Terho Salo 10.6.2005 Infra 2010 –kehittämisohjelman aloitusseminaari.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

Hankintamenettelyjen kehittämisen suuntaviivat 2010 Infra 2010 kehittämisohjelman aloitusseminaari Markku Teppo Tiehallinto.
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
INFRAN KÄYTTÖIÄN JA ELINKAAREN HALLINTA TULEVAISUUDESSA
Innovaatiopolitiikan suunta Toimitusjohtaja Jussi Järventaus Suomen Yrittäjät Lappeenranta
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Suupohjan seutuportaali –hanke
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma Vesa Vuorenkoski Tiedotustilaisuus
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
KESTÄVÄ KEHITYS/EKOTEHOKKUUS JA KYMENLAAKSON PK - YRITYKSET
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry
Innovatiiviset edelläkävijäkaupungit Projektin esittelymateriaali
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
MITEN INFRA OHJELMAAN VOI OSALLISTUA? HEIKKI JÄMSÄ OHJELMAPÄÄLLIKKÖ.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Kauniaisten tietohallintostrategia
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
PANK – seminaari Tekninen valiokunta Tekninen valiokunta Pitkän tähtäyksen tavoite Luodaan ja parannetaan edellytyksiä asfalttiteknologian ja.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Maailman johtavana metsäklusterina vuoteen 2030 Suomen metsäklusterin tutkimusstrategia.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
BuildingSMART Infra-toimialaryhmän strategia
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Tuottavuuden mahdollisuudet kilpailukyvyn parantamisessa – mitä eväitä tutkimuksella on antaa Timo Sipiläinen MTT Taloustutkimus Helsinki
”MITEN TURVATA INFRAOSAAMINEN 2020” Turun ammattikorkeakoulu Infrarakentaminen muutoksessa – uudet osaamistarpeet Eero Nippala TAMK, Terttu Vainio.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Innova Länsi-Suomen akk
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
OECD/PGC Työohjelma Alustavaa Katju Holkeri VM/HKO.
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi, LIKE
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Maaseutuohjelman tavoitteet nyt ja rahoitus tulevaisuudessa Kehittäjä Matchmaking –tapahtuma Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö.
Vauhtia kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioon.
Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Rakentamisen suhdanne maaliskuu 2017
Rakennusalan sähköinen kauppatieto
Esityksen transkriptio:

Terho Salo Infra 2010 –kehittämisohjelman aloitusseminaari

Miten ohjelma on syntynyt? Valtioneuvosto asetti vuonna 2003 liikenne- ja viestintäministeriön liikenneväyläneuvottelukunnan eli infrafoorumin Infrafoorumi päätti käynnistää Infra kehitysohjelman infra-alan uudistamiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi. Vuoteen 2008 kestävän ohjelman tarkoitus on koota infra-rakentamisen tärkeät tutkimus- ja kehitysalueet kokonaisuudeksi, jolla pyritään edistämään alan kilpailukykyä koko Suomessa. Ohjelman koordinoinnista vastaa Rakennusteollisuus RT ry.

Miksi Infra 2010 ? Alan tuottavuus alhainen IT-teknologia luo uudet mahdollisuudet –talopuolella jo läpimurto Pro-IT:ssä Hankintamenettelyt ja muut toimintatavat muuttuvat –alan yritysten vastattava haasteisiin Infra-alan vetovoiman kasvattaminen nuorten keskuudessa –alalta eläköityy suuri määrä osaajia, uutta osaamista tarvitaan Infra –teknologiaohjelma loppuu vuonna 2005 –uusia tarpeita, aikaisempien tulosten jatkokehittäminen Infra-alan kokonaistuotannon arvosta kehitystyöhön investoidaan 0,7– 0,8 prosenttia –muualla rakennusalalla vastaava osuus on kaksinkertainen

Tuotemallin, tiedonsiirron ja koneautomaation kehittäminen Tuotemalli: –Tuotemallipohjainen suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitoprosessi infran elinkaaren aikana tuotesuunnittelussa siirrytään 3D-mallintamiseen tiedonsiirto tehostuu eikä tietoa häviä hankkeen eri vaiheiden välillä (kustannussäästöjä) riskit ja muutokset hallitaan aikaisempaa paremmin

Tuotemallin, tiedonsiirron ja koneautomaation kehittäminen Koneautomaatio: –Kehittää edelleen automaation kokonaistoimintaprosessia infrarakentamisen sovellusalueella työmaalla sovelletaan langatonta toimintajärjestelmä toteutumalaadun todentaminen ja seuranta paranee ja helpottuu oleellisesti automaatio tukee hankkeen tietovirtojen yhdistämistä osana infran elinkaaren hallintaa

Toimintamallien ja hankeprosessien kehittäminen Tilaajien hankintamenettelyt uudistuvat –tukee tietomallin tehokasta käyttöönottoa –tuotteiden ja palvelujen toimivuusarviointi –mekanismin kehittäminen uusien innovaatioiden saamiseksi alalle ja alan tuottavuuden parantamiseksi osaaminen / innovaatio kilpailutekijäksi x % urakkahinnasta T&K-kokeiluihin jne.

Infrarakentamisen ekotehokkuuden ja elinkaariosaamisen kehittäminen Tuotteen käyttöiän ja elinkaaren huomioonottavat hankintamallit –tarjousten arviointi perustuu etenevässä määrin tarjotun tuotteen käyttöikä-, elinkaari- ja käyttäjäkustannuksiin. –ekoindikaattoreiden kehittäminen ekotehokkuuden arvioimiseksi –uusien tuotteiden tuotehyväksyntämenettely

Osaamispohjan ja innovaatiotoiminnan vahvistaminen Varmistetaan riittävän laaja ja osaava työntekijäkenttä koko infra-alalle –uuden tiedon välittäminen alan toimijoille ja oppilaitoksille –oppimateriaalin uudistaminen –täydennys- ja jatkokoulutus yhtenäistäminen –infra-ala nähdään kiinnostavana työpaikkana nuorison vetovoimahanke yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö tehostaminen ja parantaminen

Tulokset käytäntöön Tutkimustulosten maastouttaminen pilotoimalla varmistaa uusien asioiden soveltuvuuden käytäntöön Pilotointi tulee olemaan haasteellinen tehtävä Onnistuu kaikkien osapuolten välisellä hyvällä yhteistyöllä