Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osallistuvan budjetoinnin digipalvelu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osallistuvan budjetoinnin digipalvelu"— Esityksen transkriptio:

1 Osallistuvan budjetoinnin digipalvelu
Digitaalinen palvelu avataan marraskuussa osoitteessa Pohjautuu Decidim-nimiseen avoimen lähdekoodin ohjelmistoon, joka on alunperin kehitetty Barcelonassa. Räätälöidään helsinkiläisten tarpeita vastaavaksi, mutta samalla jatkokehitään yhteistyössä Barcelonan kaupungin kanssa.

2 Ehdotusvaihe digipalvelussa
Ehdotusvaiheessa käyttäjät laativat uusia ehdotuksia, jakavat niitä sosiaalisessa mediassa ja kommentoivat toinen toistensa ehdotuksia. Kaupungin asiantuntijat arvioivat ehdotusten toteutuskelpoisuuden.

3 Suunnitteluvaihe digipalvelussa
Kaupungin asiantuntijat laativat yhteistyössä ehdottajien kanssa ehdotusten pohjalta suunnitelmia. Ehdotuksia voidaan yhdistellä. Kaikki kaupunkilaiset voivat kommentoida suunnitelmia.

4 Hinnoitteluvaihe digipalvelussa
Toimialoilla arvioidaan hankkeiden kustannukset. Digipalvelussa suunnitelmille lisätään hintalappu perusteluineen.

5 Äänestysvaihe digipalvelussa
Jokainen äänestäjä jakaa valitsemassaan suurpiirissä määrärahat haluamallaan tavalla ehdotusten kesken. Määrärahasta voi jakaa vain osan, mutta sitä ei voi ylittää.

6 Tulokset digipalvelussa
Äänestyksen tuloksista ja äänestysaktivisuudesta suurpiireittäin ilmoitetaan digipalvelussa sekä halukkaille sähköpostitse. Lisäksi sieltä saa tilastotietoa esimerkiksi ehdotusten määrästä aluittain (kaikki vs. toteutuskelpoiset). Pitäisikö toteutuksen seuranta myös mahdollistaa samassa digipalvelussa? Jos, niin miten?

7 Ajankohtaista digipalvelussa
VIIKOT 42-45: Visuaalisen ilmeen päivittäminen Kuva- ja tekstisisältöjen luominen Lomakkeiden käytettävyysparannukset Kielenkäännösten tarkistaminen Käytettävyystestausten jatkaminen VIIKOT 46-48: Yhteiskäyttöominaisuuksien kehittäminen

8 Digipalvelun kehitys on avointa ja kaikkia kutsutaan mukaan osallistumaan
Palvelun testiympäristö: Palvelun lähdekoodi ja kehitysjono: Lisätiedot:


Lataa ppt "Osallistuvan budjetoinnin digipalvelu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google