Oodin uuden version 2.8:n muutokset 11.3.2009 Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Advertisements

Alussa kaikki oli pientä • Oli vain 1 tiedekunta • Vain pari käyttäjää • Keskitettyä toimintaa • Ei huolia 
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
WinhaWiivi Taija Oksanen Tähän syvätty kuva.
Tutkintorakennepohjan luominen OodiHOPSia varten
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
INTRA.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Uudet tutkintorakenteet vs Oodi ?. TS-2013, TS2013 Uudet opintokohteet opinto-oikeuksissa TS-2013 (tekniikan ala), TS2013 (kauppat.ala) TkK-2013, DI-2013,
Lisätietoja ja käyttäjätuki: puh
Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Tentti- ja kurssi-ilmoittautuminen. Käyttäisimmekö WebOodia, miksi?
Opintoaikojen rajauslaki WebOodissa Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Oodin opintoaikojen rajaus - muutokset WebOodiin Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
OY:n opiskelijan sähköinen lukujärjestys
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Oodi-päivät Yhteenvetoa OpeOodin määrittelystä ja etenemisestä Johannes Tuovinen.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
eHOPS farmasian tiedekunnassa
Oodin version 3.1 yhteenveto ja katsaus version 3.2 mukana tuleviin muutoksiin 1Eeva Tuori-Pastila / Opiskelijarekisteri.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Oodin version 3.3 yhteenveto 1Opiskelijarekisteri.
Muut WebOodin muutokset Versio 2.9. Oodin hops Submit-napin (esim. poista, lisää, tallenna) klikkaaminen useamman kerran tutkintorakenteen muokkauksen.
PalauteOodi Version 2.9 tulleet muutokset. PalauteOodin käyttöoikeusuudistus Ennen vain 1 käyttöoikeus PalauteOodissa (Palautevirkailija) Nyt oikeus jaettu.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
Oodin versiot – havaittujen virheiden korjaus ja sekä kehitysehdotusten eteneminen
1 Ohjeet sähköpostiviestin tekoon.  Hae raporttityökalulla kohderyhmä, jolle haluat sähköpostin lähettää. Vaihtoehtoisesti klikkaa aiemmin tallennetun.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Korpin opintorakenteet -koulutus Salla Kalermo ja Liisa Kallio, IT-palvelut.
Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http ://
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Korppi ohjauksen välineenä (Ehops)
PAKKI –sisällysluettelo, klikkaa linkkiä, paluu painikkeella
Yleistä opintokohteista
HOPS-työpaja.
Uusi opinto-oikeus Oodiin sähköisesti tai perustietolomakkeen kanssa
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Oodin versio 2.9 Tulleet muutokset
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Oodin version 4.8 yhteenveto
Oodin version 3.7 yhteenveto
Oodi versio 5.0. yhteenveto
Opinnäytetöiden kirjaaminen Wilmaan Tammikuu 2018
OpeOodi: missä mennään
Oodin version 3.9 yhteenveto
Oodi-versio 5.2. yhteenveto
Painopisteenä: Oodin hops
WebOodin version 4.6 yhteenveto
WinOodi versio 5.1 OPIT/Katri L
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
Opintopolku-info
Oodi-version 5.4. yhteenveto
Yleistä opintokohteista
Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus
Esityksen transkriptio:

Oodin uuden version 2.8:n muutokset Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri

WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.82 WebOodi-muutokset

3 Opiskelijalle näkyvät muutokset Opaslista: muotoilu ja vuosiluvut

4 Opiskelijalle näkyvät muutokset Opintosuoritusote etusivulle pdf –muotoisena Ilmoittautumislokin katselu

5 Opiskelijalle näkyvät muutokset Rajauslain mukana tullutta: Suoritusaikatieto Tiedot valmistumissuunnitelmasta Tiedot peruutetusta opinto-oikeudesta

6 Opiskelijalle näkyvät muutokset Hopsiin tulleet muutokset Haluttaessa opiskelija saa ilmoituksen, jos hänen hopsinsa ei täytä minimilaajuutta. Opiskelija pystyy perumaan hopsinsa lähettämisen kommentoitavaksi tai hyväksyttäväksi niin kauan, kunnes hops-ohjaaja tai -hyväksyjä on avannut opiskelijan lähettämän hopsin. Opiskelija saa sähköpostiinsa viestin, kun ohjaaja tai hyväksyjä on lähettänyt hopsin opiskelijalle takaisin.

7 Opiskelijalle näkyvät muutokset Hopsiin tulleet muutokset Opiskelija voi korvata opintojakson jollain muulla, hopsiin kuulumattomalla suorituksella. Jos opiskelija korvaa jonkin opintojakson toisen opintojakson suorituksella, näkyy suoritus hopsissa.  Opintopisteet lasketaan hopsin kokonaislaajuuteen vasta kun virallinen hyväksiluku on tehty.

8 Opiskelijalle näkyvät muutokset Hopsiin tulleet muutokset Suoritukset päivittyvät hyväksyttyihin hopseihin hopsin avaamisen yhteydessä. Muita käyttöä helpottavia muutoksia, kuten Lisää opintojaksoja –painike muutettu selkeämmäksi linkkityyppiseksi toiminnoksi.

9 Hopsin muutokset Tutkintorakenteeseen tulleet muutokset Rakenteesta on poistettu yksi ylimääräinen hierarkiataso, jos ryhmittely ei sisällä useita vaihtoehtoisia sisältöjä. Ohjetekstien syöttömahdollisuus ryhmittelyille ja vaihtoehtoisille sisällöille. Sivuaineet tehdään nyt samoin kuin muut ryhmittelyt.

10 Hopsin muutokset Hops-ohjaajan ja -hyväksyjän näytöt Opiskelijan peruuttamasta hopsista tulee ilmoitus. Hopsin hyväksyjä-oikeuksilla näkee myös tarkastettavat hopsit. Pääsevät linkistä opiskelijan perus- ja opinto- oikeustietoihin sekä suoritustietoihin.

11 Hopsin muutokset Virkailijan näytöt Ilmoitus, jos julkaistavalla tutkintorakennepohjalla ei ole ohjaajaa tai hyväksyjää, vaikka sille on määritelty kommentointi tai hyväksyntä. Voidaan määritellä tutkintorakenteelle laajuus, sekä valita, ilmoitetaanko opiskelijalle jos hopsin laajuus ei täyty.

12 OpasOodin muutokset Opaslistaan vuosiluvut tulevat automaattisesti oppaan voimassaolovuosien mukaan Kielikenttien vaihtaminen ei hävitä kirjoitettua tekstiä.

WebOodiin tulleet muutokset versioon Opetustapahtumien hallinta 1.Sähköpostin lähetys opiskelijoille WebOodin sähköpostilähetykseen lisätty liitetiedoston lähetysmahdollisuus ja poistettu epävarmasti toimiva “avaa selaimesi oletussähköpostissa” -linkki 2.Opetustapahtuman muokkaus Kaikilla näytöillä on opetustapahtuman status –järjestys valikkolistassa sama: Suunniteltu – Vahvistettu – Peruutettu - Pidetty 3.Opetustapahtuman opiskelijat Uusi status opetustapahtumaan ilmoittautuneille opiskelijoille. Uusi status : Peruutettu.

WebOodiin tulleet muutokset versioon Kurssipalautejärjestelmä Lomakkeiden ja kysymysten luonti ja hallinta Käytettäessä englanninkielistä WebOodia näkyvät nyt myös valintalistojen selitteet englanniksi (ennen näkyivät suomeksi) Virheellisen vastaustyypin tallentuminen kysymykselle estetty. Tuplavastausten syntyminen estetty

WebOodiin tulleet muutokset versioon Muut virkailijoille näkyvät muutokset Opiskelijan henkilötiedot (valikosta kohta Hae opiskelija) Näytölle lisätty Tieto poissaoloajasta, joka pidetää opinto-oikeuden voimassaoloaikaa. Tieto valmistumissuunnitelmasta Mahdollinen opinto-oikeuden peruutus tieto Muutettu “Muut opinto-oikeudet” –näyttöä siten, että  Voimassaoleville opinto-oikeuksille näytetään voimassaolevat opinto-oikeuden kohteet  Tulevaisuudessa alkaville opinto-oikeuksille näytetään opinto- oikeuden alkamispäivänä voimaantulevat opinto-oikeuden kohteet  Vanhentuneille opinto-oikeuksille näytetään opinto-oikeuden päättymispäivänä voimassaolevat opinto-oikeuden kohteet

WebOodiin tulleet muutokset versioon Muut virkailijoille näkyvät muutokset Opiskelijan henkilötiedot (valikosta kohta Hae opiskelija) Muutettu tutkintosäännön päättelyä siten, että jos sitä ei löydy, tulkitaan opiskelija uuden tutkintosäännön mukaan opiskelevaksi opiskelijaksi. Opiskelijalle ja virkailijalle lisätty toiminnallisuus, jolla he voivat katsoa kurssi-ilmoittautumishistoriatietoja.

WinOodiin tulleet muutokset versioon WinOodi-muutokset

WinOodiin tulleet muutokset versioon Opiskelija ja opettaja Useisiin näyttöihin korjattu Opiskelijanumerokenttään syötetyn hetun jälkeen käynnistetty haku toimii jälleen Lukukausi-ilmoittautuminen Puuttuvasta ensisijaisesta osoitteesta tulee aina ilmoitus Rajauslain piirissä olevien opiskelijoiden opinto- oikeuksien kestoon vaikuttavat muutokset toteutettu.

WinOodiin tulleet muutokset versioon Opiskelija ja opettaja Opinto-oikeuden käsittely Päällekkäisten ensisijaisten opinto-oikeuksien syntyminen estetty Jos opiskelijan opinto-oikeuteen liittyy etappitietoja, ei opinto-oikeuden poistaminen ole mahdollista

WinOodiin tulleet muutokset versioon Opiskelija ja opettaja Uuden opiskelijan tietojen käsittely Päällekkäisten ensisijaisten opinto-oikeuksien syntyminen estetty Jos opiskelijalla ei yhtään opinto-oikeutta, yo- jäsenyydelle tulee automaattisesti arvoksi ”Ei”

WinOodiin tulleet muutokset versioon Raportit Opintosuoritusote (hier.) organisaation mukaan ryhmitelty Raportille tulostuvat tutkinnot lajitellaan ensisijaisesti tapahtumapäivämäärän mukaan, toissijaisesti tutkinnon tunnisteen mukaan. Jos opiskelijalta puuttuu tutkintoasetus, tutkintaan ensisijainen opinto-oikeus. Jos se on päättynyt ennen , tulostetaan raportille sekä ov:t että op:t. Jos se on päättynyt jälkeen, laajuudet tulostetaan op:ssä. Peruutuspäivä ja peruutuksen syy tulostetaan allekkain opinto-oikeustietojen loppuun

WinOodiin tulleet muutokset versioon Raportit Läsnäolotodistus Peruutuspäivä ja peruutuksen syy tulostetaan allekkain opinto-oikeustietojen loppuun Henkilörekisteriote Opinto-oikeuden peruutuksen syy –koodiston selite tulostetaan nykyisen vapaamuotoisen peruutuksen syy-kentän lisäksi sen yläpuolelle.

WinOodiin tulleet muutokset versioon Raportit Opiskelijaluettelo2 Exceliin Raportille lisätty 3 uutta rajaustekijää ”Tulostetaanko opinto-oikeuden pidennys ja voimassaolotiedot” Opinto-oikeuden kattavuus Opinto-oikeuden asema Raportille lisätty lisäksi opinto-oikeustietoja Muutettu raportilla käytettävien opinto-oikeus hakukohteiden maksimimäärä kolmesta kuuteen.

WinOodiin tulleet muutokset versioon Raportit Opetustapahtuman osallistujien lukumäärät Raportille lisätty 5 uutta rajaustekijää ”Tulostetaanko ilmoittautumisaika” ”Tulostetaanko sali” ”Tulostetaanko vain ne opetustapahtumat joihin on osallistujia” ”Opetustapahtuma” ”Opintokohde” Opetustapahtuman ja opintokohteen toimintaa yhdessä muutettu

WinOodiin tulleet muutokset versioon Raportit Osallistujalista Muutettu sivunumerointia ja sivujen kokonaismäärää siten, että sivunumerointi alkamaa aina alusta opetustapahtuman vaihtuessa Tenttikuoriraportti Muutoksia opetustapahtumien lajitteluun