Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi"— Esityksen transkriptio:

1 Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi
Harri Peltola

2 Tavoite ja toteutus Tavoitteena oli luoda helppokäyttöinen, mutta monipuolinen työkalu onnettomuustietojen tarkasteluun. Aluksi tehtiin Internetissä toimiva Onnettomuusmäärien hallinta- ja analyysityökalu, ONHA, Maanteiden onnettomuusaineistolla (vuodet ). Vuonna 2010 tehty vastaava työkalu Tilastokeskuksen onnettomuusaineistolla (vuodet ), kaikki Suomen tieliikenneonnettomuudet, myös englanninkielinen demo. ONHAa esiteltiin tammikuussa 2011 Ruotsin Transportforumissa.

3 Älä ole rattijuoppo tai mene rattijuopon kyytiin!
Rattijuopon osallisuus liikennekuolemissa ja kuollut osapuoli v Osuus kuolleista henkilöistä (%) Kuka kuoli: Älä ole rattijuoppo tai mene rattijuopon kyytiin!

4 Äläkä joudu onnettomuuteen kuorma-auton kanssa!
Kuorma-auton osallisuus liikennekuolemissa ja kuollut osapuoli v Osuus kuolleista henkilöistä (%) Kuka kuoli: Äläkä joudu onnettomuuteen kuorma-auton kanssa!

5 Kuolemien kellonaikajakautuma v. 1995-2009
Kuorma-autojen onnettomuudet Osuus kuolemantapauksista (%) N=82 kuole- maa/vuosi N=96 kuole- maa/vuosi Rattijuoppojen onnettomuudet Kellonaika Rattijuopot ovat yöajan ongelma – kuorma-autot päivän

6 Viimeistely Käyttöohje on viimeistelty, paitsi käyttöoikeuksia koskevat osat – niiden viimeistelyn jälkeen käyttöohje tarkasteluesimerkkeineen jaetaan ohjelman jäsenille. Ohjelman jäsenet voivat ottaa ohjelman testattavaksi, mutta se edellyttää tietojen käyttölupa- ja salassapitoasioiden sopimista alkuperäiset onnettomuustiedot omistavan Tilastokeskuksen kanssa! Ohjelman jäsenille annetaan tutkimusohjelman puitteissa mahdollisesti tarvittava käytön tutki.


Lataa ppt "Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google