Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 1 Oikeus palvelutarpeen arviointiin Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

OMAISHOIDON TUKI Omaishoidon tuki KOKONAISUUS, joka muodostuu seuraavista osista: Hoitopalkkio Lomituspalvelut Muut palvelut.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
Vanhuspalvelulaki voimaan
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Ikääntyneiden jalkaterveyden tukeminen – Kuvaus hoitohenkilökunnan jalkojenhoitotoiminnoista palvelutaloissa.
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Erityisopetus lukiossa
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
Marjaana Seppänen Aihe: Vanhuspalveluja Stakesissa 30 min
PALVELUSUUNNITELMA JA TOTU -suunnitelma
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
HAASTATTELUTUTKIMUS HÄMEENLINNASSA •KOTIPALVELU •naisia 7, miehiä 2 •keski-ikä 85,4 vuotta •naimisissa 2, leski 4, naimaton 2, eronnut 1 •OMAISHOIDON TUKI.
Enemmän toimeksiantoja
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Mistä hyvä kotihoito syntyy?
Hyvät käytännöt hyvakaytanto.fi.
X:t ja Y:t toimituksissa
Vakuutusmaksutulo yhteensä 9,1 mrd € Työeläkevakuutusyhtiöiden markkinaosuudet 2007.
Eläkeselvitys 2012: Selvitys TEKin jäsenten näkemyksistä eläkeiästä ja eläke- ehdoista
Yliopistokirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut marraskuu 2010.
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Alatunniste 1 Apteekkien ansiotilastoja 10/2010 – 10/2011.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
1 STM ja Stakes Rintanen H., toukok Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
Kuntauudistus Henna Virkkunen hallinto- ja kuntaministeri Aamukahvit Smolnassa
Paikallisten järjestelyerien käyttö vuonna 2006 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
T IEDOSTA M ENESTYS MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Tutkimusraportti Kvartaali 3 / 2013 Keskeiset tulokset Etta Partanen.
Ikääntyneiden palvelut 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Riikka Väyrynen.
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
Aikuisdiabeetikkojen hoitovastuun jakautuminen ja hoitoyksiköiden sisäinen työnjako.

Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Koronkorko Esimerkki 1, s.90 (88)
Anna-Riitta Airaksinen vs. vanhuspalvelujohtaja
Lauri Kuosmanen Hankejohtaja. Mielen avain lyhyesti RahoitusKaste -ohjelma Valtionavustus € HankealueUusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Karjala.
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Mielenterveys kuntoutus
Kuntouttava lähestymistapa palvelutalossa
Avustajapalvelu kuntien avopalvelujen täydentäjänä
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Päivi Voutilainen, Sosiaali- ja terveyspalveluosasto Ikäihmisten palvelujen LAATUSUOSITUS.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 1 Sosiaali- ja terveydenhuollossa asioinnin esteettömyysluokitus Sari Valjakka,
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Valtakunnallinen omaishoidon uudistaminen.
Sosiaalihuollon hoitoilmoitukset Riikka Väyrynen.
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
KOTIHOIDON LASKENNAN KOULUTUS Raija Kuronen.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Työikäisten kuntoutus
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 1 Oikeus palvelutarpeen arviointiin Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen Stakes / Ikääntyminen ja palvelut ( s-posti: Puh.: Ota yhteyttä; kerron lisää!!!!!

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 2 Sosiaalialan kehittämishanke Hankekokonaisuudet Palvelujen saamisen ja laadun turvaaminen Oikeus palvelun tarpeen arviointiin … Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus tekee selvityksen kuntien käytössä olevien eri toimintakykymittareiden soveltuvuudesta asiakkaan palvelun tarpeen arvioimiseen. …

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 3 Kyselyyn vastanneet kunnat Vastanneet kunnat Manner-Suomen kunnat Lkm% % alle ,820850, ,810725, ,7348, ,9368, ,5174,1 yli ,2143,4 Yhteensä284100, ,0

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 4 Perustuvatko palvelujen saantiin liittyvät päätökset toimintakyvyn arviointiin? Kuntien lkm %n Omaishoidon tuki ,9265 Tehostettu palveluasuminen ,1222 Vanhainkoti ,9208 Terveyskeskus - pitkäaikaishoito ,9187 Tavallinen palveluasuminen ,0223 Kotipalvelu ,6182 Yhdistetty kotihoito 98 67,6145 Terveyskeskus - lyhytaikaishoito ,8176 Kotisairaanhoito 87 60,0145 Päivätoiminta 78 40,0195 Päiväsairaala 24 34,869

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 5 Fyysisen toimintakyvyn arviointiin käytettävät mittarit

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 6 Kognitiivisen toimintakyvyn arviointiin käytettävät mittarit

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 7 Psyykkisen toimintakyvyn arviointiin käytettävät mittarit

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 8 Sosiaalisen toimintakyvyn arviointiin käytettävät mittarit

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 9 Omaishoitajan tilanteeseen liittyvien mittareiden käyttö omaishoidon tuen myöntämisessä ArviointivälineetLkm% Ei mitään19776,4 Jokin muu3011,6 Itse kehitetty3112,0 Yhteensä258100,0

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 10 Palvelutarpeen arviointiin osallistuvat tahot Arviointiin osallistuvat tahotLkm% Asiakkaat967,6 Omaiset12710,1 Ammattihenkilöstö, josta eriasteisia hoitajia lääkäreitä sosiaalityöntekijöitä muita ,6 12,1 8,5 5,7 23,3 Moniammatilliset tiimit483,8 Muut36228,8 Yhteensä ,0

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 11 Päätelmät  Kattavan toimintakyvyn arvioinnin tulisi olla kiinteä osa ikäihmisen palvelutarpeen arviointia.  Nykyinen toimintakyvyn arviointi on varsin kapea-alaista ja epäyhtenäistä. Toimintakyvyn mittaamista tulisi monipuolistaa niin, että siinä otetaan huomioon ikääntyneen toimintakyvyn eri ulottuvuudet. Fyysisen ja kognitiivisen ulottuvuuden lisäksi tulisi arvioida myös psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä asunnon ja lähiympäristön esteettömyyttä. Ikääntyneen avun tarve arjen toiminnoissa tulisi arvioida yhtälailla kuin avuntarve päivittäisissä perustoiminnoissa.  Toimintakyvyn arvioinnissa käytettävien välineiden valinnan tulisi perustua riittävään näyttöön välineiden tieteellisestä validiteetista ja reliabiliteetista sekä käytettävyydestä (käytön helppous, käyttöön kuluva aika).  Työntekijät tulisi kouluttaa mittareiden käyttöön asianmukaisesti.  Kuntalaisten yhdenvertaisen kohtelun ja palvelujen myöntämisen yhdenmukaisuuden takaamiseksi tulisi toimintakyvyn arvioinnille osana palvelutarpeen arviointia laatia kirjalliset ohjeet tai suositukset.

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 12 Tilaukset: (10 Voutilainen P. & Vaarama M. Toimintakykymittareiden käyttö ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnissa Raportteja 7/2005 Stakes