Opintopolku-palaveri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC – IT Center for Science Ltd. Avoinyliopisto.fi johtoryhmä työpaja klo 9.30 – lounas klo 12.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU KEVÄT 2009 Lokakuu 2008.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Laitosneuvojien tapaaminen Opetusohjelmaprosessi, vaihe mennessä –Päivitetyt moduulisisällöt ja moduulien vastuuhenkilöt –Kurssien päivitetyt.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-seminaari Ari Ahlqvist.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Opintopolku.fi tilannekatsaus
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Mitä.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ-hankkeen tilannekatsaus Ari Ahlqvist Kehittämispäällikkö UKJ-ohjausryhmä
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.Yhteishaun tilanne 2.ASPA-ryhmä 3.Kehityksen seuranta ja ohjaus 4.Laskenta muualla kuin Opintopolussa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Viitearkkitehtuurityön tilanne
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ toteutusvaihtoehtojen tutkiminen Minna Kivinen, UKJ-ohjausryhmän kokous
TIPTOP-projektin kartoituksen vaihe korkeakoulujen tietomallin muutostarpeiden osalta Petri Heinonen Juha-Pekka Pihlajakoski Lauri Stigell Opi-Synergia.
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna, Sisältö 1.Hakuun liittyvät haasteet 2.Valintaperusteiden mallintaminen 3.Prosessiseminaari 25.3.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
OILI-ajankohtaista LS. Oilin tilannekatsaus Oili-palveluun ovat liittyneet kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut! Version 1.0 valmistelu.
Asteri -demo Minttu Hurme, Kansalliskirjasto/Kirjastoverkkopalvelut Asiantuntijaseminaari
Tuloskirjeen yhteispostitus Opintopolun pääkäyttäjät Janne Santala.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna, Sisältö 1.Kevään 2015 yhteishaku 2.Kevään 2015 erillisvalinnat 3.Syksyn 2015 yhteishaku 4.Kevään 2016 yhteishaku.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Prosesseista palveluihin
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon toiminta-arkkitehtuuria eli Prosessit Pekka Linna, CSC.
SOTELI “Miten massiivinen massatentti saadaan tehtyä” Tuomas Orama
Opintopolku – tilannekatsaus
ASPA-ryhmän kuulumiset
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Opintopolku-palaveri
Opintopolku
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Korkeakoulujen yhteishaun prosessi keväällä 2015
Opintopolku-info
Opintopolku-info
Opintopolku-info
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Esityksen transkriptio:

Opintopolku-palaveri Lauri Stigell (Pekka Linna), 13.3.2015

Sisältö Yhteishaun tilanne ASPA-ryhmä

1. Yhteishaun tilanne 1.1. Ilmoitus hakuajan I kokeeseen kutsumisesta (aikaisintaan 6.3.) 1.2. Hakuajan II hakulomake (12.3.) 1.3. Hakuaika II alkaa (17.3.) 1.4. Hakuajan II valintaperusteiden mallintaminen ja testaus (31.3.)

1.1. Ilmoitus hakuajan I kokeeseen kutsumisesta (aikaisintaan 6.3.) Ovatko hakuaikana I hakeneiden kokeeseen kutsuttaviin liittyvät ongelmat ratkenneet?

1.2. Hakuajan II hakulomake (12.3.) ”Hakulomakkeiden tarvitsemien tietojen päivittäminen ja testaaminen hakuaikana II tarjolla olevien hakukohteiden osalta viimeistään 12.3.2015” Päivittämis- ja testaamisaikaa jatkettiin 27.2.3015 > 4.3.2015 >12.3.2015 Mikä on tämän asian tilanne tällä hetkellä?

1.3. Hakuaika II alkaa (17.3.) Arvioita korkeakoulujen tilanteesta on kirjattu seuraavasti (https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=50169829) 10 vihreää 16 keltaista 13 punaista 11 korkeakoulua on nostanut jonkin riskin esille (: korjaava toiminta) Resurssien puute + keskeneräinen järjestelmä työllistää (2) Epäselvät vastuut (1): seminaari yhteishaun prosessista Ohjeiden puute (1): ohjeiden tuottaminen yhdessä ja ASPa-ryhmässä Hakulomake (1) Laskennat (7): valintaperusteisiin liittyvä koulutus. Mikä nyt on tilanne? Rajapinnat (1) Sijoittelu (1)

1.4. Hakuajan II valintaperusteiden mallintaminen ja testaus (31.3.) Ammattikorkeakouluilla oli valintaperusteiden mallintamiseen keskittyvä AC-istunto 12.3. Tästä tehty video tulee jakoon alkuviikosta Edelleen: onko vielä tarvetta koulutukselle (lähinnä siis yliopistoilla) tai ”Päivystävälle puhelimelle” tai ”Avoimille vertaistuki-istunnoille” onko valintaperustesivuille syytä koota mallinnukseen liittyvää materiaalia, kysymyksiä ja vastauksia tai muuta tukea?

2. ASPA-ryhmä 2.1. ASPA-ryhmän kokous 12.3.2015 2.2. Hakijaneuvonta ja hakuprosessi 2.3. Seminaari koko prosessista 25.3. (Hki) 2.4. Yhteinen kirje hakijoille

2.1. ASPA-ryhmän kokous 2.3.2015 ASPA-ryhmä kokoontui 12.3.2015 lähikokoukseen Kokouksessa oli pääaiheina hakijaneuvonnan ja hakuprosessin yhtenäisten ohjeiden loppuunsaattaminen 25.3. järjestettävä seminaari yhteishaun prosessista Kokouksen pöytäkirja löytyy osoitteesta https://confluence.csc.fi/display/kshj/Kokoukset Onko kokouksesta jotakin kysyttävää? ASPA-ryhmän jäsenet vastaavat

2.2. Hakijaneuvonta ja hakuprosessi ASPA-ryhmän jäsenet ovat työstäneet yhtenäistä ohjeistusta kuluneella Työn (melkein valmiit) tulokset näkyvät osoitteessa https://confluence.csc.fi/display/kshj/Hakijaneuvonnan_ohjeet Tänne lisätään vielä ohjeet Hetuttoman hakijan ensimmäisen ja toisen ja hakuajan aikana jättämien useiden hakemusten kohtelusta Hakukelpoisuuden tarkistamiseen liittyvät ohjeet Käydään läpi valmistuneet ohjeet Ryhmän jäsenet esittelevät ohjeet Laurin teknisellä avustuksella

2.3. Seminaari koko prosessista 25.3. (Hki) Tulossa on seminaari 25.3.2015 (Opetushallitus, Helsinki) asioita, joista korkeakoulut tarvitsevat selkeän käsityksen ja oikean tiedon konkreettisia kysymyksiä, jotka täytyy ratkaista yhdessä Tilaisuuteen kutsutaan 2 / korkeakoulu Valmistelua jatkaa ASPA:n alaryhmä Merja Väistö (OPH), koollekutsuja Anne Kemppainen (HH) Hanne Christensen (AY) Hanna Hoffren (Laurea) Riikka Yliluoma (TaY) Kimmo Kuortti (OY) Pekka Linna (CSC) Työtä voi seurata osoitteessa https://confluence.csc.fi/display/kshj/Yhteishaun_prosessi

2.4. Yhteinen kirje hakijoille ASPA suosittelee yhteisen kirjeen lähettämistä hakijoille Tämä menettelytapa vähentää työkuormaa hakijapalveluissa ja sen korkeakoulukohtaiset kustannukset ovat varsin kohtuulliset Tämän menettelytavan edellytyksenä on kuitenkin, että kaikki korkeakoulut osallistuvat yhteiseen ratkaisuun Osoitteessa https://confluence.csc.fi/display/kshj/Yhteinen_kirje on taulukko, johon toivotaan kustakin korkeakoulusta kirjattavaksi korkeakoulun kanta 31.3.2015 mennessä Sivulle tulee ensi viikon alussa kuvaus toimintamallista Mikäli tahtotila löytyy, ryhdytään muokkaamaan kirjeen sisältöä

Kommentteja tai lisättävää? Kiitos, Lauri Stigell