© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Akatemia 2013: Tutkimus ei tunne rajoja
Advertisements

©SA. ©SA Tutkimus- ja kehittämistoiminta Suomen Akatemia Rahoitus Rahoituksen haku ja hakemusten käsittely Rahoituspäätökset Suomen Akatemia 2011: tiede.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Akatemian tutkimusrahoitus Avoin kilpailu, määräaikainen rahoitus Rahoituspäätöksiä tehdään noin 317 miljoonalla eurolla vuonna 2013.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Tekesin tunnusluvut 2013.
Suomen Akatemia 2012: tiede kasvuun
Ympäristö ja oikeus -tutkimusohjelma
Tutkimusinfrastruktuurien tiekartta
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Tekes ja strategisen huippuosaamisen keskittymät (SHOK)
Open Access –julkaiseminen tutkimuksen rahoituksen ja arvioinnin näkökulmasta Anneli Pauli, ylijohtaja (tutkimus)
Satu Helmi & Ismo Kantola
Varastokirjaston syysseminaari : - Ajankohtaista opetus- ja kulttuuri- ministeriössä - Varastokirjaston ohjauskäytänteistä Ylitarkastaja Anne.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus: Julkistamistilaisuus Kommenttipuheenvuoro Rehtori Lauri Lajunen Oulun yliopisto.
O PETUSMINISTERIÖ/ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö / Anja Arstila-Paasilinna / as / /1. T&k-strategiat 2005 tavoiteneuvotteluissa.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Tutkimuksen vaikuttavuus rahoittajan näkökulmasta Markku Mattila 11. maaliskuuta
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Suomen Akatemian bibliometriikkatyö: Miten bibiliometrisiä menetelmiä hyödynnetään Tieteen tila -hankkeessa? OKM:n bibliometriikkaseminaari
SUOMEN AKATEMIAN TUTKIMUSRAHOITUKSEN VAIKUTTAVUUS Julkistamistilaisuus
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
Yliopistotutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus - profiiliryhmän selvityksiä Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Suomen tieteen tila ja taso 2009 ja tutkimuksen kansainvälistyminen Johtaja Paavo Löppönen
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
FUAS Kielet ja viestintä
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Kulttuuri ja hyvinvointi Vuoden 2015 KIT-toiminnan suuntaviivat.
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
VTT - OSAAMINEN RATKAISEE VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.
Suomen Akatemia 2008 Tutkimus- ja kehittämistoiminta Suomen Akatemia
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Heikki Huikuri Professori, MRC Oulun johtaja Oulun yliopisto OYS
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
ATT-vaikuttavuusryhmä –alustavia suosituksia Avoin tiede ja tutkimus -hankeen työryhmäseminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut (TIP) Laitosjohtajafoorumi Kirsi Murtosaari Asiantuntijapalvelut:
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
TUTKIMUSEETTINEN NEUVOTTELUKUNTA (TENK)
Tieteellisten seurain valtuuskunta
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
OKM:N HALLINNONALALLE
Cultura Yhdistävä tekijä
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Elinkeinopolitiikalla kasvua
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Kaikkien osapuolien yhteinen ohjelma yhteydenpitoon sekä hyvinvointialan tekoälyn ja robotiikan kehittämiseen.
Esityksen transkriptio:

© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen; 317 milj. euroa vuonna 2013 Edistää tieteellistä tutkimusta ja sen hyödyntämistä Kehittää kansainvälistä tieteellistä yhteistyötä Toimia asiantuntijaelimenä tiedepolitiikkaa koskevissa kysymyksissä sekä hoitaa muita tiedepoliittisia asiantuntijatehtäviä Neljä tieteellistä toimikuntaa, joiden toiminta kattaa kaikki tieteenalat Akatemian tutkimusrahoituksella työskentelee vuosittain noin henkilöä Akatemiassa työskentelee noin 140 henkilöä

© SUOMEN AKATEMIA 2 Suomen Akatemian strategia Tutkimuksen vaikuttavuuden ja laadun vahvistamiseksi Akatemia Edistää korkeatasoista ja eettisesti kestävää tutkimusta rahoittamansa tutkimuksen tulosten ja asiantuntemuksen hyödyntämistä julkisessa päätöksenteossa ja elinkeinoelämässä tutkimuksen osuutta innovaatioihin tähtäävässä kehitystyössä Tukee suomalaisten tutkijoiden kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia tieteen uudistumista, monitieteisyyttä, uusia lähestymistapoja ja läpimurtoja Vahvistaa tutkimusympäristöjen kansainvälistymistä ja houkuttelevuutta Seuraa ja arvioi suomalaisen tutkimuksen kansainvälistä kehittymistä Toimii yhteistyössä eri tahojen kanssa suomalaisen tieteen uudistamiseksi

© SUOMEN AKATEMIA 3 Suomen Akatemia tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana Tiedepoliittiset linjaukset ja kannanotot sekä tiedepoliittinen keskustelu Hakemusten arviointi Tutkimuksen arviointi Tutkimusohjelmien arviointi Tieteen, tutkimuksen ja tieteenalojen arviointi Tieteen ja tutkimuksen ennakointi sekä vaikuttavuuden analysointi Tiedeindikaattorit Eurooppalaiseen ja pohjoismaiseen tiedepolitiikkaan vaikuttaminen

© SUOMEN AKATEMIA 4 Tieteen ja tutkimuksen arviointi ja ennakointi (1) Suomen tieteen tilan ja tason arviointi Säännölliset katsaukset. Akatemia laatii seuraavan katsauksen yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa vuoden 2014 loppuun mennessä. Arviointiprosessia kehitetään. Määräajoin laaditut katsaukset mahdollistavat yliopistojen tutkimustoiminnan ja tieteenalojen laadun pitkäaikaisen seurannan sekä antavat pohjaa tiedepoliittiselle päätöksenteolle. Vaikuttavuusarvioinnin ja indikaattoreiden kehittäminen Kehitystyössä keskeistä yhteistyö opetus- ja kulttuuriministeriön, CSC:n, Tilastokeskuksen ja Tekesin kanssa Suomen Akatemian kansainvälinen arviointi Opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttama arviointi valmistuu vuonna 2013

© SUOMEN AKATEMIA 5 Tieteen ja tutkimuksen arviointi ja ennakointi (2) Tieteenala- ja tutkimusala-arvioinnit Kansainvälinen paneeli arvioi alan tutkimuksen asemaa ja laatua Vuosittain muutama arviointi tieteellisten toimikuntien valitsemilta aloilta Tutkimusohjelma-arvoinnit Vuosittain päättyneiden ohjelmien arviointeja Strategisen huippuosaamisen keskittymien (SHOK) arviointi Tulokset keväällä 2013 Tulevaisuusselonteko: Suomen kestävä kasvu ja hyvinvointi Tulevaisuusselonteko annetaan eduskunnalle syksyllä 2013 Tulevaisuusselonteon ennakointiprosessi; vastuutaho VNK, muut osapuolet Suomen Akatemia, Sitra, Tekes ja TEM, verkkoraportti helmikuussa 2013 Ennakointiprosessin arviointi: Akatemian osarahoitus, valmis kesällä 2013

© SUOMEN AKATEMIA 6 Organisaatio

© SUOMEN AKATEMIA 7 Organisaatio