduloitu valmennus- ja sparrauspaketti, joka on luotu ruokamatkailun kehittämiseen

Työkaluja suomeksi englanniksi ruotsiksi Tulossa: Evästä tapahtumien ja museoiden ruokapalveluihin

HUNGRY FOR FINLAND Suomen ruokamatkailukilpailu 10 Suomessa on hyviä ruokamatkailutuotteita!

11 Voittaja: Majatalosta majataloon -retket Kamariherran kalaasit Mustion Linnassa Merkittävät ruokamatkailuteot Inari Menu/Tradition Hotel Kultahovi Malmgårdin kartano Kunniamaininnat Food Helsinki HEL YEAH -taskuesite, Helsingin ruokakulttuuri ja ilmiöt, Visit Helsinki Food & Fun ruokafestivaali, Food & Fun Finland

12 projektipäällikkö projektikoordinaattori projektikoordinaattori Lisätietoa ja materiaaleja Uudet nettisivut! Tilaa uutiskirje