GEOTEKNIIKKA GEOMEKANIIKKA TUTKII MAAN JA KALLION MEKAANISIA OMINAISUUKSIA JA NIIDEN RAKENNUSTEKNISIA SOVELLUTUKSIA. MAAMEKANIIKKAA SOVELLETAAN KANTAVIEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijat työmarkkinoilla vuonna 2011 Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliitto Lokakuu 2011 Real Stats Oy.
Advertisements

Puistomuuntajat Jani Jämsä.
Pientalon perustukset
Tutkimme lähialuetta Joensuun normaalikoulun 9A jääkausiretkellä tutkimassa maastossa jääkauden merkkejä. Luokassa opiskeltu asia yhdistettiin retkellä.
Talonrakennuksen jatkokurssi 6 op Säätekijät
Uudistettu JuKo-Elinkaarilaskentatyökalu Julkisivuyhdistys r.y. Mikko Tarri, A-Insinöörit Oy.
SUOMI – JÄRVIEN JA JOKIEN MAA
Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi
TTY Rakennustalo.
Talonrakennuksen jatkokurssi 4 ov Kosteus
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
2.8.3 Abstraktit tietotyypit
1/2002 Oma Nimi 1 Maa Yksi neljästä peruselementistä.
Lukemaan oppii vain lukemalla
A Rakenteiden fysiikka ja mekaniikka (3op) Syksy 2013
Massa ja paino.
Insinööri-AMK, infrarakentaminen Opintojen ja TAMK:n esittely
Roolikarttani - nykyisyys Tärkeimmät työroolini asiantuntija- näkökulmasta: – Yksikön perustyöntekijä – Alainen – Moniammatillisen tiimin jäsen – Työkaveri.
Yhteenveto perjantai Martti Mäntylä. Toimintamalli Tutkimusohjelmat Miten ohjelmat toimivat Miten päätöksenteko tapahtuu ”Toimialat” joiden alueelle ohjelmat.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
1. Joukko-oppi Merkinnät
Miten turvata infraosaaminen 2020 Turku
Rakennusvirastosta ja Katu- ja puisto-osastosta yleistä
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Korjausrakentamisen energiamääräykset Sovelletaan Kaikki muut kohteet paitsi: – Suojellut kohteet – Alle 50m2 – Kirkolliset rakennukset – Loma-asunnot.
HELI RYHÄSEN TEOS CITYELÄIMET, LISÄKUSTANNUKSET Tausta Alueellinen taideprojekti Johtokunta päättänyt toteutuksesta Teos koostuu viidestä hahmosta.
HIILI Hiili on yleinen epämetalli, neliarvoinen alkuaine, jolla on myös useita allotrooppisia muotoja. Sen kemiallinen me rkki on C (lat. carbonium) ja.
Virtaava vesi Virtaava vesi kuluttaa maan muotoja Vitun homo.
Vesirakennus, patoturvallisuus Jyrki Röpelinen
INVENTOINNIN DOKUMENTOINTI 3-osainen kohteen kuvaus: –sijaintitiedot –kohteen topografia, maaperä ja kasvillisuus –muinaisjäännökseen liittyvät tiedot.
Polymeerit Ovat aineita, jotka koostuvat pienistä molekyyleistä, monomeereista, jotka ovat liittyneet toisiinsa kovalenttisin sidoksin Polymeerien tarkat.
Taitava oppija Osaa yhdistellä tasapainoisesti erilaisia oppimistyylejä. On tietoinen siitä, miten itse oppii parhaiten. Pyrkii laajentamaan omia oppimisen.
Palomuurin peruskäsitteitä Palomuurin tehtävänä on erottaa ja kontrolloida tietoliikennettä yrityksen lähiverkon (LAN) ja yrityksen ulkoisen verkon (WAN)
YKSITYISTIEINFO Tietoisku sorateiden kunnossapidosta Timo Saloranta tiemestari Lohjan kaupunki tekninen toimi.
MUISTILANGAT S15-11 Position Control of Shape-Memory Alloy Muscles for Robotics Pia Lindqvist | Joni Leppänen | Alexander Kokka Ohjaaja: Tomi Ylikorpi.
27. Yksinkertaiset koneet
Maanjäristykset.
Lappeenrannan Teknillinen Korkeakoulu 1757 Rinnakkaislaskennan jatkokurssi Customized Dynamic Load Balancing Mohammed J. Zaki Srinivasan Parthasarathy.
Kompleksisuus. Algoritmien analyysissä tutkitaan algoritmien käyttämän (tietokone)ajoajan ja muistin määrän riippuvuutta syöttöaineiston koosta (N). Syöttöaineisto.
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2014
Hiukkasilmaisimet Veli-Matti Kittilä.
HUUMAUSAINELAKI. Huumausainelakia sovelletaan huumausaineiden ja niiden valmistuksessa käytettävien aineiden valvontaan Myös huumeen puhdistus luokitellaan.
MAANKOHOAMINEN JÄÄKAUDEN JÄLKEEN
KORJAUSRAKENTAMISEN KOULUTUKSEN TILA JA KEHITYSSUUNNAT Korjausrakentamisen koulutus ammattikorkeakouluissa Yliopettaja Hannu Hakkarainen Metropolia.
Tulevaisuuden Talot & uusiutuva energia Rakenteelliset haasteet – hallitaanko riskit? Arto Kivioja DI Oulun rakennusvalvonta.
Mitä oleminen on?. Metafysiikka Metafysiikka tutkii mitä on olemassa ja mitä tarkoitamme olemassaololla ja olemisella. Aristoteles: metafysiikka = ”ensimmäinen.
Espoon kaupungin syvästabiloinnin mitoitusohjelma Espoon kaupunki, koulutus Kalkkipilariohje KPO 2000 Painumalaskentaohjelma Tim Länsivaara SCC.
Mitä oleminen on?.
KUVA-mittaristoehdotus/ Poimintoja Palvelujen tarve -mittaristosta
Logistiikka.
Foren ylläpitopäivitys 1/2016
Suomen vaalit Suomessa äänioikeutettuja ovat kaikki yli 18-vuotiaat maan kansalaiset. Äänioikeus on yleinen ja yhtäläinen Äänioikeudesta ilmoitetaan kirjeellä,
Liitokset & liittymät -jäykistys ja tiiveys
Korjausrakentamisen opetus TTY:ssä
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2015
PERUSTAMISOLOSUHTEET
Maapallon veden jakautuminen:
Talonrakennuksen perusteet Mikko Juurela, RI(amk), 2015
VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen.
USKONNON TUTKIMINEN USKONTOTIEDE TEOLOGIA
Luokitukset ja nimikkeistöt rakentamisen tietopalvelussa
TUOTANTOINSINÖÖRIKOULUTUS 2018
Moduulivalinta
perusteet Peruskiinteistö 3D-kiinteistö
Metsäteollisuuden ympäristönsuojeluinvestoinnit vuosina
KUSTANNUSINDEKSIEN UUDISTUKSESTA
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
Tietoisku päättäjille: Sote-tieto hyötykäyttöön strategia
:,: Tulkoon valtakuntasi, tapahtukoon tahtosi, maan päällä niin kuin taivaassa. Tulkoon valtakuntasi, tapahtukoon tahtosi, maan päällä niin kuin taivaassa.
Ylistäkää Herraa taivas ja maa
Esityksen transkriptio:

GEOTEKNIIKKA GEOMEKANIIKKA TUTKII MAAN JA KALLION MEKAANISIA OMINAISUUKSIA JA NIIDEN RAKENNUSTEKNISIA SOVELLUTUKSIA. MAAMEKANIIKKAA SOVELLETAAN KANTAVIEN POHJARAKENTEIDEN JA MAARAKENTEIDEN GEOTEKNISESSA JA RAKENTEELLISESSA SUUNNITTELUSSA, MM. PAINUMIEN, KANTAVUUDEN, VAKAVUUDEN JA MAANPAINEEN LASKENNASSA. POHJARAKENTEITA OVAT ESIM. PERUSTUKSET, JOTKA SIIRTÄVÄT RAKENTEEN KUORMAT MAA- JA KALLIOPERÄLLE. MAARAKENTEITA OVAT MM. MAAPADOT, TIEPENKEREET, KAIVANNOT JA MAALEIKKAUKSET.

GEOTEKNIIKAN PERUSTEET 4OP POHJARAKENNUKSEN PERUSTEET 4OP GEOTEKNIIKAN JA POHJARAKENNUKSEN JATKOKURSSI 4 OP INFRANPOHJARAKENTEET 3 OP TALONRAKENNUKSEN POHJARAKENTEET 3 OP