1 Invalidiliitto 1 Avustajakoiratoiminta Katso esittelyvideo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä haku Miten se on tehty. MISTÄ HYVÄT HAKIJAT ON TEHTY ? Koirat hakevat siten (sitä), miten (mitä) niille opetetaan. Ongelma on, ettemme tiedä mitä.
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Onneni on olla Herraa lähellä
Heijastuksia elämästä
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
Good Karma = Hyviä Seurauksia
LUVALLISET POISSAOLOT
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Ajatuksia elämästä..
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Sujuvaa toimintaa vapaaehtoisten ja ammattilaisten kesken
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Rakkaat ystäväni!.
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Maatalouslomitus © Mela 2011.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Elämä.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Kuvaus – Kamera - Käy. Ideoidaan. Suunnitellaan. Käsikirjoitetaan. Kuvataan. Näytellään. Editoidaan. Esitetään. Arvioidaan.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Matkailun nettisivujen analysointi
Partioaate.
Tapahtukoon sinun tahtosi
MinunMatka eli kutsujoukkoliikennettä työmatkailijoille Tämä idea on kehitetty Peloton Tampere -työpajassa maaliskuussa
Hoidon tarpeen arviointi potilaan päivittäisissä toiminnoissa
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Kilpailijan starttikurssi
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
FINLANDS SVENSKA HANDIKAPPFÖRBUND 2008 Miksi osallistun vapaaehtoistoimintaan? Valtakunnallinen vammaisneuvostopäivä Sonja Karnell Finlands Svenska.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
LUOKAN SÄÄNNÖT 3.b. 1.EI SAA KIUSATA 2. PITÄÄ ANTAA TYÖRAUHA.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Minä kuljettajana.
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Solmu vai rusetti – kommentteja Kelan dokumentista
Esityksen transkriptio:

1 Invalidiliitto 1 Avustajakoiratoiminta Katso esittelyvideo

2 Invalidiliitto 2 Avustajakoira Invalidiliiton avustajakoirat ovat rodultaan labradorinnoutajia Labbis on hyvä avustajakoirarotu, sillä se on helppo kouluttaa ja haluaa miellyttää ihmistä Avustajakoira ei saa olla arka eikä aggressiivinen, ei liian vilkas mutta ei liian rauhallinenkaan Avustajakoiran tunnistaa sen päällä olevasta valkoisesta liivistä, jossa on pyörätuolisymboli Työssä olevaa koiraa ei saa koskaan häiritä, koskettaa tai lähestyä ilman sen emännän tai isännän lupaa

3 Invalidiliitto 3 Tehtävä 1 Miksi avustajakoiria tarvitaan? Mitä pitää muistaa, jos näkee kadulla tai muualla työssään toimivan avustajakoiran, jolla liivi päällä?

4 Invalidiliitto 4 Avustajakoira auttaa liikuntavammaista ihmistä Invalidiliiton avustajakoira on liikuntavammaisen ihmisen apuväline Avustajakoiraa voisi verrata näkövammaisen opaskoiraan. Sen avulla liikuntavammainen ihminen voi elää itsenäistä elämää ja liikkua helpommin, missä haluaa Koiran avulla sen käyttäjä eli emäntä tai isäntä on vähemmän riippuvainen ihmisavustajasta

5 Invalidiliitto 5 Avustajakoiran koulutus Invalidiliiton avustajakoirat koulutetaan Kemiössä, Axxell Brusabyn oppilaitoksessa. Pentujen koulutus tehtäviinsä alkaa luovutusikäisinä eli 7–8 viikon iässä. Koirat koulutetaan positiivisen ehdollistamisen menetelmin eli ne palkitaan oikeasta suorituksesta ja ne saavat itse oivaltaa, mitä niiltä halutaan Koulutuksen pohjana on hyvä peruskoulutus ja tottelevaisuus Ne valmistuvat noin kahden vuoden ikäisinä, jolloin ne osaavat perustaidot ja tyypillisimmät avustajakoiran tehtävät Koiran koulutus jatkuu, kun koira muuttaa uuteen kotiin sillä myös koiran käyttäjä opettaa koiralle itse tarvitsemiaan asioita ja taitoja

6 Invalidiliitto 6 Tehtävä 2 Pohtikaa, missä kaikessa koira voi auttaa liikuntavammaista ihmistä

7 Invalidiliitto 7 Avustajakoiran perustaidot Avustajakoiran perustaitoja ovat oven avaaminen ja sulkeminen laatikoiden sulkeminen esineiden noutaminen ja antaminen avustaminen pyykin pesussa ja pukeutumisessa valokatkaisijoiden ja hissin nappuloiden painaminen Koiralle opetetaan myös käyttäjiä varten räätälöityjä taitoja kuten auttamista ylös sängystä tai vaikkapa happilaitteen kantamista.

8 Invalidiliitto 8 Tehtävä 3 Minne avustajakoiran saa ottaa mukaan?

9 Invalidiliitto 9 Avustajakoira työssä Avustajakoira käyttää työssä ollessaan avustajakoira-logolla merkittyä liiviä tai valjaita Avustajakoiralla on oikeus liikkua käyttäjänsä kanssa kaikkialla – sielläkin, minne muut koirat eivät pääse Avustajakoiran voi ottaa mukaan ruokaostoksille, uimahalliin, elokuviin, kuntosaliin, teatteriin… minne tahansa koiran tarvitsee mukaansa Kaupassa koira voi auttaa tavaroiden hakemisessa ja ostosten maksamisessa, se voi toimia käyttäjänsä kävelytukena, kantaa tavaroita, painaa nappuloita tai avata ovia kun koirakko liikkuu yhdessä

10 Invalidiliitto 10 Avustajakoira on myös ystävä Koira tuo vammaisen ihmisen elämään myös paljon muuta kuin käytännön apua Sen kanssa emäntä tai isäntä voi lähteä yksin ulkoilemaan, muuttaa omaan asuntoonsa tai aloittaa harrastuksia Koira on käyttäjälleen tärkeä tuki ja turva, ystävä ja terapeutti Koska avustajakoiraa joutuu jonottamaan vuosia, sen saaminen on ihmiselle kuin lottovoitto ja unelmien täyttymys Katso Topin tarina

11 Invalidiliitto 11 Invalidiliiton avustajakoiratoiminta Virallinen avustajakoirastatus edellyttää luonne-, terveys- sekä taitotestien läpäisyä Taitotasoa seurataan koko koiran palvelusuhteen ajan eli noin 10-vuotiaaksi Kun koira jää eläkkeelle, se voi jäädä joko omaan kotiinsa tai muuttaa toiseen perheeseen viettämään eläkepäiviään Tällä hetkellä Suomessa on noin 65 avustajakoiraa Avustajakoiraa voi joutua jonottamaan useita vuosia Käyttäjä vastaa avustajakoiran päivittäisistä ylläpitokustannuksista. Koulutuksen, koiran hinnan ja sen lääkärikulut kattaa Invalidiliitto RAY:n ja lahjoittajien tuella.

12 Invalidiliitto 12 Tehtäviä Piirrä avustajakoira ja sen käyttäjä. Kerro tai kirjoita tarina avustajakoiran ja sen käyttäjän päivästä.