Miguel de Cervantes Tekijät Taha ja Ada. Miguelin elämän vaiheet: Miguel on syntynyt 29. syyskuuta 1547. Alcalá de Henares, astilia, Espanja. Miguel on.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kirjasto ja kirjastonhoitaja kirjallisuus- instituutiossa Informaatiotutkimuksen päivät 1. – Pirjo Tuomi.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kotiseutumme luontoa.
Poimintoja Suomen lääketeollisuuden historiasta
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
1 Vanhuspsykiatristen perusterveydenhuollon palvelujen tarve Keski- ja Etelä-Pohjanmaan kunnissa Hannele Laaksonen & Oili Hahto Teuvan kunta Sosiaali-
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Totuus.
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Yleiskaavallisen ohjelman viherkaupunkiseminaari Seminaarin avaus Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Nummentalo.
Nykykulttuuri ja minä Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua Suhtautumiseni nykykulttuuriin – tarkastelua.
Yrittäjän hyvinvoinnin tekijät
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
 anakronismi: jonkin asian sijoittamista sille sopimattomaan aikakauteen  kollaasi: katkelmia yhdistelemällä luotu (taiteellinen) kokonaisuus, kooste,
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Unicoden Common Locale Data Repository (CLDR) Kotus EIK.
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Norssi ja Varis juttusilla
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Perhevapaiden käyttö ja suorat kustannukset yrityksille Sami Napari (Etla) Perhevapaiden kustannukset –seminaari, Helsinki
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Keskiajan kirjallisuus
Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
 Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä.
eli raskauden keskeytys
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Real Madrid Espanjan ylpeys. Primera Division  Real Madrid on tunnettu jalkapalloseura Espanjan pääkaupungista Madridista. Se on pelannut Espanjan jalkapallon.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Vuorovesi.
Järjestön logo tähän Olla vertainen Vertaistoiminta yhteisöllisyytenä, osallisuuden tukena ja paikkalähtöisenä toimintana Mona Särkelä-Kukko.
TURUN LINNAN TONTTU-UKKO Zachris Topelius.  Merkittävillä rakennuksilla on ollut suojelija, hyvä haltija  Tontut ovat olleet hyviä henkiä siinä.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
Sommittelu.
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Poliittinen tutkielma. Tieteellisempi ote Spinozan viimeinen teos, Tractatus politicus, jäi kesken hänen kuollessaan. Nimensä mukaisesti se on paluuta.
Jesuksen lapsuus.
Kelttiläinen mytologia
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Yksinäisyys miehen elämässä Petri Tammisen mukaan
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Juutalaisvainot -Holokausti
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Luonnollisen logaritmifunktion derivaatta
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Niko Saarinen.
Modernismin tulo Suomeen
Albert Einstein. Elämä Syntyi vuonna 1879 Saksassa, kuoli 1955 Yhdysvalloissa Hänellä on epäilty autismia 1900-luvun tärkeimpiä fyysikkoja Teoreettinen.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Renessanssi luku. Renessanssi ’uudelleensyntyminen’ Ihminen syntyy yksilöksi, taide ja tiede elpyvät; antiikin kulttuurin arvostus Sai alkunsa.
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
Venäjän uskonto.
Viikonpäivät ja kuukaudet
Luku 23 – Paavalin elämä ja matkat
KIRJALLISUUDEN LAJIT.
Satiiri Ei ole kirjallisuuden laji.
Romaanin historia 1700-luvulta 2000-luvulle
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Navarro Correas Colección Privada Malbec
Esityksen transkriptio:

Miguel de Cervantes Tekijät Taha ja Ada

Miguelin elämän vaiheet: Miguel on syntynyt 29. syyskuuta Alcalá de Henares, astilia, Espanja. Miguel on kuollut 23. Huhtikuuta Madrid, kastilia, Espanja.

Miguelin saavutukset Vuonna 1613 Cervantes julkaisi kaksitoista novellia sisältävän käänteentekevän, lähes kaikkia aikansa tyylilajeja hyödyntäneenkokoelman Novelas ejemplares, jolla on ollut suuri vaikutus niin myöhempään romaanikirjallisuuden kuin novellitaiteeseenkin. Teosta pidetään yleisesti Cervantesin merkittävimpänä Don Quijoten jälkeen, ja on sanottu että yksin sillä Cervantes olisi saanut nimensä kirjallisuuden historiaan.

Miguel de Cervantesin merkitykset: Miguel oli omana aikanaan varmasti jossain vaiheessa merkittävä. Ei ehkä kaikille, mutta suurimmalle osalle. Hänen teokset olivat merkittäviä ja hienoja siihen aikaan. Nyt niissä ei ole niinkään paljon huomiota ja kiintymystä kuin silloin.