Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Trooppiset sademetsät

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Trooppiset sademetsät"— Esityksen transkriptio:

1 Trooppiset sademetsät

2 Sijainti Trooppisia sademetsiä esiintyy päiväntasaajan molemmin puolin, n. 10° pohjoiseen ja eteläiseen leveysvyöhykkeeseen asti. Alueilla aurinko paistaa lähes kohtisuoraan vuoden jokaisena päivänä. Suurimmat sademetsäalueet sijaitsevat Amazonin alueella, Kongossa ja kaakkois-Aasiassa.

3 Kasvillisuus Ikivihreä
Maailman monimuotoisin; esimerkiksi yhden hehtaarin alueella voi olla satoja puulajeja. Puut muodostavat kolme erilaista kerrosta, joiden kasvillisuudet eroavat toisistaan.

4 Latvus Muodostaa sademetsän tiheän katon Jättiläispuut
Kauniskukkaiset kämmekkäkasvit ja ananaskasvit.

5 Korkeat pensaat ja palmut
Keskikerros Pienemmät puulajit Korkeat pensaat ja palmut Saniaiset ja sammalet

6 Kenttäkerros Monimuotoinen aluskasvillisuus.
Kukattomat kasvit kuten saniaiset. Lehtivihreättömät loiskasvit, esimerkiksi rafflesia.

7 Maannos Trooppisen sademetsävyöhykkeen maannos on latosoli.
Siihen kuuluu ohut multakerros, jonka alla on kova ja karu huuhtoutumiskerros Latosoli sisältää vähän ravinteita voimakkaan huuhtoutumisen seurauksena. Suurin osa metsän ravinteista on sitoutuneena kasvillisuuteen.

8 Ihmisen toiminta Sademetsiä uhkaa ennennäkemätön metsäkato lähivuosien aikana Metsiä raivataan mm. öljypalmu-, soija-, ja puuplantaasien ja karjalaitumien tieltä Lisäksi myös laittomat hakkuut, metsäpalot, teiden rakentaminen ja kaivostoiminta uhkaavat metsiä.

9 Ilmasto Köppenin ilmastoluokittelun mukaan trooppiset sademetsät sijaitsevat trooppisilla ilmastoalueilla. Ilmasto on kostea ja lämmin ympäri vuoden. Ilmastodiagrammi:

10

11 Lähteet villisuus/7.3_kuuman_vyohykkeen_kasvillisuus?C:D= gjhh.exPa&m:selres=gjhh.exPa ge/ge1/6_kasvillisuus_ja_maannos/03?C:D=iPT8.iNrQ &m:selres=iPT8.iNrQ pdf Kuvat arnoldii-2/


Lataa ppt "Trooppiset sademetsät"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google