Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Advertisements

Kiinteistöveroprojekti Tilanne: huhtikuu 2013
Apurahansaajien eläketurva Kulttuurin, taiteen ja luovien alojen rahoituspäivä Turku Henri Virtanen.
Arne Ritari –säätiö rs. Säätiön tarkoitus, hallinto, toimintatavat ja kehitys
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
2 Etelä-PohjanmaaOsaa-Uskaltaa-Menestyy Etelä-Pohjanmaan liitto - Merkittävimmät EU-ohjelmat Etelä-Pohjanmaalla ohjelmakaudella : Länsi-Suomen.
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
1 TUKIHAKEMUKSET KK  Kilpailukomitea voi jakaa tukea mm.  Harjoittelu- ja kilpailutoimintaan  Valmennukseen (oma valmentautuminen tai valmentajakoulutus)
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Virtuaaliamk - Itä-Suomi Koordinaattoritapaaminen
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Säätiön tarkoitus, toimintatavat, Arne Ritari -killan jäsenmaksut
Kv-info IKATA Ulkomaille työssäoppimaan vuonna 2013? Leonardo da Vinci – projekti nimeltä Co- operation for the Future ensisijaisia kohdemaita.
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
VIIKIN NORSSIN TIEDEPALKINTO ”SAMMON SIRU” Helsingin yliopiston rehtorin myöntämä tiedepalkinto Kaksi 500 euron stipendiä Hakuaika on huhtikuussa.
TYÖHAKEMUS.
Tampereen yhdistysrakenne hanke
 Sairaanhoitajien koulutussäätiö perustettiin aatteelliselle pohjalle ja "tee se itse" -periaatteelle tarkoituksena edistää sairaanhoitajakoulutusta.
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Työolosuhteiden järjestelytuki
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Kevät – syksy 2014.
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
Tutkimus VKK-Metron kehittämistyössä Tuulikki Venninen Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Global Grant -apuraha ulkomailla tapahtuvaa akateemista jatkokoulutusta varten Global Grant Scholarship- apuraha.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Sight First II Lahjoitussitoumukset PID Harri Ala-Kulju 1 Näkemisen puolesta kampanjan loppuhuipennus Suomessa Maaliskuu - Toukokuu 2008.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Orientaatio Tekijä, pvm Maailma kutsuu, onneksi olkoon!
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.

Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Piiriapurahojen tarkoitus
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Miten kirjoittaa hyvä apurahahakemus
Miten teen hyvän hakemuksen
Esityksen lopussa: Osoita päättäjälle!!!
Cultura Yhdistävä tekijä
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
TIETOJA SÄÄTIÖSTÄ JA TOIMINNASTA
Liikkuvuuspäivät Erasmus+ -kehittämisryhmä
Liikkuvuuspäivät OPH + Erasmus+ -kehittämisryhmä
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Esityksen transkriptio:

Miten teen hyvän (apu)raha- hakemuksen? Hannele Niemi Käyttäytymistieteellinen tiedekunta / Hannele Niemi 8.4.2017

Mistä? Säätiöt Rahastot SKR Suomen Akatemia Tekes EU

Suoma Loimaranta-Airilan rahastosta myönnetään stipendejä lahjakkaille Satakuntalaiseen Osakuntaan kuuluville Helsingin yliopiston opiskelijoille. Haettavissa on 3000 euron stipendejä opiskelijoille, jotka tekevät pro gradu -tutkielmaa tai muuta ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytetyötä. Gradustipendistä maksetaan alkusummana 2500 euroa ja opinnäytetyön tarkastukseen jättämisen jälkeen 500 euroa. Rahastosta myönnetään myös 1000 euron suuruisia stipendejä perustutkinto-opiskelijoille kansainvälistä opiskelijavaihtoa varten. Osakunta ja yliopisto tarkastavat Satakuntalaisen Osakunnan jäsenyyden, erillistä todistusta jäsenyydestä ei tule liittää hakemukseen. Lääninrovasti Wilhelm Lindstedtin ja hänen puolisonsa Hilma Nyholmin jälkeläiset ovat etuoikeutettuja rahastojen stipendeihin, vaikka eivät kuuluisikaan Satakuntalaiseen osakuntaan.

Hakemukset osoitetaan ko. rahaston hoitokunnalle. Satakuntalaisen Osakunnan rahastot jakavat apurahoja osakunnan jäsenille seuraavasti: * Aino ja Kaarlo Tiisalan rahastosta jaetaan 5-10 noin 800-1350 euron perustutkintoapurahaa lahjakkaille, opinnoissaan menestyneille osakunnan nykyisille ja entisille jäsenille. Lisäksi on haettavissa noin 18 000 euron suuruinen apuraha väitös-kirjatutkimukseen. Hakemukset osoitetaan ko. rahaston hoitokunnalle. * Väinö Horellin rahastosta jaetaan 1-2 noin 300 euron apurahaa opinnoissaan menestyneille ja osakunnan toiminnassa ansioituneille jäsenille. Hakemukset osoitetaan osakunnan stipendineuvostolle. * Eevan rahastosta, jonka tarkoituksena on antaa taloudellista tukea Satakuntalaiseen Osakuntaan kuuluville naisopiskelijoille, jaetaan 1-2 noin 300-500 euron apurahaa. Hakemukset osoitetaan ko. Rahaston hoitokunnalle. Hakemuksesta tulee käydä ilmi taloudellinen tilanne, osakunta-aktiivisuus ja opintomenestys. Opintosuoritusotteen lisäksi hakemukseen liitetään myös verolautakunnan todistus viimeksi toimitetusta verotuksesta (2013) sekä hakijan että puolison osalta. Myönteiset päätökset julkistetaan osakunnan maaliskuun kokouksessa, ja hakijoille ilmoitetaan päätöksistä erikseen ennen tätä. Apurahan saajien on palautettava selvitys apurahan käytöstä 31.12.2015 mennessä.

Mihin tarkoitukseen on julistettu haettavaksi? Lue tarkoin – rahoittaja ei anna muuhun Käytä niitä sanoja ja ilmaisuja, joita on hakukuulutuksessa Osoita, että hakemus kohdistuu juuri siihen mitä haetaan

Minkälainen hakija? “Vähävarainen” – mitä se tarkoittaa? Lahjakas – miten se osoitetaan? Opinnoissa menestynyt - miten se osoitetaan?

Jotain sellaista mikä nousee tavanomaisen opiskelun yläpuolelle Vapaamuotoinen osuus Vakuuttava – mitä tulet tekemään Miksi erityisesti tarpeen? Vaihto Aineistonkeruu Erityismetodi Tutkimukseen tai opiskeluun liittyvä matka Jotain sellaista mikä nousee tavanomaisen opiskelun yläpuolelle

Suositukset Usein välttämättömiä Pyydä ajoissa Keskustele ohjaajasi kanssa Kirjoita pohjat – tuo esiin ansiot

Yleisilme Selkeä Huoliteltu Vahva lupaus Kaikki pyydetyt kohdat ja vaaditut liitteet täytetty

Onnea hakemuksille! Et saa, jos et hae Usein et saa palautetta hakemuksista, joskus kannattaa kuitenkin tiedustella Ei kannata lannistua (yleisesti ottaen apurahahauissa n. 1/10 menee läpi, ei aina sekään)