INTIA VERKOSTO JA SKILLS 9.4.2010 Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Advertisements

Toiminnan tunnuslukuja Lokakuu 2011 Yrityksiä 588.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
1. YHTEYDENOTTO PROJEKTIIN Opiskelija, opo, opettaja tai koulutuspäällikkö ottaa yhteyttä projektipäällikköön (=La-To –opo) 2. POHDINTA MONIAMMATTIL- LISESSA.
Asiantuntija Minna Taivassalo-Salkosuo Opetushallitus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Eksperttinä kansainvälisissä kilpailuissa Laivaseminaari Tapio Kattainen.
/SK WorldSkills 2005 Helsinki – ammattitaidon MM-kilpailut  Helsingin Messukeskus 26. –  34 virallista lajia, 5 demolajia, 3 kansallista.
Taitaja-säännöt, semifinaalijärjestelmä ja semifinaalien tulevaisuus
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Prosessiteollisuuden toimeenpanon tuki -hanke Rolf Holmberg ja Terhi Puntila Tampere.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
KAARINA KANGAS SOSIAALI- JA TERVEYSALA
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Opintopolku.fi palvelu
Tampere Eija Alhojärvi Teija Ripattila
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
PAOK/PIRKO Kehittämisprojekti kevät 2010 Moodle-verkkokurssit Anna-Kaija Yli-Orvola.
Ranska Lyon TAITUMO -VERKOSTOMATKA.
Oma ala, oma paikka, oma tulevaisuus!
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ 1 OMA POLKU-HANKE –
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Lajipäällikköpäivät Skills –oppisopimus ja huippuvalmennus painotekniikkalajissa.
Taitajat Oulussa Tavoitteet ja keinot.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opot
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Savonia-ammattikorkeakoulu, Terveysala, Kuopio
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
ENO – ENNAKOIVA OHJAUS TYÖELÄMÄSSÄ Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Tarja Liljeroos.
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
LAAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN 2+1-MALLI Sähköala. Laajennetun työssäoppimisen 2+1malli  tarjoaa vaihtoehtoisen tavan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Opiskelijatilastointi Ammatillinen peruskoulutus, 5647 opiskelijaa Lukiokoulutus, 375 opiskelijaa Oppisopimuskoulutus, 1039 opiskelijaa Huom!
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
CRM ja HRM työelämäpalvelun tukena Päämääränä varmistaa partnerioppilaitosten asiakastietämyksen kartuttaminen ja tehokas hyödyntäminen kaikissa asiakasrajapinnoissa.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
4/1/2015 Kv-toiminta Kiipulan ammattiopistossa Opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuus –Comenius (1 hanke), LdV (4 hanketta), OPH Kv-kehittämishankkeet.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
LARK 3 – hanke Tavoitteet ja tulokset. Hankeverkosto Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Haaga Instituutti-säätiö/Ravintolakoulu Perho Helmi Liiketalousopisto.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
YHTEISHAKU 2017 Haussa olevat alat Tuplatutkinto Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Lisä- ja suorahaku Valma-koulutus.
Yhteishaku 2017 tunnuslukuina
Ulkomaalaiset Lapissa
Osatyökykyisille tie työelämään
Ammattistartin opiskelijoiden sijoittuminen eri aloille 2008
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku

OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
TIETO- JA TIETOLIIKENNETEKNIIKAN PERUSTUTKINTO, Hyvinvointiteknologian koulutuskokeilun tilannekatsaus.
YHDESSÄ TULEVAAN –
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

INTIA VERKOSTO JA SKILLS Lajipäällikköpäivät Tapio Kattainen

Verkosto Taustaorganisaatio OPH, Finnpro taustatukena Koordinaattori Mika Heino, Omnia Mukana: Koulutuskeskus Salpaus, TAO (Tampere), Esedu (Mikkeli), JAO (Jyväskylä), SEDU (Seinäjoki), Ksao (Kouvola), Yrkesinstitut i Österbotten, Kokkolan kauppaopisto, Pohjois-Savon ammattiopisto, Porin ammattiopisto, Luovi (Oulu), Turun ammattiopisto, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja Skills Finland

Tavoite ja toiminta Tekniikan alojen/teknologiateollisuuden alojen opiskelija- ja asiantuntijaliikkuvuuden lisääminen ja uusien opetussisältöjen valmistaminen näillä aloilla Eri oppilaitokset/koulutuksen järjestäjät ovat mukana haluamiensa alojen yhteistyössä Vierailuja Suomesta Intiaan ja päinvastoin Vuodelle 2010 johdon ja koordinoinnin vierailuja (mm. Chennain vierailu ) Vuodelle 2010 ja 2011 topi-jaksoja, opettajavaihtoja (ja mahdollisia valmennusjaksoja) Herra Is. Gahlaut yhteyshenkilö Skills Intiassa

Alat (ja Skill-lajit) KM, Kone – ja metalli, primääriala Chennai, Sedu, Esedu, Salpaus, Omnia, KSAO, TAI SA, Sähkö- ja automaatiotekniikka (suom. & engl.), Chennai ja Hyderabad, TAO, TAI, Sedu TT, Tieto- ja tietoliikennetekniikka, primääriala Hyderabad, TAI LT, Liiketalous (suunt. kv-kaupan tukitoimet), Chennai toimistopalvelut, Hyderabad? TAI, KSAO, KPEDU, TAO, HBC, SSAO TiVe, Tieto- ja viestintätekniikka, Hyderabad, HBC, TAO, KPEDU, SSAO, TAI Sote, Sosiaali- ja terveysala, Chennai, SSAO, KSAO, Sedu, Esedu, TAO, TAI RA, Rakennusala, työturvallisuuden vuoksi pääasiassa Suomalaisen yrityksen kanssa

Ongelmia?