Lääkehoidon päivä Lääkityslista kuntoon! 17.3.2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Perusterveydenhuolto/työterveyshuolto Erikoissairaanhoito
Tunnetko Terveysportin lääketietokannat?
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Kuntamarkkinat Helsinki
Kansallinen lääkehoidon päivä – Innovatiivisuus lääkehoidossa
Miten uusi korvaushoitoasetus muuttaa käytäntöjä
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
Potilasturvallisuus vanhustyössä
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Lääkehoidon päivä Toimiiko lääkehoitosi?
Tunne lääkkeesi Toimiiko lääkehoitosi?
Lääkehoidon päivä Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Apteekkien diabetesohjelma
Valtakunnallinen kokemuskoulutusverkosto
Turvallista moniammatillista lääkehoitoa – case Lapua
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
MONIPUOLINEN LÄÄKEHOITO - koulutuksen palaute Uudenmaan sairaanhoitajat ry.
Tähän tarvittaessa otsikko Vanhusten lääkehoidon periaatteista Äänekosken vanhusneuvosto Tapio Tammela, ylilääkäri.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
Sepelvaltimotauti ja liikunnanohjaus
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Pro gradu –tutkielma 1-2 ohjattavaa tutkielmaa lukuvuonna
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Hurtig TE1 Suomalainen terveys- ja sosiaalihuoltojärjestelmä.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Mika Heikkilä/ Valtuustoseminaari/ Sairaanhoidon ja terveydenhuollon logistiikan ja tukipalvelujen kehittäminen sairaanhoitopiirien, kuntien.
KUVE 2. kokous Kuntoutussäätiö Asialista Kokouksen avaus ja lähetekeskustelu KUVEn verkostotyölle Kuntoutus keskiöön –ja heti! professori Erkki.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.
Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoiminta alueellisella.
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Innokylän Roadshow Turku
Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa
MONITIETEISET PERUSTERVEYDENHUOLLON TUTKIMUKSEN PÄIVÄT
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Kuka tietää lääkityksesi?
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Järkevän lääkehoidon viestintäkampanja
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Apteekin palvelu kotihoidolle ja palveluasumisyksiköille
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
Uusi apteekki – asiakkaan näkökulma
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Uusi Apteekki kommenttipuheenvuoro
Sote-uudistuksen toimeenpano
Teemana: Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Kuka tietää lääkityksesi?
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
UUSI APTEEKKI: KOMMENTTIPUHEENVUORO
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Uusi apteekki – asiakkaan näkökulma
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Esityksen transkriptio:

Lääkehoidon päivä Lääkityslista kuntoon!

 Lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä  Toteutetaan paikallisina tapahtumina  Pääviesti ”Tunne lääkkeesi – Lääkityslista kuntoon!”  Järjestetään koko viikon 11 ajan, erityisesti Mikä on Lääkehoidon päivä?

 Teemana on lääkehoidon kokonaisuuden hallinta  Keskeinen esiin nostettava asia ja työkalu on ajantasainen lääkityslista.  Tavoitteena on tehdä näkyväksi ajantasaisen lääkitystiedon merkitys lääkehoidon onnistumiselle ja lisätä lääkkeiden käyttäjien osallisuutta oman hoitonsa hallinnassa. Lääkehoidon päivä ”Lääkityslista kuntoon!”

 tehdä lääkityslista tunnetuksi lääkkeiden käyttäjille  aktivoida lääkkeiden käyttäjiä  hankkimaan ja ylläpitämään ajantasaista lääkityslistaa (ml. itsehoitolääkkeet ja ravintolisät ja rokotteet)  ymmärtämään ajantasaisen lääkityslistan merkitys lääkitysturvallisuuden edistäjänä ja oma mahdollisuutensa parantaa lääkitysturvallisuuttaan  Kysymään ja kertomaan lääkehoidostaan terveydenhuollon ammattilaisilta  tunnistamaan ja seuraamaan lääkehoitonsa toivottuja vaikutuksia, kuten oireiden häviäminen tai toimintakyvyn paraneminen  tunnistamaan ja seuraamaan lääkehoitonsa mahdollisia haitta- ja yhteisvaikutuksia tai muita ongelmia Lääkehoidon päivän tavoitteet Lääkkeiden käyttäjät

 lisätä kansallista ja alueellista moniammatillista yhteistyötä  kannustetaan sopimaan terveydenhuollon organisaatioiden välillä konkreettisia toimintatapoja potilaiden ajantasaisen lääkitystiedon liikkumiseksi yksiköiden välillä potilaan suostumuksella  kannustaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia aktiivisesti  varmistamaan, että erityisesti monisairailla kaikki käytössä olevat lääkkeet (ml. itsehoitolääkkeet, ravintolisät ja rokotteet) on ajantasaisesti kirjattu lääkityslistaan sekä hoito- ja palvelusuunnitelmaan turvallisen lääkehoidon varmistamiseksi ja seurannan helpottamiseksi.  tekemään lääkityslistaa ja sen merkitystä tunnetuksi lääkkeiden käyttäjille Lääkehoidon päivän tavoitteet Alan ammattilaiset (1/2)

 Kannustaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia aktiivisesti ja säännöllisesti tarkistamaan lääkkeiden käyttäjiltä lääkehoitojen tavoitteiden saavuttamista:  Tehoaako lääke toivotulla tavalla?  Kuinka lääkettä on otettu?  Onko lääkityksessä ollut ongelmia?  Koska lääkkeen käyttäjä on viimeksi käynyt lääkärin tai hoitajan seurantakäynnillä ja milloin seurantamittauksia on tehty (terveydenhuollon ammattilaisen toimesta tai omatoimisesti)? Lääkehoidon päivän tavoitteet Alan ammattilaiset (2/2)

 tehdä lääkityslista tunnetuksi opiskelijoille  lisätä tietoisuutta  ajantasaisen lääkityslistan merkityksestä lääkitysturvallisuuden edistämisessä  lääkehoitojen seurannan merkityksestä ja siitä, miten havaittuja epäkohtia tiedotetaan eteenpäin moniammatillisessa yhteistyössä  oman ammattikunnan ja muiden toimijoiden roolista lääkehoidon seurannassa sekä moniammatillisuudesta  olemassa olevista menetelmistä ja työkaluista lääkehoitojen seurantaan osana alan eri sektoreiden koulutusta Lääkehoidon päivän tavoitteet Alan opiskelijat

 osallistua kansalliseen ja alueelliseen moniammatilliseen yhteistyöhön  kannustetaan osallistumaan moniammatilliseen yhteistyöhön esimerkiksi julkisen perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon, yksityisen terveydenhuollon ja apteekkien kanssa  kannustetaan osallistumaan Lääkehoidon päivän järjestämiseen paikallisissa tapahtumissa ja tiedottamaan päivästä Lääkehoidon päivän tavoitteet Järjestöt

 Terveydenhuollon ammattilaisten verkostoitumista potilaan hyödyksi  Tapahtumia esimerkiksi apteekeissa ja terveyskeskuksissa sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusyksiköissä  Yleisöluentoja Päivän aikana

Lääkehoidon päivää toteuttavat Viranomaiset  Fimea, Kela, THL, Valvira Yliopistot  Helsingin yliopisto  Itä-Suomen yliopisto Ammattijärjestöt ja tieteelliset yhdistykset  Suomen Apteekkariliitto  Suomen Farmasialiitto ry  Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer  Suomen Lääkäriliitto  Suomalainen Lääkäriseura Duodecim  Suomen Potilasturvallisuusyhdistys ry  Suomen Proviisoriyhdistys ry  Suomen sairaanhoitajaliitto ry  Tehy ry Apteekit  Apteekkariliiton jäsenapteekit  Itä-Suomen yliopiston apteekki  Yliopiston Apteekki Sairaalat ja sairaala-apteekit  Helsingin kaupunki, Haartmanin päivystyssairaala  HUS-Apteekki  KYS-apteekki  Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, TYKS sairaala-apteekki

Lääkehoidon päivää toteuttavat Opiskelijajärjestöt  Sairaanhoitajaliiton opiskelijajäsenet  Suomen Farmasian Opiskelijajärjestöt  Suomen Hammaslääketieteen Opiskelijain Liitto ry  Suomen Medisiinariliitto ry Lääkeyritysten edunvalvontajärjestöt  Lääketeollisuus ry  Rinnakkaislääketeollisuus ry Lääketietoa tuottavat yhtiöt  Abomics Oy  DRA Consulting  Farenta  Lääketietokeskus  Pro dosis Oy Muut  Kuntaliitto  Lääkeinformaatioverkosto Järjestöt  Allergia- ja Astmaliitto ry  Crohn ja Colitis ry  Epilepsialiitto ry  Hengitysliitto ry  Kuluttajaliitto  Muistiliitto ry  Munuais- ja maksaliitto ry  Neuroliitto  Psoriasisliitto ry  Selkäliitto ry  SOSTE Suomen sosiaali ja terveys  Suomen Diabetesliitto ry  Suomen Kilpirauhasliitto ry  Suomen Luustoliitto ry  Suomen Migreeniyhdistys ry  Suomen Parkinson-liitto ry  Suomen Potilasliitto ry  Suomen Reumaliitto ry  Suomen Sydänliitto ry