TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – 2009 16.9.2008 ohjausryhmä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työelämän ja ammattikorkeakoulujen yhteistyön haasteet Opettamisesta osaamiseen –seminaari, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Advertisements

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Nuorten yhteiskuntatakuu –ryhmän kokous Janne Koskenniemi & Suvi Eriksson SYL Valmistumassa olevien ja vastavalmistuneiden palvelut ja työllistyminen.
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
R INNAKKAISOHJELMIEN IDEAT JA OIVALLUKSET, RYHMÄ 2 M YÖTÄTUULESSA – TOIMINTAA JA TULOKSIA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN Kari Laine
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Sairaanhoidon osaaminen on arvokasta! - jatkohanke Lahden diakonian instituutti Vuorikatu LAHTI.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Työpaikkakouluttaja- hanke
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Kokkolan ammattiopisto
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Tähän otsikko (Arial Narrow, koko 28 p) – Tähän tekstiä… (Fonttina Arial Narrow, koko 20 p) tähän tekstiä – tähän tekstiä Tekijä, pvm.
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ
Innova Länsi-Suomen akk
Ajankohtaista – seutusivistys
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
TEKNOPLUS-TOIMINTAMALLI. 1) PK-yritysten kehittämiseen tarkoitettu koulutusmalli.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Puurakentamisen verkko- osaamiskeskus
ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVIEN OPISKELIJOIDEN YKSILÖLLISTEN OPINTOPOLKUJEN TUKEMINEN YLEISISSÄ AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA Opetus- ja kulttuuriministeriön.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Saimaan ammattiopisto Sampo
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä

TYKEPARTNER III –OSAHANKKEET, kokonaistavoitteet Luodaan kumppanuussopimuksia ammattiopiston, muiden järjestäjien ja yritysten välille ja toimitaan yhteistyöverkostoja rakentavasti suhteessa asiakkaisiin. Kehitetään asiakaslähtöisiä yhteistyömalleja, joilla valmennetaan yritysten ja ammattiopiston henkilöstöä työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän mukaiseen toimintaan esim. osaamisen kartoittamisessa ja kehittämisessä. Vahvistetaan työpaikkoja oppimisympäristöinä ja työpaikkakoulutuksen pedagogista osaamista ammattiopistossa, yrityksissä ja muissa yhteistyöorganisaatioissa. Tiedotetaan ammatillisen aikuiskoulutuksen ja osaamisen kehittämisen mahdollisuuksista ja malleista alueellisesti aikuisopiskelijoille, työnantajille ja yrittäjille.

Metsäkoneenkuljettajan aikuiskoulutuksen osaamiskartoitus ja koulutuksen toteuttamismallien kehittäminen Pohjois-Suomessa Hankkeessa toteutetaan metsäkoneenkuljettajien osaamiskartoitus ja ennakoidaan koulutustarpeita. Jatkohakemus vuonna 2009, jossa luodaan koulutuksen toteuttamisen toimintamallit. Lisäksi rakennetaan koulutuksen kehittämisen toimintamalli. Tyke3Partner II Koillismaalla Koillismaalla selvitetään yritysten kehittämistarpeita ja sen perusteella kartoitetaan Oulun seudun ammattiopiston ja muiden yhteistyöoppilaitosten mahdollisuuksia tukea yritysten kehittämistä koulutuksellisin keinoin. Yritysten kehittämistarpeet pyritään kohdentamaan mm. tiettyihin ammatillisen koulutuksen sisältöihin ja toteutusmuotoihin. TYKEPARTNER III - osahankkeet

Jatkohanke yrityksille suunnatun maksullisen palvelutoiminnan kehittämiselle puualalla Kehitetään edelleen yrityksille suunnattua maksullista palvelutoimintaa lisäämällä uusia toimintamuotoja, kuten 3D -optinen mallinnus niin, että skannauslaitteiston mahdollisuudet voidaan hyödyntää useamman alan yrityksen kanssa yhteistyössä. Suunnittelutoimistojen koulutustarvekartoitus Toteutetaan osaamis- ja koulutustarvekartoitus suunnittelualan yrityksissä. Vuonna 2009 tarvekartoituksen perusteella lisä- ja täydennyskoulutusten suunnittelu yritysten tarpeisiin sekä verkko- ja monimuoto-opetuksen materiaalin tuottaminen. TYKEPARTNER sosiaali- ja terveysalalla Hankkeessa tuotteistetaan täydennyskoulutusselvityksissä jo luotuja yhteistyömalleja Oulun kaupungin ja lähikuntien kanssa. TYKEPARTNER III - osahankkeet