Aika ja paikka: Kukkia-järvi, Vankoniemi, 10.11.2013 klo 9:24 Ympäristö: Vedenottopaikka: podsolimaannos, syvyys n. 1,8 m laiturin havupuita ja muutama.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUMEN VESIARVOMITTAUKSET
Advertisements

Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta
Veden kovuuden määritys kompleksometrisellä titrauksella
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
JOUSTAVUUTTA JA TOIMINNALLISUUTTA KOULUUN
- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.
Yritysjohdon koulutuskeskus
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Tikkurila 10 The City of dreams
Talousveden laatuvaatimukset
Valas sylkäisi Joonan rantaan. Se oli ihan terve..
klo Omat toiveet – unelmakartta esittely Pihan jäsentely
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
Koonti Tammelan kirkonkylän kyselytuloksista. Vastausprosentit Vastaajien lkmVastaus-% Susikas30 Porras-Ojainen5826 Saari-Kaukola3325 Letku4425 Liesjärvi3620.
1 Kasvinsuojeluseuran koulutustilaisuudet ja
Tiedonhaku Internetistä
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
Kelitiedottamisesta enemmän apua autoilijoille Jorma Helin.
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
Veden ionitulo Vesi voi toimia sekä happona että emäksenä, joten kahden vesimolekyylin välinen protoninsiirtoreaktio on mahdollinen H2O(l) + H2O(l) ⇌ H3O+
ID Point - Palvelumalli
Kohtalokas erehdys…. Olipa kerran eräs iäkäs rouva, joka eleli kissansa kanssa.
2. Vuokaaviot.
Palaute- ja arviointi- vuosikello palaute keskustelu kehittäminen
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Amiram D. Vinokur & Michelle van Ryn Social Support and Undermining in Close Relationships: Their Independent Effects on the Mental Health of Unemployed.
Filosofian juuret ovat antiikin Kreikassa
Pituus- ja paksuuskasvu
Akvaarion perustaminen
Kappale 2.
ISLANNIN LUONNONOLOT.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
VESISTÖTUTKIMUS JENNI KANKAANNIEMI JA HANNA LENTO.
Herniäinen, Vanajavesi, Kokemäenjoen vesistöalue
Kasvillisuusalueet.
Ihmisen ravinto.
ELÄMÄN EDELLYTYKSET 1) LÄMPÖTILA - veden jäätyminen (0°C) - valkuaisaineiden hajoaminen eli denaturoituminen (~42°C) - veden kiehuminen (~100°C) => eli.
Sanomalehtien Liitto © TNS Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on netissä vuotiaat, N=554, % ”Kuinka tärkeää tiedon luotettavuus on sinulle NETISSÄ?
Ravinteiden kierto ja sen häiriöt Marianna, Anna, Veeti, Janne ja Joel.
Luokittelu Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Nilviäiset Mollusca Luokka: Simpukka Bivalvia Lahko: Unionoida Heimo: Jokihelmisimpukat Margaritiferidae.
Indikaattorityö Työn suoritus (OHJE): Laita 3-4 tippaa hapanta (HCl-liuos), neutraalia (vesi) ja emäksistä (NaOH-liuos) ainetta kuuteen mikrokemian alustan.
porsaiden päivärytmi AAMU Ruoki porsaat rehulla, jota löytyy sivurakennuksesta joka on päärakennuksen vieressä. Sen jälkeen, (jos on helteinen ja kuuma.
BI1 - Eliömaailma.
Rehevöityminen ja sen esiintyminen Nerkoossa ja Kirkkojärvessä.
The Baltic Sea dioxin problem: expert views
Kokemuksia maatilan pellettilämmittämisestä – Saunala, Valtimo
Nestetasapaino.
Ilmastonmuutos Click here! Katso dia-esitys! Cambiamento climatico
Suomen luonnon erityispiirteet
Trooppiset sademetsät
Kappale 4 Selkärangattomilla ei ole sisäistä tukielimistöä, vaan lihakset kiinnittyvät usein ulkoiseen tukirakenteeseen kuten kalkki- tai kitiinikuoreen.
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
Aktivoiva tehtävä 1 Tehtävä: Selvitä mitä oheisen, vuokaaviona esitetyn algoritmin mukaan tapahtuu, kun a) härveli on kunnossa eikä hajoa käytettäessä,
Ormskär eli ”käärmeluoto” on hyvin kaunis paikka.
Koivu Titeellinen nimi:Betula yläluokka:koivukasvi
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
Kemian opetuksen päivät
YMPÄRISTÖ JA LUONTO Lisätään luonnon tuntemusta ja arvostusta
Ekologiset ympäristöongelmat
Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta
tekstidokumentti antiikin ympäristötuhot
Menkää istumaan ryhmittäin, ryhmä on sama, jossa tänään työskentelit
Senioreiden ulkoilupäivä. Kuusijärvellä 2. 5
Bilbao, Espanja Justine Jokinen & Benjamin Sällström
Esityksen transkriptio:

Aika ja paikka: Kukkia-järvi, Vankoniemi, klo 9:24 Ympäristö: Vedenottopaikka: podsolimaannos, syvyys n. 1,8 m laiturin havupuita ja muutama päässä, mutapohja koivu.

Arvelin ennakkokäsitysteni perusteella veden olevan hyvin puhdasta, lähes juomakelpoista. Aiempien mittausten perusteella vesi on hyvin kovaa ja sisältää ainakin runsaasti magnesiumia. Tuloksista kävi ilmi, että järvi on hieman hapan, pH ≈6,25. Tämä käy ilmi myös veden hyvästä näkyvyydestä. Nitriittejä ja fosfaatteja oli hädin tuskin lainkaan. Nitraattipitoisuus asteikolla oli n. 7 Kovuuden testaus epäonnistui.

Ammoniumpitoisuutta ei ehditty toteuttaa loppuun asti. Kovuuden mittaus epäonnistui kaikilla, joten luotettavaa tietoa ei saatu. Syytä ei saatu selville. Näyte oli ollut purkissa viisi päivää ennen tutkimuksia. Sisältö ei ulkoisesti vaikuttanut kuitenkaan muuttuneen.

ELY-keskus on luokitellut Kukkian hyväkuntoiseksi järveksi. Pirkanmaalla järvien kunto on yleisesti ottaen mallillaan. Vesireitit ovat hyvin auki eikä rehevöitynyttä kasvillisuutta ole juurikaan. Järvi on erittäin niukkaravinteinen. Alueella on luonnostaan kalkkia. Metsissä voi törmätä orkidea- kasveihin. Järvessä kasvaa lumpeita, raatteita, kurjenmiekkoja ja harvinainen ormio.