Meijän vai teijän elämä? Oulun hyvinvointifoorumi 24.3.2010 Osmo Soininvaara.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
HumanistiURA Tutkinnon tuhannet mahdollisuudet Humanistitutkimuksen tuloksia Akavan Erityisalat Humanistitutkimus 2013.
Mistä työtä huonosti koulutetuille
Toimintaympäristö
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
KANSAINVÄLINEN FIBROMYALGIAPÄIVÄ
Palkkatuki.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.
Mitä se on ja mitä se ei ole
KESKUSTELLAANKO KOKOOMUKSESSA PERUSTULOSTA? - EI TÄLLÄ HETKELLÄ Harri Jaskari kansanedustaja Kokoomuksen eduskuntaryhmä.
Syksy 2010 Vancouverissa. Vancouver, BC • asukasta, Suur-Vancouver 2,2 milj. • Kanadan 3. suurin kaupunkialue • Vanha sahakylä!!! • Lauhkea ja.
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
Kokemuksia Mestari ja kisälli – järjestelmästä Kalaviikko 2010 Maria Saarinen, projektipäällikkö Suomen Kalatalous- ja ympäristöinstituutti.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Köyhyys ja asuminen Vuokra-asumisen tulevaisuus Suomessa -seminaari
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
| | Minne menet aikuisohjaus? –seminaari Elinikäinen oppiminen ja ohjauksen monet muodot Kommenttipuheenvuoro, Savonia-ammattikorkeakoulu.
Sosiaaliturvan viidakossa
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Lähde: Oppiminen ja ikääntyminen, Aikuiskasvatuksen 41.vuosikirja 1 Koulutuksesta seuraa.. Koulutuksesta on seurannutAlle 30 v n= v n=63 Yli 45.
Akava tyrmää vuorotteluvapaa- korvausten leikkaamisen
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Anna Kruunari Kuunteleeko kukaan vammaista köyhää -keskustelu 1 LÄÄKKEITÄ VAI RUOKAA?
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Ph-p/kyt 2006 Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla YHTEISELLÄ ASIALLA ASUMISEN PUOLESTA Oulun seminaari
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisemistä ja keskeyttämistä koskeva tutkimus Simo Aho.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla Suomen Setlementtiliitto Asumisen seminaari
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kansantalousosasto/HK1 Ohjauksen järjestämistä koskeva päätöksenteko työllistymisen ja talouskasvun näkökulmasta Neuvotteleva.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2012 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 4/2014. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Palauteseteli Sosiaalinen innovaatio © Nisse Suutarinen,
Esittely koululaisille Verohallinto 2015
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2014 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 2/2016. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Osatyökykyisille tie työelämään
Paavi Paavali III vahvistaa jesuiittojen sääntökunnan vuonna 1540
Osatyökykyisille tie työelämään
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Minna Joensuu/ Espoon kaupunki
Esityksen transkriptio:

Meijän vai teijän elämä? Oulun hyvinvointifoorumi Osmo Soininvaara

Ei-opiskelijat iän ja koulutuksen mukaan vuonna % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Muu Työtön Työllinen PeruskouluLukio Ammatillinen Korkeampi Lähde: TK, Työvoimatutkimus (oma toimi) /VM/KO/ul

Kaupunkien peräkammarinpojat Lukumäärä tiedossa vain välillisesti ▫Tilastoista puuttuvat ▫Eläkeläiset 0,7 % ▫Sairaus, äitiys1,5 % Yhteiskuntaan kiinnittymättömät ▫Vanhempien rahoilla ▫Toimeentulotuella ▫Muuten

Ilmiö ei ole uusi Peräkammarin poikia ja kiertolaisia on ollut aina Kaupunkimaisissa oloissa he pärjäävät aiempaa huonommin – oletan Tunne-elämän häiriöt ▫Karkuun päässyt murrosikä Päihdeongelmat Luki-häiriö ▫Ei ollut sata vuotta sitten mikään ongelma ▫Oppiminen työssä matkimalla ja tekemällä Heikkolahjaisuus

Kognitiivisen lahjakkuuden ylivalta Kumpi loukkasi 1800-luvulla enemmän? ▫Kalle on hintelä työmies ▫Kallella ei oikein ole lukupäätä Kumpi loukkaa nyt? ▫Kalle ei ole mikään bodari ▫Kalle on aika tyhmä Teoreettisen osaamisen vaatimus uusi ihmiskunnan historiassa

Onko koulutusvaatimus liiallinen? Lukutaidottomat pyörittävät Intiaa Gunnar Adler-Karlsson: ▫Sauman ompelijalla kahden vuoden koulutus ▫Ajokortti parissa viikossa Diplomi-insinööreistä vain puolet käyttää koulutustaan ▫Onko opiskelu monelle pelkkä karsintakurssi? Syrjimmekö huonoja oppijoita turhaan? Oletus yhtäläisistä kyvyistä syrjivä!

Kepillä vai porkkanalla? Velvollisuus hakeutua toisen asteen koulutukseen ▫Kohta myös toimeentulotukeen ▫Teatterikorkeakoulun ohjaajalinja, otetaan kaksi, hakijoita tuhansia Onko soveltuvia oppimismahdollisuuksia olemassa? ▫Työssä oppiminen soveltuisi paremmin?

Nuori ja toimeentulotuki Köyhyys: ei pysty rahanpuutteen vuoksi osallistumaan yleiseen elämänmuotoon Toimeentulotuki suurempi kuin opintotuki Onko toimeentulotuki nuorelle liian suuri? Muutto tuen varaan pois kotoa? ▫Kotioloista johtuen voi olla välttämätöntä

Töihin? Nöyryyttävä näennäistyö ei ole hyväksi Keppiä (tuen menetys) tarvitaan, mutta myös porkkanaa Työllistymisen on tarjottava selvä tulojen lisäys ▫Tie ulos köyhyydestä Työllistymistuki: työmarkkinatuki työnantajalle 60 prosentilla korotettuna Voisiko sen antaa myös työntekijälle? ▫Vähän aikaa tukea ja palkkaa päällekäin