SeAMK kehittämisohjelma 2011 - 2015 Kehittämisseminaari 26.8.2010 Tapio Varmola.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
Advertisements

MITÄ KV-YHTEISTYÖ EDELLYTTÄÄ KOULUTUSOHJELMILTA JA OPETUSSUUNNITELMILTA? Ammattikorkeakoulutuksen kokonaisvaltainen kansainvälistyminen ja tuloksellinen.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
Vaasan Ammattikorkeakoulu
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
RUOKAPROVINSSI Food Province Province Alimentaire Matregion 食料産業先端地帯 Lebensmittelprovinz Продовольственная провинция.
Satu Helmi & Ismo Kantola
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Vieraskielisten koulutusohjelmien kehittämispäivät ”Ulkomaalaisten opiskelijoiden integrointi ja työllistyminen”
Kolme Puheenvuoroa OISista Miten OIS toteutui? Mirja Kontio OIS-ajattelun johdanto Integrointiesimerkkejä Savonia-amk Laura Ahonen ja Teemu Itkonen Rabitthinking.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
INSSI-KEHITTÄMISSEMINAARI Teknillisen korkeakoulutuksen kehittämisen tilanne Johtaja Hannu Sirén.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/Ammattikorkeakouluyksikkö/as / /1. Rakenteellinen kehittäminen Ammattikorkeakouluja muodostettaessa.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Oulun ammattikorkeakoulu. Suomalainen koulutusjärjestelmä.
Agrobiotalouden innovaatioyhteisö Ari Sivula Projektipäällikkö.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
ISAT 1 Itä- ja Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulujen yhteistyöseminaari , Vuokatti ISAT – Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Savonia ammattikorkeakoulun.
Miten Mikkelin ammattikorkeakoululla menee?. Esityksen sisältö MAMKin suoriutumisen historiaa Vuosi 2010 toiminnan ja talouden tulosten valossa Vuoden.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN OHJAUS JA RAHOITUS TULEVAISUUDESSA Johtaja Hannu Sirén
Kajaanin ammattikorkeakoulu Arto Karjalainen Rehtori Kajaanin ammattikorkeakoulu
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017
VAU:n huippu-urheilustrategia
Yhteinen tavoitteemme
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
VAU huippu-urheilustrategia
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Kaupunkistrategian laadinta
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola

SeAMK strategian lähtökohta Seinäjoen ammattikorkeakoulun strategian lähtökohtana on toiminnan kehittäminen itsenäisenä ja monipuolisesti verkostoituneena korkeakouluna Etelä-Pohjanmaan maakunnan osaamisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. 2

SeAMK:n arvot, missio ja visio ARVOT OSAAMINEN, KANSAINVÄLISYYS, YHTEISÖLLISYYS, YRITTÄJÄHENKISYYS MISSIO Seinäjoen ammattikorkeakoulun tehtävä on hyvinvoinnin edistäminen Etelä-Pohjanmaalla korkeatasoiseen soveltavaan osaamiseen tähtäävällä monialaisella koulutuksella sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnalla. VISIO Seinäjoen ammattikorkeakoulu on menestyvä, kansainvälinen, yrittäjähenkinen korkeakoulu. 3

Strategiset valinnat 1/2 1.Profiloituminen neljälle painopistealueelle, kaksi yhteen sitovaa opetus- ja tutkimusaluetta –elintarviketalous ja hyvinvoinnin edistäminen –älykkäät ja energiatehokkaat järjestelmät teollisuudessa ja rakentamisessa –kulttuuri- ja elämystuotanto –julkiset palveluinnovaatiot Näitä profiilialueita yhteen sitovina opetus- ja tutkimusalueina ovat yrittäjyys sekä liiketoimintaosaaminen 2. Keskeinen vaikuttaja E-P:n korkeakoulumallin kehittämisessä 3.Verkostoituminen kansallisesti ja kansainvälisesti valituilla painopistealueilla 4

Strategiset valinnat 2/2 4.Kansainvälisyyden edistäminen koulutustarjonnassa, opiskelija- ja henkilökuntavaihdossa sekä TKI-hanketoiminnassa 5.Ennakointiin ja toimintaympäristön analysointiin perustuva toimintatapa 6.Innovatiivinen toimintatapa, aktiivinen toimija innovaatiojärjestelmän kehittämisessä 7.TKI-toiminnan ja yrittäjämäisen toimintatavan integrointi opetukseen 8.Palveluiltaan ja toiminnaltaan korkeatasoinen kampus Framin alueelle 9.Maakuntakorkeakoulutoiminnan kehittäminen ja laajentaminen niin opetuksen kuin TKI-toiminnan osalta 5

SeAMK tulossopimus OKM:n kanssa Sopimuskohta: Keskeiset kehittämiskohteet Ammattikorkeakoulun toimipisteverkkoa tarkastellaan sopimuskaudella kriittisesti ja arvioidaan sen mahdollisuuksia palvella korkeakoulun strategista toimintaa. Osana korkeakoulujen strategiatyötä SeAMK jatkaa yhteistyötä Keski-Pohjanmaan ja Vaasan AMK:jen ja Vaasan yliopiston kanssa tavoitteena korkeakoulujen profiloituminen, painoalojen määrittely ja tarkoituksenmukainen työnjako sopimuskauden aikana. Metsäalan Amk-verkosto jatkaa työtään tavoitteena alan nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen yksikköjen vähentäminen vuoteen 2012 mennessä. 6

SeAMK sijoittuminen OKM:n uuden tuloksellisuusmittariston mukaan vuonna 2010 AsiakokonaisuusSeAMK sijoitus 25 AMK:n joukossa Korkeakoulurakenne21 Opiskelijarekrytointi4 Opintoprosessin laatu ja tehokkuus9 Kansainvälistyminen21 Tutkimus- ja kehittämistoiminta7 Aluevaikuttavuus10 7

SeAMK kehittämisohjelma SeAMK kehittämisohjelman tavoitteena on Mahdollistaa SeAMK:n toimintaedellytykset itsenäisenä ammattikorkeakouluna Vahvistaa SeAMK:n strategian 2015 painoaloja Vahvistaa kansainvälistymistä Vahvistaa yrittäjyyttä Vahvistaa TKI-toimintaa Uudistaa / modernisoida koulutustarjontaa tulevaisuuden tarpeisiin Parantaa SeAMK:n vetovoimaisuutta Tehostaa toimintaresurssien käyttöä ja parantaa SeAMK:n taloudellista tilannetta. 8

SeAMK kehittämisohjelma 2011 – 2015: asiakokonaisuudet 1.Toiminta strategian painoaloille 2.Koulutustarjonnan kehittäminen 3.Kansainvälistymisen kehittäminen 4.TKI-toiminnan laajentaminen ja vahvistaminen painoaloilla 5.Kumppanuuksien kehittäminen 6.Maakuntakorkeakoulun laajentaminen, kehittäminen ja organisointi 7.AMK:n ylläpitomuodon ja sisäisen organisoitumisen tilannetarkastelu 8.Kehittämislinjausten vaikutus AMK:n taloudelliseen tilaan 9

Koulutustarjonnan kehittämiseen esitetyt kriteerit Vetovoima min 1,5 Opintojen eteneminenmin 55 % opiskelijoista suorittaa 45 op /vuosi Tutkintojen suorittaminentulos / tavoite Työllistyminen min 80 % Työvoimatarve toimialalla Kansainvälisen toiminnan tulokset Yrittäjäksi ryhtyneet Henkilöstön taso TKI-toiminnan tulokset Toimipisteen taloudellinen tulos / vuosi 10

Kumppanuudet Etelä-Pohjanmaan korkeakoulukonsortio - yhteistyö yliopistojen kanssa - konsortion hallitus EP:n korkeakoulusäätiö Pohjanmaan korkeakoulujen yhteistyö - alakohtaiset työryhmät SeAMK – SEDU - SEDUn toiminnan ulkoinen arviointi?