Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
Advertisements

Iisalmi Varkaus Kuopio
Tuki-info 2014 Tuki-info Vihti Lohja
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Tilannekatsaus sovelluskehitysprojektiin Marraskuu 2008 Ilkka Kommeri
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Tukihakumateriaali 2014 Pia-Maria Jokipii (Tampere)
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v •Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
EURA 2007 EU:n rakennerahastojen hallintajärjestelmä.
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
TYÖHAKEMUS.
Tukioikeuksien siirrot
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleiset kirjastot - Mukaantulo Erkki Tolonen
Esko Leinonen Maaseutuvirasto Oulu
OpenSpace aloitejärjestelmä
Kasvihuonetuki 2014 Ohje hakijalle
Yhteishaku keväällä 2015.
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Työssäoppiminen eli TOP
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Sähköinen EURA järjestelmä Christa Löf EU-koordinaattori Etelä-Savon maakuntaliitto.
Sähköinen tukihaku 2015 Mäntsälä Hyvinkää
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
Neuvo 2020 –maatilojen neuvontajärjestelmä
Atk-infot tutorryhmille Atk-keskus / Hannele Rajaniemi.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Toimintarahan hakeminen
ILMIÖOPETTAJIEN TYÖAIKA. Toimikas-hanke maksatuskausi Kunkin osallistuneen ilmiöopettajan tuntilistat ajalta tammikuu-huhtikuu (merkitse.
On rahoitusta, neuvontaa & toimintaa paikkakunnan parhaaksi.
Tekesin Asiointipalvelut. Miksi Asiointiin?  Asioinnissa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta.
Ohjeet Katso-tunnisteen perustamiseen sekä alitunnisteen muodostamiseen ja vahventamiseen.
Kaupparekisterin ilmoitusmenettely ja tietojen käsittelyprosessi.
Sivu Kainuun maakunnan yhteistyöryhmä Kajaani Ajankohtaista maaseuturahoituksesta.
Tukioikeuksien siirrot  Voidaan siirtää pysyvästi tai määräajaksi  Tehdään lomakkeilla 103A ja 103B  Lomakkeen 103A saat joko Vipu-palvelusta tai kunnasta.
Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2016.
PerustaYritys.fi -palvelu. Perustamisrutiinit sähköisesti Perustayritys.fi on ilmainen, helppo, nopea ja luotettava palvelu, jolla syntyy netissä kaikki.
Leader-yritystuet Marskin Maja, Loppi Ihmisten kokoisille ideoille!
Suomen seutuverkot Kevätseminaari 2016 Silja Symphony Sivu
FINETS 2 uudet toiminnallisuudet Päästökauppapäivä Tero Liikkanen Energiavirasto.
1 MAATALOUDEN RAKENNETUKI Ajankohtaista investointituesta
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
VETOVOIMAA MAASEUDULLE YHTEISTOIMINNALLA JA VERKOSTOITUMALLA
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Eps2 / arkistolaitos
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Varsinais-Suomen ELY-keskus/Sirkka Rantala
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
Yhteistyöryhmän tapaaminen
Kiinteistövaihdannan palvelu
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Maaseutuohjelman rahoitusmahdollisuudet Uudellamaalla
Keski-Pohjanmaan liiton rahoittamien EAKR-hankkeiden ”elämänkaari”
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Tilannekatsaus 20
Maaseuturahasto Leader
Joulukuu 2018 Leader-ryhmien talouskoulutus Toimintarahan maksut Maaseutuvirasto Varainhoito ja hallinto Maksuryhmä.
EURA 2014 Sähköinen hankehallinnointi Katso-tunnisteet
Tapahtuman järjestäminen
Miten luon valtuuden uudistuneessa Valtuudet- käyttöliittymässä?
Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi
Esityksen transkriptio:

Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa Maaseutuvirasto

Mikä on Hyrrä? ”Hyrrä on uusi maaseudun tukien verkkopalvelu. Hyrrä opastaa hakijan tukiprosessin alusta loppuun - aina tukihakemuksesta siihen asti, kunnes tukieurot ovat tilillä. Turhan  juoksemisen ja paperipyörittämisen sijaan itse kukin voi keskittyä olennaiseen.”

Miksi sähköinen asiointi? Hyrrä on auki 24/7 Asiointi ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan Tarvittava informaatio ja ohjeistus Asiointi viranomaiseen päin sujuvaa ja ajantasaista Mahdolliset lisätietopyynnöt hoituvat Hyrrän kautta Päätökset tiedoksi Hyrrän kautta Maksuhakemus tehdään samassa järjestelmässä - Järjestelmä sisältää ajantasaiset ohjeet, logot, lait yms. - Saatavilla tukimuotokohtaisia ohjeita, opastusvideoita ym.

Miksi sähköinen asiointi? Asiointi ja viranomaiskäsittely tapahtuvat samassa järjestelmässä Hakemuksen käsittelytilanteen seuranta helppoa Aikaisempien hankkeiden selailu – tiedot aina saatavilla Hakemuksen täyttämiseen Hyrrässä voi valtuuttaa esim. kirjanpitäjän, asiantuntijan ja neuvojan Sähköinen allekirjoitus - Viranomaiset ja Leader-ryhmät näkevät tarvittaessa valmisteilla olevat hakemukset – neuvonta helpompaa

Perusprosessi säilyy ennallaan Hakija Seurantatiedot Hakemus Maksupäätös Vireilletulotarkastus Maksuhakemus Käsittely Hakijalle suurin muutos on asioinnin sähköistäminen Hakemukset sähköisesti => kaikki ”asiakirjat” kertyvät hakijalle ”hankekirjastoon” ja viranomaiselle sähköiseen arkistoon UUTTA: Hakemukselle tehdään vireilletulotarkastus Lisätietopyynnöistä tulee tieto Hyrrään + ilmoitus hankkeen vastuu- ja yhdyshenkilöiden sähköpostiin Lisätietojen toimittamiselle annetaan määräaika Mikäli määräaikaa ei noudateta eikä lisäaikaa pyydetä, voi käsittelijä tehdä päätöksen olemassa olevin tiedoin Tukipäätökset tulevat Hyrrään +sähköposti-ilmoitus Hakijan muistettava ilmoittaa hakemuksella sähköpostiosoite Päätös Lisätiedot

Hakeminen Tukihakemuksen vireilletulosta tulee hakijalle tieto Samalla tiedoksi hakemuksen arvioitu käsittelyaika sekä käsittelijä Vireilletulon jälkeen hakija voi aloittaa toteutuksen omalla riskillään Jos hakemus ei täytä vireilletulon ehtoja, hakemusta tulee täydentää Hakijalle ilmoitus vireilletulosta tai pyyntö täydentää hakemusta Hyrrään + sähköposti-ilmoitus, paperiasiakkaille postitse Jos hakemus täyttää vireilletulon ehdot, vireilletulopäivä on sama kuin hakemuksen saapumispäivämäärä Hakemusta tulee täydentää, jos ei täytä vireilletulon ehtoja. Tästä tulee myös ilmoitus hakijalle.

Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrrä-asioinnissa Maaseutuvirasto

Yleistä Katso-palvelusta Käytetään organisaatioiden sähköisessä asioinnissa Katso-tunnus yhdistää toisiinsa henkilön, organisaation ja henkilön oikeuden edustaa organisaatiota Katso-tunnisteita, niiden käyttöä ja niihin liittyvää tietoa hallinnoidaan Katso-palvelussa (yritys.tunnistus.fi) Sähköisen tunnistautumisen johdosta paperisia allekirjoitettuja lomakkeita ei tarvitse toimittaa viranomaiselle

Hyrrä-kirjautuminen Hyrrään kirjautuminen edellyttää organisaatiolta Katso-tunnistetta ja Katso-Pääkäyttäjyyttä Jos organisaatiolla ei ole vielä Katso-palvelua käytössä, tulee pääkäyttäjyys perustaa Verohallinnon sivuilla Pääkäyttäjä: Organisaation nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö Oikeutettu perustamaan organisaation muille henkilöille Katso-alitunnisteita, Hyrrä-asiointirooleja sekä valtuuttamaan rinnakkaispääkäyttäjiä Saa automaattisesti käyttöön kaikki Hyrrän asiointiroolit Alitunnisteiden perustaminen, valtuutusten antaminen, rinnakkaispääkäyttäjyyden perustaminen ym. tehdään Katso-palvelussa

Hyrrä-asiointiroolit Hyrrä -hakija, jolla voi selata, täyttää ja lähettää organisaation tuki- ja maksuhakemuksia Hyrrässä (vastaa virallista allekirjoitusta ja annetaan vain nimenkirjoitus-oikeudelliselle henkilölle) Hyrrä -avustaja, jolla voi selata ja täyttää kaikkia lomakkeita Hyrrässä, mutta ei ole oikeutettu allekirjoittamaan ja jättämään niitä viranomaiskäsittelyyn Hyrrä -selaaja, jolla voi selata organisaation tuki- ja maksuhakemuksia Hyrrässä Hyrrä-hakija roolin voi antaa allekirjoitusoikeudellisille henkilöille Hyrrä-avustajan rooli henkilöille, jotka auttavat hakemuksen täyttämisessä ja hankehallinnossa

Hyrrä kirjautuminen Henkilökohtaiset verkkopankki- tunnukset tai Tarvitset Henkilökohtaiset verkkopankki- tunnukset tai Sähköinen henkilökortti tai Mobiilivarmenne, joilla kirjautuminen tapahtuu sekä - Katso-palvelussa annettu Hyrrä-valtuutus eli asiointirooli Sähköinen asiointi Varmistettava henkilön tunnistautuminen Y-tunnus Tarvitaan Katso-tunnusten hankintaa sekä Hyrrä-asiointia varten Hakemuksen hakijatiedot tulevat Y-tunnuksen kautta suoraa YTJ:stä Varmistettava YTJ-tietojen ajantasaisuus! Paperiasiointi Tarvitaan yhtälailla Y-tunnus, koska paperiset hakemukset tallennetaan myös Hyrrään – hakijatiedot tulevat ensisijaisesti YTJ:n kautta Hakijalla on mahdollisuus halutessaan siirtyä käyttämään sähköistä asiointia kesken prosessin Paperiasiakkaiden kanssa asioidaan perinteisesti paperilla Ry-tunnuksella asiointia selvitetään. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että sähköiseen asiointiin siirtyminen ko. hankkeen osalta ei ole myöhemmin mahdollista vaan hakija toimii paperilla hankkeen alusta loppuun

Hyrrä-kirjautuminen Kirjautumisen yhteydessä järjestelmä käy automaattisesti varmistamassa Katso-palvelusta henkilön oikeudet toimia Hyrrässä organisaation edustajana ► Y-tunnus vaaditaan Katso-palvelua ja Hyrrää varten! ►YTJ-tiedot ajan tasalla! Paperiasiointi - Y-tunnus ensisijainen - Ry-tunnuksen käyttöä selvitetään

Neuvontaa ja lomakkeita Neuvontaa saa edelleen Leader-ryhmästä ja ELY-keskuksesta Ennen hakemuksen suunnittelua on hyvä ottaa yhteyttä Leader-ryhmään / ELY-keskukseen! Paperihakemusten toimittaminen edelleen mahdollista Lomakkeet saatavilla suomi.fi-palvelussa Halutessaan asiakas voi siirtyä paperisten lomakkeiden toimittamisesta sähköiseen asiointiin - Paperisten hakemusten käsittely tapahtuu viranomaisen toimesta samassa järjestelmässä – hakemukset tallennetaan Hyrrään -> Halutessaan asiakas voi kesken prosessin ottaa Hyrrä käyttöön ja siirtyä sähköiseksi käyttäjäksi -> vaaditaan Katso-tunnukset ja Hyrrä-valtuutus

Käyttöönoton tavoiteaikataulu Maaliskuu Nuoren viljelijän aloitustuki Toukokuu Neuvonta- korvauksen maksuhakemukset Syksy/2015 Tuki- päätökset Syksy/2015 Tukien maksu- hakemukset Kevään hakujen tavoiteaikataulu Hanke- ja yritystukien aloittaminen omalla riskillä mahdollista hakemuksen vireilletulon jälkeen Hakemusten vastaanotto avataan kevään aikana Päätöksiä päästään tekemään alkusyksystä Päätösten jälkeen maksuhakemukset ja maksupäätökset Helmikuu Neuvonta- korvaus, Tiedotus- hankkeet Huhtikuu Hanke- ja yritystuet Toukokuu Rakentamisinves-toinnit, ei-tuotannolliset investoinnit

Lisätietoja: Kiitos! www.mavi.fi/hyrra www.yritys.tunnistus.fi www.vero.fi/katso ELY-keskus Leader-ryhmä