Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oodi-versio 5.2. yhteenveto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oodi-versio 5.2. yhteenveto"— Esityksen transkriptio:

1 Oodi-versio 5.2. yhteenveto
Asennus ke klo 8-10. Opiskelijarekisteri

2 WinOodi: Sukupuolen korjaamisesta johtuva opiskelijan nimen muutos - Opiskelijan perustietojen käsittely Kyseessä nimen muutos sukupuolen korjauksen yhteydessä, kun sukupuolen korjauksesta johtuen henkilötunnus on jo muutettu Oodiin. Kun nimi vaihdetaan tulee kysymys ”Onko kyseessä nimen virallinen vaihtaminen vai väärinkirjatun nimen korjaaminen?”. Jos vaihtaminen, Oodi tarkistaa onko henkilön henkilötunnus ENTHETU_SECRET taulussa. Jos on, tulee lisäkysymys ”Vaihdetaanko etunimi sukupuolen vaihdosta johtuen?”. Jos kyllä, kaikki entiset nimet tallennetaan Oodin kantaan (ei entiset tiedot välilehdelle), joten aiempi nimihistoria ei ole näkyvissä ja tukee opiskelijan yksityisyyden suojaa. Jos ei, normaali toiminnollisuus, eli tallennetaan tavalliseen entiset tiedot välilehdelle.

3 WinOodi: Sukupuolen korjaamisesta johtuva nimen muutos - Hallintohenkilön perustietojen käsittely
Kyseessä nimen muutos sukupuolen korjauksen yhteydessä, kun sukupuolen korjauksesta johtuen henkilötunnus on jo muutettu kantaan. Jos henkilöllä, jonka etunimeä vaihdetaan / korjataan, löytyy tietoja ENTNIM_SECRET tai ENTHETU_SECRET -tauluista Kysytään käyttäjältä "Vaihdetaanko etunimi sukupuolen vaihdosta johtuen?" Kyllä --> tallennetaan vaihdettavan entiset nimet myös ENTNIM_SECRET -tauluun. Ei --> normaali toiminnollisuus, eli tallennetaan tavalliseen ENTNIM -tauluun

4 WinOodi: Hae opiskelija-näytölle henkilötunnuksen sijaan syntymäaika
Hae opiskelija -näytölle tehtävät haut synnyttävät lokia kohtuuttoman paljon. Tämän vuoksi jätetään hakunäytöllä tehdyt henkilötietoihin kohdistuneet tietokantakyselyt pois lokituksen piiristä. Koska tulosjoukossa näytettiin aiemmin henkilötunnus, muutettiin tämän tilalle näkymään opiskelijan syntymäaika. Hae opiskelija -näytön hakutuloksissa ja Excelissä ei näytetä henkilötunnus -saraketta.

5 WinOodi: Tuo opintopolusta -napin piilotus niin, että OID:n voi tallentaa näytöllä käsin.
Tuo opintopolusta –nappi on poistettu, koska Oph:n rajapintaa ei enää ylläpidetä. WinOodissa voi tallentaa OID:n nyt käsin ilman, että käyttää ”tuo opintopolusta” –nappia.

6 WinOodi: Suoritustyöjonon kautta rekisteröitäessä Oodi kysyy kumpi suorituskieli rekisteröidään, jos EXAMista tuleva kielitieto on eri kuin suunnitellulla opinnolla opinnolla Oodi tarkistaa rekisteröitäessä opinnolla olevan suunnitellun kielen ja opettajan antaman suorituskielen. Jos tiedot eroavat, Oodi ilmoittaa asiasta, ja pyytää vahvistamaan kumpi suorituskieli valitaan.

7 WebOodi: Samalla hetkellä ilmoittautuneiden järjestysnumero on aina eri
Aiemmin samalla hetkellä ilmoittautuneiden järjestysnumero saattoi olla sama. Tietokantaan on nyt luotu uusi taulu järjestysnumeroa varten. Tämä lukitaan aina siksi aikaa, kun uusi ilmoittautuminen tehdään, jolloin kaksi ilmoittautumista ei voi saada samaa järjestysnumeroa. Lukitus koskee vain sitä opetustapahtumaa, johon liittyvää ilmoittautumista ollaan tekemässä.

8 WebOodi: Mobiilikäytössä hakutoimintoa pääsee nyt käyttämään
Aiemmin: Weboodin mobiiliversiossa hakutoimintoa ei päässyt käyttämään sen leikkautuessa pois ruudun alueelta. Nyt: Yläpalkin logo on piilotettu ja otsikon selainleveyttä säädetty.

9 WebOodi: Tietoturvasyistä opiskelijan tarkkojen yhteystietojen näkyvyyttä on rajoitettu
Osoitetiedot näkyvät, jos löytyy jokin Herosta haettu Oodi-oikeus. Opiskelijan sähköpostiosoite ja puhelinnumero näkyvät edelleen kaikille henkilökuntaroolilla oleville.

10 WebOodi: Näkörajoitteisen opiskelijan käyttöliittymää on parannettu
Toteutettu niin, että opiskelija pystyy liikkumaan haku-näytöllä kaikkiin kohtiin (erityisesti tarkemmat hakuehdot) Windows 10:n Narrator -ohjelmalla. Macilla Apple Voiceover utility. Klikkaus = Space TAB / Sarkain liikkuu kohdasta eteen päin SHIFT + TAB liikkuu kohdasta taakse päin

11 WebOodi: Opettaja arvioi suorituksia
WebOodi: Opettaja arvioi suorituksia. Lisätieto vaaditaan useammalla kielellä, ennakkotarkistus toimintoon Vie. Kun opettaja on kirjoittanut lisätiedon kehyksessä Suoritusten yhteiset tiedot ja näpäyttää ”VIE”, oodi jättää tiedot viemättä ja antaa ilmoituksen 'Kirjoita lisätiedot kaikilla kielillä', jos lisätietoja ei ole kirjoitettu kaikilla WebOodissa käytettävillä kielillä.

12 WebOodi: muita pieniä parannuksia
Opiskelijalla on nyt mahdollisuus järjestää ilmoittautumisia tunnisteen, nimen ja ajan lisäksi myös tyypin mukaiseen aakkosjärjestykseen. Tutkintorakennepohjan opinto-oikeuden ja ryhmittelyn luonnostilaisia opintokohteita pystyy nyt muuttamaan, vaikka tutkintorakennepohja on liitetty oppaaseen


Lataa ppt "Oodi-versio 5.2. yhteenveto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google