Surffailun salat Internet tutuksi. Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kymen Sanomien mobiilipalvelu m.kymensanomat.fi. Mobiilin käyttö •Internetin käyttö matkapuhelimella on yleistynyt tuntuvasti viimeisten parin vuoden.
Advertisements

Hakukoneet Kotimaiset hakukoneetPortaalit Ulkomaisia hakukoneitaMetahakukoneet.
Doctoradvice Hoitajan Puhelinneuvonnan Tuki –palvelu Copyright © 2007 Doctoradvice All Rights Reserved.
AVA 2004 INTERNET JA TIETOTURVA. AVA 2004 ÄLÄ AVAA EDES TUTTUJEN LIITETIEDOSTOJA, JOS ET TIEDÄ MITÄ NE OVAT ÄLÄ AVAA LIITETIEDOSTOJA, JOS VIESTIN OTSIKKO.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) •Internetin suosituin palvelu •Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN Ahlmanin ammattiopisto Esa Majava.
Internetin ilmaisohjelmat
Oman kodin tietotekniikka CT30A2002 Tietoliikennetekniikan perusteet, harjoitustyö 1.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Internet.
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
NCA N ärpes C entral A ntennandelslag -Virtuell Arena Närpes IPTV Palvelu seutuverkossa Kauhajoki
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Verkot: internet ja HTML Jaana Holvikivi Metropolia.
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Työskentely verkoissa Jaana Holvikivi EVTEK Tietojenkäsittelyn historiaa luku 2001 Ensimmäiset tietokoneet PC:t Suuret tietokoneet laskentaan,
Cruiser 75/150 Teknisiä neuvoja Rami Rajala EP-Engineering Oy
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Tietokoneohjelmat.
1 Suomi24 – Suomen suurin yhteisö •Kävijät –Noin eri kävijää/vko –Suomen suurin käyttäjien tuottama palvelu •Palvelut –Aloitussivu & haku –Keskustelu.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
S Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt tietoliikenteen perusasioita top-down -lähestymistapa ohjelmistotekniikan näkökulma tavoitteena toimivat sovellukset.
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu Alkuvuoden kasvu suunnitellun mukainen Liikevaihto 294 M€ (236 M€), kasvua 25 % Liikevoitto 35 M€ (23 M€),
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Kalenteri 2005 AJAVA – Ajanvarausjärjestelmä CSP Compact Software Products.
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – kirjastojen tarjontaa yrittäjille.
Tieto- ja viestintätekniikka Riina Mäcklin Suvi Syrjälä Oulun Yliopisto 2011.
Skype & TeamSpeak RäsSe, Skype Skype Out  Soittaminen lanka- tai matkapuhelin.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
Koulun sähköpostin uudelleenohjaaminen Andreev Alexandeer.
Pikaviestimet ja niiden käyttö yhteiskunnassa Mediatekniikan seminaari Essi Julku
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
SAK:n ja liittojen sähköinen viestintä SAK Jäsenpalveluosasto Heli Nykänen.
Teemu Sillantaus KOULUN SÄHKÖPOSTIN UUDELLEEN OHJAUS.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
1 2. Tietoverkot Internet: maailman laajuinen verkko tietokoneverkoista Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) Tieto lähetetään paketteina.
KOULUN SÄHKÖPOSTIN UUDELLEENOHJAAMINEN Linus Laitinen 1 ooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooooo.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) Internetin suosituin palvelu Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
Office 365.
Silverlight Expression Blend 3 työkaluna. Mikäs on Silverlight? (1/2) Pääasiassa teknologia webbiin –Internet Explorer –Mozilla –Opera –Safari.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva internetissä

Tietoturva internetissä
Median aikajana some TV v.1934 Älypuhelin (1993)
Median aikajana TV v. 1. radio-lähetys some älypuhelin
Median aikajana TV v. älypuhelin some Mitä, missä, milloin maailmalla?
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Median aikajana TV v.1926 some
Median aikajana TV v.1926 Mitä, missä, milloin maailmalla?
Median aikajana älypuhelin TV v. some Mitä, missä, milloin maailmalla?
Median aikajana Älypuhelin 1993 TV v.1926 some
TIETOTEKNIIKKA 5 ov Moduuli 4.1: Internetin perusteet
PERUSOHJELMISTOT TUTUIKSI
Median aikajana älypuhelin TV 1. radio-lähetys TV v.
Median aikajana älypuhelin TV v. some Mitä, missä, milloin maailmalla?
Median aikajana TV v some Ensimmäinen älypuhelin 1993 IBM
Esityksen transkriptio:

Surffailun salat Internet tutuksi

Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden joukko (hämähäkin seitti). Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden joukko (hämähäkin seitti). WWW (World Wide Web) on kokoelma tietoa, johon pääsee käsiksi selaimen avulla. Tieto on varastoitu palvelimille, joilla on kotisivuja n WWW (World Wide Web) on kokoelma tietoa, johon pääsee käsiksi selaimen avulla. Tieto on varastoitu palvelimille, joilla on kotisivuja n

Miltä internet näyttää? Kotikäyttäjä Paikallisverkko Internet

Miten päästään Internettiin? Sopimus internetpalvelun tarjoajan kanssa Sopimus internetpalvelun tarjoajan kanssa Poikkeuksena ovat Soneran ja Kolumbuksen ”vapaat” numerot, joissa puhelinlaskuun liitetään ”internetmaksu”. Poikkeuksena ovat Soneran ja Kolumbuksen ”vapaat” numerot, joissa puhelinlaskuun liitetään ”internetmaksu”. Välineet Välineet Tietokone ja Tietokone ja Modeemi tai Modeemi tai Kaapelimodeemi tai Kaapelimodeemi tai ADSL tai ADSL tai Yritysten ja koulujen paikallisverkot Yritysten ja koulujen paikallisverkot

Internetpalvelun tarjoajat Maksullisia Maksullisia Sonera Sonera Elisa Elisa Paikalliset puhelinyhtiöt Paikalliset puhelinyhtiöt Ilmaisia Ilmaisia MTV3 MTV3 Suomi24.fi Suomi24.fi y.m. y.m.

Käytännön toimet Internet kotiliittymän avaamiseksi Sopimus internetpalvelun tarjoajan kanssa Sopimus internetpalvelun tarjoajan kanssa Tarvittava yhteys ja siihen liittyvät tarvikkeet: Tarvittava yhteys ja siihen liittyvät tarvikkeet: Minimi: Puhelinlinja ja modeemi (56 kb/s) Minimi: Puhelinlinja ja modeemi (56 kb/s) Suositeltava: Koti-ISDN (2 analogista puhelinta + 1 digitaaliyhteys (64 kb/s) samanaikaisesti) Suositeltava: Koti-ISDN (2 analogista puhelinta + 1 digitaaliyhteys (64 kb/s) samanaikaisesti) Luksus: ADSL Luksus: ADSL

Mihin Internetiä käytetään? Tietojen haku Tietojen haku Uutiset, sää, elokuvat, aikataulut, puhelinnumerot, kurssit jne. Uutiset, sää, elokuvat, aikataulut, puhelinnumerot, kurssit jne. Tiedonsiirto esim. virustorjuntaohjelman päivitys Tiedonsiirto esim. virustorjuntaohjelman päivitys Sähköposti Sähköposti Chat / Irc Chat / Irc Keskusteluryhmät (News) Keskusteluryhmät (News) Radio-ohjelmat Radio-ohjelmat Videot, elokuvat Videot, elokuvat

Millä välineillä Internetiä käytetään? Selain (yli 20 erilaista saatavilla) Selain (yli 20 erilaista saatavilla) MS Internet Explorer MS Internet Explorer Netscape Netscape Opera Opera y.m. y.m. Sähköpostiohjelmat Sähköpostiohjelmat Outlook Express Outlook Express Eudora Eudora y.m. y.m.

Portaalit

Hakukoneet Alta Vista Alta Vista Coogle Coogle Eudora Eudora Yahoo Yahoo Hot Bot Hot Bot