Vika-analyysi Vika-analyysi = vika-ja vaikutusanalyysi = VVA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Laatu ja ympäristöjärjestelmät
Advertisements

Johanna Koski Saga Niiranen Laurea amk
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Yhteistoiminnallinen oppiminen ja tiedon rakentaminen Esitys laadullisten lähestymistapojen kokeilemisesta HyvAMO-hankkeessa Heli Saarikoski,
SAK:n 19. työympäristöseminaari
KÄSIKIRJOITTAMINEN 2 ov. Sisältö 1 Johdanto 2 Projektityö 3 Projektin osa-alueista 3.1 Dokumentointi 3.2 Aikataulu 3.3 Sopimukset 3.4 Laitteistot ja tilat.
Mittaus ja etuliitteet
Mitä tänään tapahtuu? Keräilijän aarteet Asiantuntijavierailu.
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
RCM, Luotettavuuskeskeinen kunnossapito
PSA PSA; Probabilistic Safety Assessment
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Tietojärjestelmän suunnittelu
Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola Tavoite ; Imetystiedon anto ja kannustus imetykseen ja imetyksen pulmien selvittelyyn mikäli sellaisia syntyy.
Palautteen olemuksesta
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Haavoittuvuus- analyysi
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Mittausepävarmuuden määrittäminen 1
SoftOne Mobiili Tuote-esittely anställda Kahdenlainen Mobiili Henkilöstö Tilaustenkäsittely Työaikaraportointi ja -vuorosuunnittelu Urakoitsijain.
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
SoberIT Software Business and Engineering Institute HELSINKI UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Kokemuksia väitöskirjan tekemisestä Marjo Kauppinen.
Luotettavuus- ja riskianalyysin kvalitatiiviset menetelmät
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
KORJAUSKORTTI NRO 11: MÄRKÄTILA VANHAAN TALOON
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Uusien johtokuntien koulutus Peltolan koulu rp.
HALLINTOKUNNAT JA ESTEETTÖMYYDEN TARVE - HANKE Niina Kilpelä, Kynnys ry.
SEVEN TOOLS: - Histogrammi - Tarkistuslista - Paretoanalyysi
Ympäristöaiheisten lehtijuttujen vertailua - Turun Sanomat tammikuussa 1955 ja 2005 Jussi Pukkila Tutkielmasuunnitelma.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Sairauspoissaolot” Toukokuu 2012 N=1034.
Wind Power in Power Systems
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Mallinnusmenetelmät 5 – Emilia Partanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 Mallinnusmenetelmät.
Menetelmä Markowitzin mallin parametrien estimointiin (aihe-esittely)
Staattinen analyysi (1/4) ● Mitataan koodista arkkitehtuuria kuvaavia lukuja ● Tarkoituksena tunnistaa ongelmalliset kohdat ja suunnitteluvirheet ● Korrelaatiota.
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
ASIANTUNTIJA-ARVIOIDEN PERIAATTEITA Asiantuntijuus Rationaalinen konsensus.
Refaktorointi ”Te olette tehneet tätä ennenkin”. Mitä on refaktorointi? (1/2) prosessi ohjelmakoodin laadun parantamiseksi ohjelman sisäisen rakenteen.
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
ESS-1 sarjan esittely ja opetus
Laboratoriotyö Putoamiskiihtyvyyden määrittäminen Yksin tai parin kanssa.
ASEPTIIKKA Marianne Niinimäki.
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
TE 3 TERVEYS JA TUTKIMUS Perhon lukio Essi Rantala
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Kvantitatiivinen ja kvalitatiivinen tutkimus
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
Jarmo Toivanen ja Erkki Rämö
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Opinnäytetyön otsikko
Tutkimuksen abc.
Kehitysehdotuksia jälki-istuntokäytäntöihin
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Mat Riskianalyysi, Syksy 2004 (3 ov)
Presentation subheading
Yritystukien vaikutuksista
Ympäristöriskinarviointi viranomaistoiminnassa
VAAROJEN TUNNISTAMINEN
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
IDEA! Hyvinvointiklinikka
Osallistuvan budjetoinnin digipalvelu
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Vika-analyysi Vika-analyysi = vika-ja vaikutusanalyysi = VVA FMEA, Failure Modes and Effect Analysis kvalitatiivinen luotettavuusanalyysimenetelmä tavoitteena tunnistaa kohteen sellaiset viat, joiden seurauksilla on merkittävä vaikutus kohteen suorituskykyyn tai kriittisiin toimintoihin menetelmä laitteiston komponenttivikojen tunnistamiseen ja vikojen seurausten arviointiin

Vika-analyysi Ensisijaisesti materiaali- ja laitevikojen tunnistaminen soveltuu kaikenlaisten teknisten kohteiden tarkasteluun suunnitteluvaihe, käyttövaihe seurauksiltaan ja todennäköisyydeltään merkittäcien vikojen tunnistus

Vika-analyysi Voidaan toteuttaa ryhmätyönä kohdetta tarkastellaan osa osalta järjestelmällisesti vikojen tunnistamisen apuna voidaan käyttää valmiita vikaantumistapaluetteloita (jopa standardoitu) vikojen seuraus riippuu järjestelmästä; seuraukset tunnistetaan järjestelmätuntemuksen perusteella vikojen syyt tunnistetaan järjestelmätuntemuksen, kokemuksen tai standardoitujen vikaantumistapaluetteloiden avulla

Vika-analyysi Vikojen seurausten vakavuusluokittelu joko valmiiden luokittelumääritelmien perusteella tai tapauskohtaisesti vikojen tai niiden syiden todennäköisyysarviot kokemusten, asiantuntija-arvioiden tai tilastotietojen perusteella

Vika-analyysi VVA-istunto: vetäjä; johtaa, ideoi ja ohjaa tulosten kirjauksia sihteeri, kirjaa, esittelee kirjauksia kohteentuntijat; tuovat esiin omat tietonsa ja kokemuksensa

Vikojen ja vaikutusten tunnistus: Vika-analyysi Vikojen ja vaikutusten tunnistus: kohteen osan ja sen tehtävien esittely ja kirjaus vian tunnistus ja kirjaus seurausten tunnistus ja kirjaus vian syiden tunnistus ja kirjaus (toistetaan kunnes vikatapoja ei enää tunnisteta lisää) toistetaan menettely kohteen kaikille osille

Vika-analyysi VVA-lomake

Muut kvalitatiiviset menetelmät Kunnossapitoanalyysi toimintovirheanalyysi poikkeamatarkastelu jne Tietoa kvalitatiivisista menetelmistä löytyy osoitteesta http://riskianalyysit.vtt.fi