VTT - OSAAMINEN RATKAISEE. 16.10.2003 VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
KEHTO-FOORUMI ORGANISOINTI.
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Enterprise Europe Networkin palvelut yritysten kansainvälistymiseen Saksan markkinat ja kansainvälistymisrahoitus, Finnvera Janne Koivisto, Helsingin.
PATENTTI-INFORMAATION KÄYTTÖ PERUSTUTKIMUKSESSA TUOTEKEHITYKSESSÄ KEKSINTÖJEN SUOJAUKSESSA OPISKELUSSA KILPAILIJASEURANNASSA KEKSINTÖJEN HYÖDYNTÄMISESSÄ.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Akatemian tutkimusrahoitus Avoin kilpailu, määräaikainen rahoitus Rahoituspäätöksiä tehdään noin 317 miljoonalla eurolla vuonna 2013.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Tekesin innovaatiorahoitus tutkimusorganisaatioille 2013 Visioita, osaamista ja mahdollisuuksia tutkimuksen keinoin.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Well Life Center -Hyvinvointiosaamisen kehittämiskeskus- Laurean Pohjois-Tapiolan kampus Metsänpojankuja 3, Espoo.
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
VTT:n tietopalvelun muuttuva rooli tutkijoiden ja asiantuntijoiden tiedonhankinnassa Erikoiskirjastojen päivä, STUK, Irma Salovaara, VTT Tietopalvelu.
Satu Helmi & Ismo Kantola
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
EU-rahoitusta haettavana- informaatiotilaisuus Carelicum Kalevi Pölönen/Kari Korhonen.
Innovaatiojohtaminen, miten yhdistetään teknologian, markkinoiden ja organisaation muutokset. Heli Aramo-Immonen TTY/ Pori TETA osa 4.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2014 Elinkeino- ja liiketoiminta 4 % Perusrahoitus 67 % Muu täydentävä rahoitus 9 % Ulkomainen rahoitus 3 % Suomen Akatemia 12 %
Teollisuus ja Työnantajat Koulutuspolitiikka / HT 1 Tulevaisuusluotain Tärkeimmät tulokset Työläs, mutta opettava prosessi !!! Yhteistyösuhteet.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Tervetuloa LADECiin Tomi Tura. LADEC lyhyesti Tukee Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän uusiutumista ja kasvua Syntyi vuoden 2013 alussa Lahden tiede-
Hyvinvointiteknologia sosiaalisten innovaatioiden välineenä Itä-Suomen Innovatiiviset toimet -ohjelma ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET.
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
KAJAANIN KORKEAKOULUYKSIKÖIDEN TEKNOLOGIASTRATEGIA
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Eurooppalaiset haasteet huippuosaamiselle Hannu Takkula Euroopan parlamentin jäsen, Kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan varapuheenjohtaja.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Yritysesittely Telecom alan kehitys ja trendit Mobiiliteknologiat ja päätelaitteet Palvelualustat Soneran tuotekehitysprosessi.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄJYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Marja Kankaanranta Tiedottaminen verkostojen.
Tieto tuottamaan innovaatioita Matri-seminaari
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Mihin kemiaa tarvitaan?
Innovatiiviset kaupungit
Liikennetelematiikan rakenteiden tutkimus- ja kehittämisohjelma Risto Kulmala VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO VOIMAVARAT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
Tampereen teknillinen yliopisto Elektroniikan laitos Rauman yksikkö Kalliokatu Rauma
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Satu Lappalainen ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET -OHJELMAN HAKU Rahoitusasiamies Satu Lappalainen.
Antaa arvoa sinulle. Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu Osaava kouluttaja ja kehittäjä Toiminta-ajatus Rakennamme Lapin tulevaisuutta asiakaslähtöisesti.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Virtuaalinen liikenteen tutkimuskeskus- seminaari Tapio Tolsa Meriteollisuus ry.
Toimittajanäkökulma XDW-tietomalliin Olli Nokso-Koivisto –
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut (TIP) Laitosjohtajafoorumi Kirsi Murtosaari Asiantuntijapalvelut:
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Ylemmän toimihenkilön rooli Suomen tulevaisuuden menestyksessä Ole Johansson puheenjohtaja, EK.
Yleistä iTEC on nelivuotinen yhteiseurooppalainen hanke, jossa keskitytään tulevaisuuden oppimaisemien suunnitteluun ja pilotoimiseen. Euroopan komission.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
Nova Scola Finlandia Teemaseminaarin Osanottajat
Esitys Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n TKI-organisaatioksi
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
MTT, Metla, RKTL ja Tiken tilastot matkalla Luonnonvarakeskukseen
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Elinkeinopolitiikalla kasvua
Tutkimus- ja kehittämistoiminta Raahen seutukunnassa 2001–2017
Esityksen transkriptio:

VTT - OSAAMINEN RATKAISEE

VTT lyhyesti VTT ON PUOLUEETON JA MONIALAINEN ASIANTUNTIJAORGANISAATIO Palveluksessa noin 3000 asiantuntijaa Liikevaihto noin 220 milj. euroa Kuusi tutkimusyksikköä VTT tuottaa uutta teknologiaa ja innovaatioita yhteistyössä koti- ja ulkomaisten kumppanien kanssa. VTT:n asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ovat kotimaiset ja kansainväliset teollisuusyritykset, muu elinkeinoelämä, yliopistot ja korkeakoulut, Tekes ja KTM.

VTT lyhyesti VTT - TEKNOLOGIAN EDELLÄKÄVIJÄ VTT on monialainen, Pohjoismaiden suurin tutkimuslaitos ja yksi suurimmista koko Euroopassa. VTT on olennainen osa suomalaista innovaatiojärjestelmää. Pääosa tutkimustyöstä on toimeksiantotutkimuksia => parempaa kilpailukykyä: uusia tai parannettuja tuotteita, laitteita sekä tuotantomenetelmiä ja -prosesseja. Julkisesti rahoitettua teknologiansiirtoa edistävää tutkimustietoa => pohjaa uusille innovaatioille ja päätöksenteolle Aktiivinen osallistuminen kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimusohjelmiin sekä yhteistyöverkostoihin => tehoa teknologiansiirtoon ja yhteistyökumppaneita VTT visioi tulevaa teknologista kehitystä ja suuntaa oma-aloitteisesti voimavarojaan uusiin lupaaviin ja teknistieteellisesti haastaviin teknologioihin.

VTT lyhyesti VTT:N TUTKIMUSYKSIKÖT JA MUUT PALVELUT Tutkimusyksiköt VTT Elektroniikka VTT Tietotekniikka VTT Tuotteet ja tuotanto VTT Prosessit VTT Biotekniikka VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka Muut palvelut VTT Tietopalvelu VTT Sertifiointi VTT Teknologian tutkimus VTT Osaamisportaalit

VTT lyhyesti Älykkäät tuotteet ja järjestelmät Puhdas maailma Turvallisuus ja käyttövarmuus Tulevaisuuden tiedonsiirto- teknologiat STRATEGISET TEKNOLOGIATEEMAT Teemat yhdistävät VTT:n tutkimusyksiköitä ja osaamisalueita Teknisesti ja teknologisesti haastavia Kansainvälistä huipputasoa Verkottuminen parhaiden yhteistyökumppaneiden kanssa Synerginen yhteistyö