Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
RSA-Salaus -SSH -PGP -IPSEC.
Advertisements

Mette Vedelsby, CVUSJ./Efelcren Isometriat ja Symmetriat.
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Salakirjoitusmenetelmät
Moodlen ohje opiskelijoille
Uusi tapa nauttia TV:stä seutuverkoissa
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
Mobiliteetti – GSM-integraatio (OXE) Business Partner Konferenssi Helsinki.
jonosalaimet lohkosalaimet julkisen avaimen salaus
LEAN JA PUHTAUSPALVELUT
WLAN ja tietoturvallisuus
Xor salaaja tutoriaali
Ville Runsten Antti Ohtonen TP02S/B
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Salattu selainyhteys HTTPS-protokolla eli SSL/TLS-salaus
Verkkopankkien tietoturva
Diskreetti matematiikka salausmenetelmien matematiikkaa
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Avainten vaihto ja eheys •Avainta pitää vaihtaa aika ajoin. •Avainten vaihto ei ole helppoa, ja mitä useampia osapuolia.
Sisältö: Johdanto kryptografiaan Salakirjoitus
Wireless Fidelity Systems + The Multimode – IEEE a/b/g Teemu Tarkkonen.
Tietoturvallisuus osa8
Key agreement protocols
RSA – Julkisen avaimen salakirjoitusmenetelmä Perusteet, algoritmit, hyökkäykset Matti K. Sinisalo, FL.
KANSALAISEN ASIOINTITILI SOSIAALIASIAMIESPALVELUSSA.
Salausmenetelmät, osa 2 Jouko Teeriaho
Epäsymmetrinen salaus
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Tietoturvan perusteet - Syksy 2005 SSH salattu yhteys & autentikointi Tekijät: Antti Huhtala & Asko Ikävalko (TP02S)
Symmetrinen salaus Modernit salaustekniikat pohjautuvat joko tietokoneella tapahtuvaan bittien sekoittamiseen (symmetriset salaukset) tai matemaattiseen.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Salausmenetelmien kertausta
Tukiasemaohjaimen ohjelmiston muutostoimitusten automatisoitu testaustyöympäristö Mikko Harila Työn valvoja:Professori Sven-Gustav Häggman Työn.
Digitaalinen allekirjoitus Laadittu: Bror-Erik Skog ( )
Diplomityön tekijä: Arne Broman
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Varmenteet ja PKI Julkisen avaimen järjestelmä on pelkkä tekniikka. Arkikäyttöä varten avain ja tieto sen haltijasta.
PARAABELI (2. ASTEEN FUNKTION KUVAAJIA)
– MARS rounds of two types (core and mixing) S-boxes, data-dependent rotations, multiplication modulo 232 – RC6 an evolutionary enhancement of RC5 data-dependent.
Diffie-Hellman Antti Junttila. Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän.
Merkistöstandardeista
Todennäköisyyslaskentaa
LDAP Lightweight Directory Access Protocol. LDAP ja sen rakenne Hakemistopalvelujen käyttöön suunniteltu protokolla Hakemistopalvelu on esim. autentikointitietoja.
Janne Korhonen. Henkilöhistoria Syntyi 1815 alaluokan perheeseen Isä kannusti opiskeluun Toimi myöhemmin opettajana Lopulta päätyi perustamaan oman koulun.
Foreach-toistolausetMyn1 foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon.
Jakolajittelu (Radix sort) Vertailu tehdään avaimen osien perusteella Avaimia käsitellään R-kantaisina arvoina esim. postin lajittelukone prosessoi lähetykset.
RADIUS ja PAM Ilmari Puustjärvi. Autentikointi Käyttäjän (tai palvelun) identiteetin varmentamista Käyttäjän (tai palvelun) identiteetin varmentamista.
Kiikuista jatkoa.
Hajakoodaus Talletetaan alkiot avain-indeksoituun taulukkoon Hajakoodausfunktio Menetelmä avain-indeksin laskemiseen avaimesta Törmäyksen selvitysstrategia.
1.Peruskäsitteitä vektoreista
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
SÄHKÖINEN LASKUTUS Lähde: Taloushallinnon taitajaksi, 2014.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Jonna Kyllönen mylept14B
Salakirjoitusmenetelmät

Tietoturva internetissä
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Asiakkaan raudoitus käsiraudoilla ja rautojen irrotus
Pohdiskeleva ajattelu ja tasapainotarkennukset Kotitehtävän ratkaisu
toista 12 kertaa käännä kortti lähetä käännetty
Service-etäyhteys ja tukipalvelu
Ohje liitteiden lisäämiseksi
Tietoturva internetissä
Tietoturvan perusteet - Syksy 2005 SSH salattu yhteys & autentikointi
Ylinäytteistetyt A/D-muuntimet
Langattoman lähiverkon tilaus-toimitusprosessi
HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ! 21 Taita tästä
Esityksen transkriptio:

Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta

1. Diffie Hellman protokolla Järjestelmässä sovittu suuresta alkuluvusta p ja generoivasta alkiosta g Alice generoi satunnaisluvun a väliltä 2…(p.1) Bob generoi satunnaisluvun b väliltä 2…(p.1) Alice lähettää Bobille ga mod p Bob lähettää Alicelle gb mod p Alice laskee istuntoavaimen K = gba mod p Bob laskee istuntoavaimen K = gab mod p Kun p on suuri (turvaraja on 1024 bittiä) , salakuuntelijan nappaamista viesteistä ei voi laskea salaisia avaimia a ja b kohtuullisessa ajassa, eikä siten istuntoavainta.

2. Digitaalinen kirjekuori - on yleisempi tapa sopia avain kuin Diffie- Hellman Salattu viesti: Sfofnncvwcccm dfks fdsjk köoe ap a oa dosd o do d da dasd asdad gkrrkkorkgr RSA:lla salattu avain K: xtfdfddyyrerg Viesti salataan lohkosalaimella (esim. AES) ja sen liitteenä lähetetään toiselle osapuolelle tämän julkisilla avaimilla salattuna käytetty symmetrinen salausavain.

3) A8, avaimesta sopiminen GSM:ssä Operaattori arpoo 64 bittisen satunnaisluvun r ja lähettää sen asiakaskännykkään. Asiakas SIM – kortissa 64 bitin avain k0 Operaattori Asiakkaan k0 on tiedostossa Molemmat laskevat puhelussa käytettävän istuntoavaimen XOR yhteenlaskulla K = k0  r