Komodonvaraani Varanus komodoensis.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
P ERTTI YLÄMÄKI Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä.
Advertisements

Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
ÄYRIÄISET helenarimali2013mankkaankoulu.
Havainto.
Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.
Ruuansulatus Bg9/TH Hampaat maitohampaat, pysyvät 20 32
Simpukat, kotilot ja mustekalat
Suomenpystykorva Juho Kinnunen.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Mistä koirat saa energiaa
Etiikan peruskäsitteet
ISLANTI Islannissa on paljon kuumia lähteitä ja tulivuoria
Esa Fabrin Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.
Sademetsä.
Rantavedessä riittää vilinää
Kappale 1.
ORAVA.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Elder Scrolls III: Morrowind - Morrowind on tietokoneelle ja Xboxille ilmestynyt roolipeli. - Morrowindin alussa valitaan hahmo ja sille luonne ja tähtikuviot.
NAALI Kettua muistuttava koiraeläin Valkoinen ja tuuhea karvapeite
0rava - Sciurus vulgaris
Karhu on euroopan suurin petoeläin
Ilves TUNTOMERKIT Ilves on Suomen luonnon ainut kissaeläin.
Lauri Jämsèn Henri Härme Joona Siren Joni Munukka
LUUSTO.
Hamsteri Hamsteri kuuluu jyrsiöihin.
SIENISTÄ.
PITUUDET km hm dam metri dm cm mm.
ISOPANDA.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
By: Carita, Kaisa & Minna.  Sähköturvallisuuden perusvaatimus on kirjattuna sähköturvallisuuslakiin. Sen mukaan sähkölaitteet ja laitteistot on suunniteltava,
Isokoskelo.
KIINANJOKIDELFIINI Lipotes vexillifer. TIETEELLINEN LUOKITTELU DOMEENI: Aitotumaiset (Eucarya) KUNTA: Eläinkunta (Animalia) PÄÄJAKSO: Selkäjänteiset (Chordata)
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Panthera tigris corbetti
Hyttynen pituus: aikuinen: 4-10 mm, toukka: 7-8 mm Ravinto: koiraat eivät syö, naarailla lintujen ja nisäkkäiden veri Hyttysen toukkia veden pintakalvoon.
Sika ei ole märehtiä. Sika on laumaeläin. Sika on kaikki ruokainen. Emakko on naaras sika. Karju on urossika. Pahnue muodostuu samalla kertaa syntyneistä.
 MARJAT, HYÖNTEISET, VILJA, HUNAJA JA KALA.  karhu syö myös lihaa.
Kultapanda.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Liito-orava pteromys volans
ORANKI (Pongo).
Bonobo pan paniscus.
Nahkealehtinen kasvillisuus
Keltasirkku.
Aasiannorsu Elephas maximus Siina Lehtinen 1A.
Vompatti E-P Tarvainen.
Kanahaukka.
Kanit.
-Petolintu -Selkärankainen -Maailman suurin lintu
Lumileopardi Tessa-Liida Halmesaari.
Tammi.
Isopanda.
kettu Elintavat . Kettu on lauma eläin. . Se liikkuu hämärällä.
Tavi.
Kirjosieppo.
PAJU LINTU Max.
Vaahtera.
Västäräkki.
Västäräkki.
Riekko.
Räkättirastas.
SAARISTIO-SUOMI VEERA RASMUS..
ORAVA.
Pihassa kasvaa puu, taivaalla loistaa….
Pestovnikov Danil, 9.luokka Koulu №17
Esityksen transkriptio:

Komodonvaraani Varanus komodoensis

Yleistä Komodonvaraani on maailman suurin lisko. Uhanalaisuusluokitus: vaarantunut Varaani voi kasvaa jopa 2-3 metrin pituiseksi ja painoa voi olla 70-160 kiloa. Heinä- elokuussa naaraat munivat syviin maakuoppiin 15-30 munaa Kuoriuduttua poikaset kiipeävät muihin turvaan täysikasvoisilta komodonvaraaneilta Komodonvaraanien hajuaisti on todella hyvä, jonka avulla ne voivat haistaa saaliin kilometrien päästä.

Ulkonäkö ja suun ”bakteerit” Luonnossa Komodonvaraani kasvaa vain 70 kilon painoiseksi, mutta vankeudessa se voi kasvaa paljon kookkaammaksi Suurin todistetusti kookkain luonnonvarainen yksilö il vähän yli kolme metriä pitkä ja painoi 166 kiloa. Varaanin häntä on yhtä suuri kuin muu ruumis Komodonvaraanilla on pitkä haarautuva kieli Komodonvaraanin sylki on punertavaa ja sahalaitaisia hampaita on 60 tiheässä rivissä. Ennen oli teoria että komodonvaraanin sylki olisi niin bakteerinen, että se aiheuttaisi saalille puraisun jälkeen kuolettavan tulehduksen Kyseinen teoria hylättiin kun löytyi todisteita komodonvaraanin myrkyllisyydestä, sillä se erittää myrkkyä joka estää veren hyytymisen.

Levinneisyys Komodonvaraani elää indonesian saaristossa. Komodonvaraanit pitävät kuivista tasankalueista ja niitä elää Indonesian saaristossa puolikuivilla saarilla kuten Komodo Rintja Flores ja Padar

RAVINTO Komodonvaraanit syövät kaikkea lihaa, eikä saaliin koko ole este niiden ravintoon kuuluu vesipuhvelit, villisiat ja jyrsijät Nuoret varaanit syövät aikuisten tähteitä, pieniä liskoja ja hyönteisiä Komodonvaraanit ovat todella aggressiivisia ja voivat olla vaaraksi lajitovereilleen Komodonvaraani on koostaan huolimatta nopea ja ketterä, mikä tekee siitä vaarallisen ihmisille ja muille eläimille

Video Lähteet https://www.youtube.com/watch?v=EHB_CM86rgk http://fi.wikipedia.org/wiki/Komodonvaraani http://wwf.panda.org/about_our_earth/teacher_resources/best_place_species/ current_top_10/komodo_dragon.cfm