EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus 28.01.2009 Carelicum.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
EU:n alueellinen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen EAKR-toimenpideohjelma Länsi-Suomen suuralueen ohjelma ja sen toteuttaminen Etelä-Pohjanmaalla.
Advertisements

’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Kehittämistoiminta Terttu Kiviranta kehittämisjohtaja
Leader-rahoitus lasten ja nuorten kulttuurihankkeissa Rahoitusklinikka
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Kestävä kehitys hanketoiminnassa
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla.  Pohjois-Savossa 3 Leader- ryhmää, joilla jokaisella oma, paikallinen kehittämisohjelmansa  Rahoitus kohdentuu sekä.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
MAASEUDUN KEHITTÄMINEN Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö Joensuu.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Maaseudun kehittämisohjelman tilannekatsaus EAKR, Itä-Suomen seurantakomitea Sirpa Karjalainen Maa- ja metsätalousministeriö RO / maaseudun kehittämisyksikkö.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Ohjelmapäällikkö Soile Juuti
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
- mahdollisuus kehittämiseen -
EU-rahoitusta haettavana- informaatiotilaisuus Carelicum Kalevi Pölönen/Kari Korhonen.
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Kertakorvausmenettely: Pohjois-Savon ELY-keskus Rakennerahastoasiantuntija Merja Hilpinen.
Hankerahoitus ja sosiaalipalvelujen kehittäminen - EAKR-ohjelma - ESR-ohjelma - maaseutuohjelma Heli Rintala.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Ympäristöhaasteita/vesistöt vesien hoidon järjestäminen - vesien hyvä tila vesistöjen kestävän käytön kehittäminen ympäristön laatu, ympäristöarvot ja.
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
, Janne Virtanen, Ilmastonmuutos: hillitseminen ja sopeutuminen, toiminta Varsinais-Suomessa.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
EU:n alueellinen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen EAKR-toimenpideohjelma Länsi-Suomen suuralueen ohjelma ja sen toteuttaminen Etelä-Pohjanmaalla.
ESR -ohjelman tilannekatsaus Merja Hilpinen, suuraluekoordinaattori Mikkeli
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
ENI CBC –ohjelmakauden mahdollisuudet ENPI CBC –ohjelmien ohjelmakauden päätöstilaisuus Finlandia-talo, Neuvotteleva virkamies Petri.
Ympäristönäkökulma rakennerahastohankkeissa
Ympäristönäkökulma EU:n rakennerahasto-ohjelmien toteutuksessa EAKR-ohjelmien seurantakomiteat Tuomas Kallio, Suomen ympäristökeskus.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman tilannekatsaus Seurantakomitean kokous Helsinki, Mari Kuparinen.
Pohjoisen periferian valtioiden välisen yhteistyön ohjelma Kuopio Petri Haapalainen.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Kestävää kasvua ja työtä
Ohjelmakauden 2007 – 2013 loppuvuodet Ohjelmapäällikkö Hanna Makkula Etelä-Savon maakuntaliitto.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Pohjois-Karjalan ympäristökeskus / Juha Kokkonen Tulevan ohjelmakauden rahoitusmahdollisuudet matkailualalle -teemapäivä Juha Kokkonen Pohjois-Karjalan.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Yritystukityöryhmän kuulemistilaisuus ELY-keskukset
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Rakennerahastojen hallintojärjestelmän uudistaminen
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Rakennerahastohaun painopisteet
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Seurannassa olleet rahoituslähteet
Esityksen transkriptio:

EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum

Rahoitettava toiminta ohjelma-asiakirjassa TOIMINTALINJA 3: ALUEIDEN SAAVUTETTAVUUDEN JA TOIMINTAYMPÄRISTÖN PARANTAMINEN Uusien ympäristöteknologioiden ja menetelmien kehittämiseen sekä ympäristöriskien hallintaan liittyvät selvitykset ja suunnitelmat. Vesistöjen kunnostus ja vesihuolto yritysten toimintaedellytysten parantamiseksi Luonnon sekä kulttuuriperinnön kannalta arvokkaiden ympäristöjen, rakennusten ja kulttuurikohteiden kunnostaminen ja niihin liittyvien palvelujen kehittäminen, mikäli ne liittyvät suoraan elinkeinotoimintaan. Luonto- ja kulttuurimatkailun edellytysten kehittäminen. Kaikilla ympäristöhankkeilla oltava elinkeinokytkentä.

Tuensaajat Kunnat Kuntayhtymät Kehittämisorganisaatiot Osuuskunnat Säätiöt Yhdistykset Ympäristökeskus ei rahoita yrityshankkeita

Rahoituksen sidonta mennessä EU-rahoitusta sidottu n euroa Valtion rahoitusta sidottu n euroa YHTEENSÄ N €

Kuluvan hankehaun painopisteet Työllisyyttä, alueen tai yritysten kilpailukykyä, teknologioita ja uusia menetelmiä kehittävät luonnon ja rakennetun ympäristön kunnostushankkeet. Ilmastonmuutoksen ehkäisy ja siihen sopeutuminen. Ympäristöriskien ehkäisyyn ja niihin varautumiseen liittyvät selvitykset ja suunnitelmat.

Näkökulmia hankkeiden suunnitteluun Työllisyyden, talouden, teknologian ja ympäristöasioiden yhteensovittaminen Ekokilpailukyvyn ja ympäristövastuullisuuden edistäminen Ympäristöasiat kestävän talouden mahdollistajana ja innovaatioiden edistäjänä Elinkeinoelämän, tutkimuksen ja koulutuksen, kuntien sekä yhdistysten välisen yhteistyön ja kumppanuuden edistäminen