Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA 6.11.2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä
Advertisements

TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Elinikäisen ohjauksen alueellinen organisoituminen
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti –
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
PK-kehittämispalvelut
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Anne Leppänen, Hannele Torvinen & Seija Koskela
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Broker-kokemuksia -TEKEMÄLLÄ OPPII- Oppisopimuskoulutuksen järjestäjien seminaari koulutustarkastaja Liisa Klinge Jyväskylä
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
TOTSU/ yrittävä ja osaava K-P /AIKUPEDA 2015
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
” Osaavana pidempään työelämässä”
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Innova Länsi-Suomen akk
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
InNoste-palvelupiste (02)
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Osaava Uusimaa Salla Koivunen. Tavoitteet Oppilaitosten tarjonnan asiakaslähtöinen kehittäminen –Pääroolissa koulutusten ja kehittämishankkeiden.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
ESR/Toimintalinja 3/ OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOHJAUKSEEN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN KEHITTÄMISOHJELMALLA Helena Kasurinen Ylitarkastaja.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISOHJELMA (ESR/TL3, kansalliset rahoittajat:OPM, TEM, Lh:t, Te-keskukset)) : Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla ylitarkastaja Ulla-Jill.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Itä-Uudenmaan Opin Ovi Läroporten i Östra Nyland Hankkeen esittely.
Näin me sitä Lapissa tehdään Helena Kangastie Aikuiskoulutuksen kehityspäällikkö Rovaniemen ammattikorkeakoulu OHJAUS SUOMESSA 2010-SEMINAARI Valtakunnallisen.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Elinikäinen ohjaus Suomessa
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
Elinikäisen ohjauksen / tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kokonaisuus ns. OHJAAMO – malli (luonnos TEM) Kansalainen oppimisen ja työn siirtymissä.
Satakunnan TE-toimisto
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Esityksen transkriptio:

Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA

VALTAKUNNALLINEN ESR-KEHITTÄMISOHJELMA 1.OSAOHJELMA Koulutusneuvontaa ja uraohjausta verkossa 2. OSAOHJELMA Aikuisohjaus työelämän voimavarana Opin Ovi, STUDIO, valtakunnallinen koordinointi ja valmennusohjelma (OPM/ ESLH) Erkkeri (TEM) 3. OSAOHJELMA Ohjauksen strateginen asema ja tutkimus

Miksi ja miten? Tarve nostaa työllisyysastetta pidentää työuria ja parantaa tuottavuutta Miten parantamalla aikuisväestön osaamista ja ammatillista liikkuvuutta

OPIN OVI Valtakunnallinen tavoite Koulutukseen hakeutuville aikuisille suunnatut, verkostoyhteistyöhön perustuvat ohjaus- ja neuvontapalvelujärjestelmät, jotka ovat kysyntälähtöisiä ja vastaavat sekä koulutukseen hakeutuvan että työelämän tarpeita

Varsinais-Suomessa kaksi yhteistyössä valmisteltua hanketta Opin Ovi: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskelun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluilla on Varsinais-Suomen TE -keskuksen oman toiminnan ESR -projekti. Varsinais-Suomen OpinOvi on alueella aikuiskoulutusta tarjoavien oppilaitosten sekä oppisopimustoimistojen yhteinen ESR -projekti vielä hakemusvaiheessa, päätös tulossa marraskuun aikana koordinaattori Turun Aikuiskoulutuskeskus 21 osahanketta/yhteistyökumppania Turusta ja maakunnista mukana kattavasti kaikki aikuiskoulutusta järjestävät tahot

Varsinais-Suomen Opin Ovi -hankkeet toimivat yhteistyössä toisiaan täydentäen kehittävät poikkihallinnollisen yhteistyön kautta alueelle toimivia aikuiskoulutuksen neuvonta- ja ohjauspalveluiden palvelumalleja sekä aikuiskoulutusorganisaatioiden verkoston asiakkaan suuntaa näkyy vain yksi Opin Ovi

Varsinais-Suomessa tavoitteena on perustaa työ- ja elinkeinohallinnon sekä alueen oppilaitosten yhteinen palvelupiste, Opin Ovi, joka on suunnattu alueen aikuisväestölle ja yrityksille antaa tietoa koulutuksista, niiden rahoituksesta, erilaisista toteutusmuodoista, ohjaa oikeaan osoitteeseen toimii eteispalveluna luoda erilaisia aikuisten koulutusohjaus- ja neuvontapalvelumalleja, jotka huomioivat alueelliset tarpeet ja lähtökohdat kannustaa aikuisopiskeluun tiedottamalla ja ohjaamalla kehittää aikuiskoulutusorganisaatioiden ohjausta ja koulutustarjontaa asiakaslähtöisesti luoda koulutustarpeisiin perustuvan urasuunnittelun ja osaamisen kehittämisen prosessimalli tuottaa ohjaukseen uusia työkaluja

Tavoitteet alueelle syntyy toimiva yhteistyökumppaneiden verkosto, joka tarjoaa laadukkaita aikuisopiskelun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja sekä luotettavaa tukea muille toimijoille hankkeen aikana kehitetyt toimintamallit ja palvelut jatkuvat hankkeen jälkeen toimenpiteillä tuetaan työvoiman saatavuutta, yksilöiden ja yritysten osaamisen sekä kilpailukyvyn kehittymistä

Lisätietoa Opin Ovi (TE-keskus): Projektipäällikkö Outi Niemi: GSM Varsinais-Suomen OpinOvi Projektipäällikkö Pirkko Kuhmonen: GSM