Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uusi Apteekki kommenttipuheenvuoro

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uusi Apteekki kommenttipuheenvuoro"— Esityksen transkriptio:

1 Uusi Apteekki kommenttipuheenvuoro
Heikki Bothas – Rinnakkaislääketeollisuus ry

2 ”Apteekkitoiminnan tarkoitus on ensi sijassa terveyspoliittinen, ei elinkeinopoliittinen.”

3 "Alennukset voivat vaikuttaa epätarkoituksenmukaisesti apteekkien toimintaan niiden myydessä itsehoitolääkkeitä. Jos apteekki on sopinut lääkeyrityksen kanssa esimerkiksi näkyvästä hyllytilasta tai lääkkeen myynnin lisäämisestä, vaarantuu lääkelain 57 §:ssä apteekkihenkilöstölle säädetty velvoite antaa lääkkeen ostajalle tietoja lääkevalmisteiden valintaan vaikuttavista seikoista. (HE 107/2005)”

4 ”Lääkkeiden kaksikanavarahoituksen haasteita on syytä purkaa ja varmistaa lääkehoitojen jatkuvuus siirtymissä avo- ja laitoshoidon välillä. Avohuollon lääkekorvausjärjestelmän perusteiden tulee kuitenkin jatkossakin olla valtakunnalliset. Kansalaisten yhdenvertaisuuden ja sujuvan hallinnon takaamiseksi lääkekorvausjärjestelmä kannattaa rakentaa siten, että lääkekorvausten operaattorina toimii jatkossakin Kela, vaikka kustannusvastuu siirtyisikin maakunnille.”

5 ”Korvausjärjestelmän ohjausvaikutusta tulee tehostaa ja ulottaa se kustannusvaikuttavan lääkehoidon valintaan ja lääkehoidon vaikuttavuuden arviointiin. Tietojärjestelmiä tulee kehittää siten, että ne tukevat nykyistä tehokkaammin päätöksentekoa kustannustehokkaan lääkehoidon valinnassa.”

6 heikki.bothas@rinnakkaislaaketeollisuus.fi 040 7589 663
@rinnakkaislaake @heikkibothas


Lataa ppt "Uusi Apteekki kommenttipuheenvuoro"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google