Riippuvuus tupakoinnista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Sama keho ja sama pää koko elämän
Tupakoinnin lopettaminen
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Lasten ja nuorten tupakoimattomuuden edistäminen
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
”Jos olisin tienny, mikä helvetti siitä alkaa, niin en olis koskaan alottanu. Mutta en tienny. Kunpa muut tietäisivät.”
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Elämä.
Riippuvuus tupakoinnista
Alkoholi.
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Tupakatta paras amiksessa -kehittäminen
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Riippuvuus ilmiönä Sisältö: Mitä riippuvuudella tarkoitetaan?
Riippuvuus eli addiktio
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Terveydenhuollon palvelukeskus Hammashoito Miten tupakointi näkyy suussa?
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Usko ja riippuvuudet Pekka Lund Mistä puhumme, kun puhumme riippuvuuksista? Pekka Lund
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Mielenterveyden häiriöt
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Pekka Lund Usko ja riippuvuudet.
Hermosolun rakenne ja toiminta
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
Riippuvuudet.
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihdyttäviä paineita
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Mielihyvä & Riippuvuus
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Päihdyttäviä aineita.
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
OHJAAMO KOTKA - TOIMINTAA, TIETOA JA TUKEA YHDEN OVEN TAKAA
Tupakka mediassa tyokalupakki.net.
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Riippuvuudet ja niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä
8 Riippuvuus.
Mielihyvää vai riippuvuutta?
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Esityksen transkriptio:

Riippuvuus tupakoinnista tyokalupakki.net

Mitä riippuvuus on? Riippuvuuden kohde ohjaa ja hallitsee elämää, itse ei pysty säätelemään tai hallitsemaan aineen käyttöä tai käytöstään Pakonomainen ja toistuva tarve etsiä mielihyvää jostain aineesta tai käyttäytymismuodosta Elimistö tottuu riippuvuuden myötä aineeseen: -pakko saada, jotta riippuvuusoireet häviäisivät -tarvitaan yhä suurempi annos mielihyvän tuottamiseksi tyokalupakki.net

Tupakkaan kehittyy voimakas riippuvuus Tupakointi aiheuttaa fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista riippuvuutta. Riippuvuus tupakasta on voimakkaampaa kuin riippuvuus alkoholista. Aluksi halutaan polttaa mielihyvän saamiseksi, lopulta tupakkaa pitää polttaa pahan olon torjumiseksi. ”Tupakasta tulee paha tapa. Siinä ei ole enää mitään hohtoa tai hauskaa. Sitä on vain pakko saada selviytyäkseen eteenpäin.” tyokalupakki.net

Tupakoinnista on monella tapaa riippuvainen Fyysinen riippuvuus Riippuvuus tupakan nikotiinista Tupakoinnin myötä aivoihin syntyy reseptoreita, jotka vaativat nikotiinia Psyykkinen riippuvuus Henkinen riippuvuus Tupakointi on opittu tapa ja keino hallita tilanteita ja tunteita Sosiaalinen riippuvuus Riippuvuus yhteisistä tupakointitilanteista ja niiden tuomista ihmissuhteista Tupakointi nivoutuu osaksi arkea ja sosiaalista elämää tyokalupakki.net

Riippuvuus yllättää kokeilevan nuoren Riippuvuutta on vaikea ymmärtää ennen kuin sen kokee. Riippuvuuden takia... Tupakkaan jää koukkuun Tupakoinnin lopettaminen on vaikeaa Nuoren aivot ovat herkemmät riippuvuuksien synnylle kuin aikuisen. Tupakointia kokeilevat nuoret eivät usko, että voivat itse tulla tupakasta riippuvaiseksi. tyokalupakki.net

Miten riippuvuus näkyy arjessa? Joka välkkä menee vähintään yks rööki. Tupakointi on vähän niinku välttämätön pakko. Se on vaan suoritettava, että selviää eteenpäin. Aamulla heräät ja poltat röökin. Lähdet ovesta ulos ja sytytät röökin. Kun menet junaan ja hyppäät junasta pois, sytytät röökin. Syöt ja menet sen jälkeen röökille. Ja kun joku asia pännii tosi paljon, on pakko saada hermosauhut. Kun menee johonkin, missä ei saa polttaa, niin vetää röökiä ikään kuin varastoon. Lähden vähän aikaisemmin pysäkille, jotta ehdin vetää röökin ennen bussin tuloa. Ei tässä todellakaan mitään kivaa enää ole! Kyllä mä tosiaan valitsisin toisin, jos vaan vielä voisin. Lähde: Tutkimus ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten suhtautumisesta tupakointiin tyokalupakki.net