Päivystysten kokonaisuus Lshp:n alueella Tapio Kekki Pth-yksikkö Lshp.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Hoitopaikan järjestelyt
TERVEYDENHUOLTOLAKI RAKENTEELLISET MUUTOKSET JA NIISTÄ PÄÄTTÄMINEN
Suupohjan seutuportaali –hanke
Perusterveydenhuolto
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Miten uusi korvaushoitoasetus muuttaa käytäntöjä
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT Kuntaneuvottelut syksy 2013 Toimenpiteet kevään 2013 kuntaneuvotteluissa esille.
Valtakunnalliset kiireellisen hoidon kriteerit Perusterveydenhuollon lääkäri hoidon portaissa Koulutuspäivät: Työkaluja perusterveydenhuollon päivystyksiin.
Yhteinen laki perusterveydenhuollolle ja erikoissairaanhoidolle
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
Tiina Korhonen Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus Tornion kaupungin valtuustosali
POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI SAIRAANHOIDOLLINEN TOIMINTA VALTUUSTON ILTAKOULU Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri.
SAIRAANHOITAJAN PUHELINNEUVONTA 24/7
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Inari + Ivalo Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa Inarin toiminta
Seudullisten työryhmien tulokset kaudella Maankäyttötyöryhmä Liikennejärjestelmätyöryhmä Asuntopoliittinen työryhmä Teknisten palvelujen työryhmä.
PÄIVYSTYKSEN UUDELLEEN JÄRJESTELY Arto Honkala Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä.
Geriatrinen erityisosaaminen vanhuspalveluiden kokonaisuudessa - Lapin shp:n alueen suunnitelmista Ikäihmisten palvelut –työryhmän työskentelyn.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Yhteistyöstä voimaa – Lapin kirjastojen yhteinen kokoelmahanke Erikoiskirjastonhoitaja Kati Vuontisjärvi.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Mika Heikkilä/ Valtuustoseminaari/ Sairaanhoidon ja terveydenhuollon logistiikan ja tukipalvelujen kehittäminen sairaanhoitopiirien, kuntien.
Yhteistyö ensihoidossa Lapin ja Länsi-Pohjan sote-seminaari, pohtimolampi Vesa Kauppinen, vastaava sh, operatiiviset toiminnot.
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osakokonaisuus Ohjausryhmä Projektipäällikkö Leila Mukkala.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Lapin maahanmuutto ja maahanmuuttajanuoret tilastojen valossa Kuntien nuorisotoimesta vastuullisten virkamiesten kokoontuminen ja monikulttuurisuus nuorisotyössä.
Julkisen hallinnon yhteinen tuki- ja ylläpitotehtävien eAMS-malli Christian Jämsen
Asiakaslähtöisyys, dialogisuus ja monialaisuus Kouvolan yhteispäivystysmallissa?? Kimmo Salmio Akuuttilääketieteen ja yleislääketieteen el Ylilääkäri,
Aidolla yhteistyöllä ja kumppanuudella tehoa, laatua ja vaikuttavuutta Erikoissairaanhoidon järjestämissopimus Pohtimolampi Eva Salomaa JYL.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
Hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden uudistaminen Työryhmä L-M Voipio-Pulkki Työseminaari
+ Psykiatrian klinikan toiminnan muutos Sanna Blanco SequeirosErja Ojanaho Ylilääkäri, tulosaluejohtajaYlihoitaja.
Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8, Helsinki Olli Kerola, osastopäällikkö, STM.
Kiireellisen hoidon kriteerit valmistelussa Selvitystyön eteneminen Päivi Koivuranta-Vaara HYL Kuntaliitto.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Kuntien ja sairaanhoitopiirien välinen tietohallintoyhteistyö Miten meillä ja miten muualla? LSHP, Tietohallinto - Vesa-Matti Tolonen, tietohallintojohtaja1.
Hallinnon uudistus Väliraportin tulosten yhteenveto ja jatkotoimenpiteet Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Hallituksen iltakoulu
Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu Tilannekatsaus 03/2017
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Johtajaylilääkäri Seppo Ranta, KHSHP Yhtymäjohtaja Juha Heino, FSHKY
Esiselvitys.
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Henkilöstötarpeen ennakointi ja alueellisen koulutuksen suunnittelu
Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Karjalassa
eArkisto – kysymyksiä vailla vastausta
KOTIHOIDON PALVELUOHJAAJA
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Kuntayhtymän valtuusto Kuntayhtymän hallitus
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Lapin alueen kuntien vammaisneuvostot ja muut asiointipalvelut
HOITOTYÖ PERUSTERVEYDENHUOLLOSSA
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
LAATU, ASIAKAS- JA POTILASTURVALLISUUS
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Sote-uudistuksen toimeenpano
Ammattilainen ja palvelujärjestelmä korin tilanne
Pelastustoimen kehittämishankkeen työryhmien vaihe I Lakihanke
Lapin kuntien nuorisotoimen henkilöstö keväällä 2018
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Päivystysten kokonaisuus Lshp:n alueella Tapio Kekki Pth-yksikkö Lshp

Kokonaisuus Järjestämissuunnitelma Päivystykset ja ensihoito –työryhmä Päivystysasetus Päivystysten kokonaisuus – Hoidontarpeen arviointi – Päivystyksellinen hoitotyö – Yleislääkäripäivystys – Suun th päivystys – Sosiaalipäivystys – Kriisityö – Ensihoito – Yhteispäivystys

Vaiheistus Vaihe 1: Rovaniemen yhteispäivystyksen perustaminen. Tämä selkeyttää myös päivystysten seuraavien muutosten toteuttamista, kun palveluiden tuottamisen vastuu on yhdellä organisaatiolla (Lshp) Rovaniemellä. Vaihe 2: Päivystysten kokonaisuuden toteuttaminen kuntien ja kuntayhtymien yhteistyönä (hoidontarpeen arviointi, hoitotyö, yleislääkäripäivystys, suunterveydenhuollon ja sosiaalipäivystys sekä yhteispäivystys) Vaihe 3 Siirtyminen samaan organisaatioon sote-uudistuksen mukaisesti

Vaihe 2 – yhteinen kokonaisuus 1.Välitöntä arviota ja hoitoa vaativat - hätätilanteiden hoito – 112 ja ensihoito vastaavat hätätilanteista 24/7 – Hoidontarpeen arviointiosaminen – Välitöntä arviota ja puuttumista vaativat sosiaalihuollon asiat 2.Saman vuorokauden sisällä hoidettavat asiat – Yhtenäiset hoidontarpeen arvioinnin periaatteet – Perusterveydenhuollon kiireajan palvelut iltaisin ja viikonloppuisin tarpeiden mukaan (esim. volyymit, etäisyydet) – Päivystystä täydentävä hoitotyö siellä, missä ei lääkäripäivystystä – Suun terveydenhuollon järjestelyt – Sosiaalipäivystyksen järjestelyt

Vaihe 2 – yhteinen kokonaisuus 3. Hoivan ja hoidon piirissä olevat ikäihmiset ja heidän päivystysaikaiset tarpeet – Hoidon suunnittelu ja ennakointi kaikessa toiminnassa, yhdenmukainen kirjaaminen – Kotihoidon ja kotisairaalan toiminta kun asiakkaan voinnissa muutoksia – Tk-vuodeosastojen toiminta ja rooli – Arviointi ja konsultaatiokäytännöt päivystysaikana 4. Psykososiaalinen kriisityö

Vaihe 2 – muuta keskeistä 1.Tiedon kulku ja näkyvyys – potilasturvallisuus, KanTa- palvelut 2.Saamenkieliset päivystyspalvelut, hoidontarpeen arviointi 3.Matkailun tarpeet ja vaikutukset 4.Päivystysten kokonaisuuden arviointi, suunnittelu ja ohjaaminen 5.Sopimukset, kustannustenjako jne.

Poikkeusluvat – esitys mitä haetaan STM 1.Pohjois-Lappi, päivystyspisteenä Ivalo. Pysyvä poikkeuslupa perusterveydenhuollon erillispäivystyksen järjestämiseen. Perusteluna etäisyydet, saavutettavuus ja potilasturvallisuus. 2.Itä-Lappi, päivystyspisteenä Kemijärvi. Määräaikainen poikkeuslupa vuodelle 2015 perusterveydenhuollon erillispäivystyksen järjestämiseen. Perusteluna koko Lapin päivystysjärjestelyjen muutosten toteutusaikataulu ja potilasturvallisuuden varmistaminen. 3.Tunturi-Lappi, päivystyspiste kiertäen Kittilä, Kolari ja Muonio. Määräaikainen poikkeuslupa vuodelle 2015 perusterveydenhuollon erillispäivystyksen järjestämiseen. Perusteluna koko Lapin päivystysjärjestelyjen muutosten toteutusaikataulu ja potilasturvallisuuden varmistaminen. 4.Pello, päivystys vuoroviikoin Ruotsin Övertorneån kanssa. Määräaikainen poikkeuslupa vuodelle 2015 perusterveydenhuollon erillispäivystyksen järjestämiseen. Perusteluna koko Lapin päivystysjärjestelyjen muutosten toteutusaikataulu ja potilasturvallisuuden varmistaminen. Pellon ja Övertorneån välillä on sitova päivystyssopimus, joka on voimassa vuoden 2015 loppuun asti.

Valmistelun eteneminen- Vaihe 2 Päivystykset ja ensihoito -työryhmä valmistelee esityksen järjestämissuunnitelman päivitykseen. Siinä suunnitelma muutoksista, niiden aikatauluista ja vastuutoimijoista. Järjestämissuunnitelman päivitys valmis 2-3/2015 => päätöksenteko kunnissa ja kuntayhtymissä