VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA 14.5.2004 Ilkka Heinonen1 Vanhojen paperiarkistojen muuttaminen sähköiseen muotoon 1. Valitaan vanhasta paperiarkistosta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Panu Niemi Lahti Panu Niemi  TUPO:sta ei yksin ole pelastajaksi ◦ Tuonti jatkaa nousuaan ◦ Suomessa myydyistä huonekaluista noin 60% on tuontitavaraa.
Advertisements

Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonnen1 Skannatun tiedoston liittäminen AutoCADiin 1. Rasteritiedoston muokkaaminen kuvankäsittelyohjelmassa.
Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
Paint Shop Pro X -kuvankäsittelyä alusta alkaen
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Kätevä shareware-ohjelma
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonnen1 Tekijä: Dokumenttien hallinta.
RATKAISUNA RAKENNETTU YMPÄRISTÖ. RAKENNETTU YMPÄRISTÖ  Aiheuttaa 40 % kasvihuonekaasupäästöistä  Kuluttaa 40 % energiasta  Teollisuutta tai liikennettä.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Arkeologia ja rakennustutkimus
Tapani Lahti & Hanna Koivula LUONNONTIETEELLINEN KESKUSMUSEO MUSTIKKA Hanna Koivula & Tapani Lahti Luonnontieteellinen keskusmuseo.
Avointa-hanke ja Prime Solutions Oy PlugIT-loppuseminaari
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
EXtensible Markup Language
14 websuunnitteluvinkkiä!
Sopimuksen tarkastelu Tyypillinen tapahtumien kulku.
Sopimuksen tarkastelu Tyypillinen tapahtumien kulku.
Kuinka käyttää paint.net.  Työkalupalkki sisältää napit kaikille yleisille komennoille, asetukset miten kuva näytetään ja asetukset monien työkalujen.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Slideshare koonti Mervi Isola.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Vapaa aihe Kysymykset.
Dokumenttien haltuunotto 1
Finnish Support Center FSC Oy tietojärjestelmien asiantuntija.
Mentortapaaminen Elma, Agenda Tilannekatsaus –Tehtyä –Tekemättä –Demo Ongelmia Palautteen pohdintaa Personal SE-esityksiä.
Ohjelmistojen suunnittelumenetelmät ja –työkalut
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
Oletusasetusten tekeminen Päävalikolla voit aluksi tehdä kaikki oletusasetukset, jotka sitten ovat voimassa aina kun käytät RI400. Voit toki tehdä ne myöhemminkin.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Tietokannat –kurssi SQL peruskyselyt
Puhelintyöskentely.
EUREF päivä1 Reino Ruotsalainen JAKOn tietokantakoordinatisto EUREFiin kun tietokanta uusitaan.
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
RTE Ilkka Heinonen VTT Building Technology & Transport INDUSTRY ALLIANCE FOR INTEROPERABILITY Esitys IAI:n osalta perustuu Arto Kiviniemen.
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Tekninen hallinto Tukipalveluyksikkö TEKNINEN HALLINTO Tukipalveluyksikkö.
Sidosryhmät.
Mobile user experience in utility/electricity consumer portal HIQ FINLAND.
XSL Teppo Räisänen
Minttu Hurme / KVP, tietojärjestelmät
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.
Laitos-Oiva kunnan näkökulmasta
1 Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan? -Pyritään haastatella mahdollisimman erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhempia, etninen tausta, uskonto tausta) 2 Millainen.
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Tutkimusdatan hallinta
Granlund Manager, käyttöohje
Sosiaalisen median kuvamalli
2.2 Tutustutaan finalisteihin
Esityksen transkriptio:

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen1 Vanhojen paperiarkistojen muuttaminen sähköiseen muotoon 1. Valitaan vanhasta paperiarkistosta ’haltuunoteettavat’ dokumentit, ja ne dokumentit, joita ei ’oteta haltuun’. 2. Tallennetaan kaikki em. dokumenttien hallintajärjestelmään 3. Kuvatiedostojen muunnokset ja kunnostus 4. Asiakkaan henkilöston ’sisäänajo’ järjestelmään

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen2 1. ’Haltuunotettavat’ dokumentit, ja ei ’haltuunotettavat’.  ’Otetaan haltuun’  skan  vekt / OCR  uudelleen luomalla  Vain dokumentoidaan (jätetään paperi- ja mikrofilmimuotoon)

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen3 2. Tallennetaan kaikki dokumenttien hallintajärjestelmään  Kun luodaan uutta DATAa, taulukkonäkymä on nopeampi kuin täyttölomake. Täyttölomake sopii loppukäyttäjälle ylläpitoa varten.  Bulk import / batch –toiminnot  (Paperiarkisto -> OCR -> korjaustyö -> taulukkonäkymä -> tietokanta?)

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen4 3. Kuvatiedostojen muunnokset ja kunnostus  Konepajakuvat on joissain teollisuuden yrityksissä konvertoitu jo monta kertaa.  esim Medusa -> AutoCAD (tiedostomuodon ikä ~10 vuotta) (Vanhat Medusa-asetukset on muunnettu mm. Acad-Genius asetuksiin)  Teollisuudessa harrastettu orjallisemmin CAD-ohjeistuksia ja tasostandardeja -> konversio tällöin mahdollista

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen5 3. Kuvatiedostojen muunnokset ja kunnostus  Rakennusalalla CAD-standardien noudattaminen on vaikeata.  Hyötyjänä olisi kiinteistönhallintaa harrastava yritys/ yhteisö, joka käyttää CAD-kuvia rakennusurakan luovutuksen jälkeen.  Standardien avulla tulisi kustannussäästöjä myös urakoitsijoille  Tällä hetkellä CAD kuvia luodaan yleisesti periaatteella: ”missä aita on matalin”

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen6 3. Kuvatiedostojen muunnokset ja kunnostus  Kiinteistöjen kuvien haltuunottoprojektit ovat opettaneet, että myöskin vanhat CAD-tiedostot voivat olla yllättävän huonossa kunnossa vuosien kuluttua  (Seuraavat termit ovat AutoCAD –komentoja:) Avaaminen batch-kunnostuksessa vain recover –komennolla (tavallinen file-open aiheutti kaatumista)  6-kertaa peräkkäin siivouskomento ’Purge’ –komento tuotti suurta siivoamista.  Sekava tapa tuottaa pohjapiirroksissa ’3D’:tä aiheutti kaatumisia. (Elevation, thickness, Z koordinaatti vektoreissa >0 )  ’Zoom Extents’ tuotti havainnon, että (useimmiten arkkitehtien tuotoksia) talosta mm:n päässä löytyi asiaan kuulumattomia objekteja.  Kuvatasostandardit eivät aina kiinnostaneet suunnittelijoita

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen7 3. Kuvatiedostojen muunnokset ja kunnostus  CAD-kuvatasojen ja muiden CAD-ohjeiden noudattaminen pitää kuvatiedostot käyttökelpoisina yllättävissäkin tapauksissa  TALO 80 / TALO 90 tasostandardit olisivat hyödyllisiä  Automatisoidut toiminnot  Kun kuvat ovat standardeja, niin jatkojalostus on mahdollista

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen8 4. Asiakkaan henkilöston ’sisäänajo’ järjestelmään  Oikeat työtavat alusta pitäen  Tutkimuksissa on todettu, että uuden järjestelmän suurin uhka on käyttäjien asenne, jossa oppimiskynnyksen lisäksi muutosvastarinta ’torpedoi’ sekä hyvät, että huonot kehityshankkeet.

VTT RAKENNUS- JA YHDYSKUNTATEKNIIKKA Ilkka Heinonen9 4. Asiakkaan henkilöston ’sisäänajo’ järjestelmään  Em. ongelman eräs ratkaisumalli (IT-alan yrityksen havainto): Kun loppukäyttäjät ovat mukana uuden järjestelmän suunnittelussa, niin tutkimusten mukaan he hyväksyvät sen paremmin. (Asiakasyritysten päälliköiden ja toimittajan pienessä piirissä tehty suunnitteluvaihe tuottaa herkemmin ’kuplan’).