Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle Tutkijoiden olisi hyvä tietää ennakkoon organisaation ja ohjelman pelisäännöt: IPR- asiat, ym. Ohjelmalla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työhönvalmennuksella työelämään
Advertisements

KUNTO -projekti
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
Kuva ja tekijänoikeus by Pigeon PersonPigeon Person Aineiston kuvamateriaali on julkaistu Creative Commons lisenssillä Flickrissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa : Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä.
Sensing the Web 2. lokakuuta, 2007Puh: Petteri Hannonen
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
PeLE-henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen ( PLE = Personal Learning Environment)
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Lähdetiedot: Timo Oksanen, Annamaija Lehvo & Anu Nuutinen (2003; toim.). Suomen tieteen tila ja taso. Katsaus tutkimustoimintaan ja tutkimuksen vaikutuksiin.
Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
TTL Sosiaalisessa mediassa
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Ketterä testaus ja testauslähtöinen kehitys
Fisma ry:n kehittämän projektin estimointi- ja mittauskonseptin instituionalisointi käytännön ohjelmistoprojektien johtamiseen Minigradu esitys
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
PESTI KoVa-koulutus Lippukuntapäivä Mikä on pesti? Pesti on aikuisen johtajan tehtäväkokonaisuus. Pestaaminen on prosessi, johon kuuluu tuesta,
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
ISO 9000 –sarjan uudistus – Mikä muuttuu?
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Siivikkala, Metsäkylä, Viljakkala Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Johtokoodaus Historia, toiminnalliset syyt ja toteutustapojen hintaerot ovat johtaneet eri johtokoodaustapojen kehittämiseen. Hyvälle johtokoodaukselle.
Anna-Liisa Lämsä: Tuhat tarinaa lasten ja nuorten syrjäytymisestä.
Aineettomat oikeudet ja niiden käyttö yritystoiminnassa
Perheyrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla Sari Rissanen, professori
Lompakko mehupurkista.
FUAS Kielet ja viestintä
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Pääotsikko Lisää alaotsikko tähän Vantaan kaupunki Sosiaali- – ja terveyspalvelut VammaispalvelutTyöllistämispalvelut.
Kauppakamarien Venäjä –kysely jäsenyrityksille 2015 – Helsingin seudun kauppakamarin tuloksia Kaikkien kauppakamarien jäsenyrityksien kyselyyn vastasi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
ELY-keskusten palvelut kansainvälistyville yrityksille
5. Kapselointi Yleistä Kapseloinnilla (encapsulation) tarkoitetaan luokan tietojen ja toimintojen pakkaamista yhdeksi suojatuksi kokonaisuudeksi.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Alueraportti, Pohjanmaa 1.
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
Markus Talvio Quest-kouluttaja, tutkija, luokanopettaja Lions Quest tunne- ja vuorovaikutustaitojen ohjelmien laatukriteerien valossa
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Tutkijaliikkuvuuden palvelut –roundtable Kv-kevätpäivät, Seinäjoki Marita Niemelä Tutkimus- ja innovaatiopalvelut.
Kokonaisuudet: Aineistojen hallinta Henkilöresurssit Innovaatiotoiminta Johtaminen, kehittäminen ja arviointi Julkaiseminen ja tulosten hyödyntäminen Tiedonhaku.
Toimitilapalvelujen tuottaminen, 2 ov
Radioamatöörikerhojen toimintapäivä, Lahti RA- tutkinnot 11/2009 mennessä Heikki Lahtivirta OH2LH
Rautaa rajalle! Rautapalomuurit verkon reunalla
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
TYÖOLOBAROMETRIN TOTEUTTAMINEN PKKY:SSÄ. Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2013
Päällekkäisyys ja AFO-ontologia Tulevaisuus? YSO + AFO  KOKO?
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta
Miten Learning cafén ideaa voisi hyödyntää työpaikalla / työpajalla?
Askelmerkit Rahoitusmahdollisuuksia julkisen sektorin toimijoiden tuotekehitykselle ja vientiavauksille. Valtion vientitakuun tulee koskea myös koulutusvientipalveluja,
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Arvioinnista arkipäivää
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
UPA sta Juha Suvanto, TRT
Luento Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto
Opettajankoulutus muutoksessa
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Innopalkinnon arviointikriteerit Innokylän johtoryhmä 23.5.
MITKO-ryhmän työskentelyä
Esityksen transkriptio:

Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle Tutkijoiden olisi hyvä tietää ennakkoon organisaation ja ohjelman pelisäännöt: IPR- asiat, ym. Ohjelmalla voisi olla kontaktihenkilö, johon voi aina tarvittaessa olla yhteydessä tilanteissa, jolloin liikutaan uusien tuoteideoiden parissa Timo Muhonen1

Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle Ohjelmassa voisi tehdä rajauksia, joissa osoitetaan esimerkein, mitkä hankkeen suoritteet/tuotteet voisi kuulua ns. yhteisen hyvään/ilmaisjakeluun ja mitkä suoritteet voisivat olla ”suojattavia” asioita / keksintöjä (esim. tutkimuksessa kehitetty simulointimalli voisi olla osa yritysten päätöstukijärjestelmää. LTY:llä taitaa olla oma hankkeensa tällaisten uusien simulointimallien kehittämiseksi) Miten toimia tilanteessa, jossa tutkijalla on mielessään uusi kehitysidea tuotteelle, sovellukselle, toimintamallille, ja jonka hän voisi itsenäisesti tai ohjelman sisällä ”suojata”, kuin että sen sijaan vain toisi julkisesti esille kaikkien saataville ekstensiotoiminnassaan Timo Muhonen2

Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle ”Riskirahoitusta” ja aikaa ideoinnille/tuotteistamisille. Työkaluja ja tukea tuotteistamiseen liittyvään arviointiin, testaukseen, sparraukseen, ym Timo Muhonen3