TUTKOKE Turun normaalikoulussa 0802211 PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
MPKK:n laadunvarmistus-järjestelmän kehittäminen auditoinnin jälkeen
Tuija Rasinen, Jyväskylän kaupunki
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Avoimen yliopiston opiskelijapalautejärjestelmä Pedagoginen kahvila Hannele Sirkkanen Aikuiskasvatustieteen työharjoittelija.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
eNorssin OPS-ryhmä Ops-prosessien eteneminen – OPS Työkalupakki
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Erilaiset konstit kansainvälistyä kotona Mari Ikonen Joensuun.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Ops -ryhmätyöskentelyä
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
OSAAMISEN VIENNIN EDISTÄMISESTÄ Alueellisesta hankkeesta ja kansallisesta klusterista MYR:n koulutusjaosto Johtaja Kari Seppälä Turun yliopiston.
Millaisia tiedonkäsityksiä on olemassa
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
TutKoKe-toimintasuunnitelma Syksy 2014 Tutkoke-ryhmä järjestää yhteistyössä Joensuun normaalikoulun kanssa TutKoKe-symposiumin ja edeltävän.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
FUAS Kielet ja viestintä
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
INSSI-KEHITTÄMISSEMINAARI Teknillisen korkeakoulutuksen kehittämisen tilanne Johtaja Hannu Sirén.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
KUILUSTA YLI - tukipalvelut tietoverkkopohjaisen oppimisympäristön käyttäjille Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus Jennie Stenbom
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Kiinan kieltä lukioissa
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
School-university partnership Kokemuksia koulun ja yliopiston välisestä kumppanuusyhteistyöstä kokosi: Erja Syrjäläinen.
SOKLAN TUTKIMUSSTRATEGIA VUOSILLE Professori Kirsti Lonka FT Auli Toom.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
ENORSSI TYÖSEMINAARI JYVÄSKYLÄSSÄ
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
OPStuki 2016 – Paikallisen opetussuunnitelmaprosessin tukihanke/tukikoulutus Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu Ulla Ilomäki-Keisala
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Tulossopimus vuosiksi 2004– Konteksti Tulossopimusneuvottelujen pohjana valtioneuvoston kehyspäätös Tapahtumassa Yliopistolain.
Kielirikasteisen opetuksen ja toiminnan hanke Tampereen kaupunki.
Ongelmaperustainen oppiminen peruskoulussa Kemian opetuksen päivät Jyväskylässä Helena Muilu FL Kemian ja fysiikan lehtori Yläkoulun rehtori,
ENorssin syysseminaarI ja TutKoKe-symposium Jyväskylässä SIVISTYS, OPPIMINEN JA OHJAUS OHJAAJAKOULUTUS.
Kielten laitos HALUATKO KIELENKIINTOISEN OPISKELUPAIKAN?
Oulun normaalikoulun tutkimus- ja kokeilupalvelut Tutkimus- ja kokeilutoiminnan läpinäkyvyys Raportointikynnys (heikot signaalit) Täydennyskoulutuspalveluiden.
Tampereen yliopisto Ammattikasvatuksen tutkimus- ja koulutuskeskus Paula Kyrö.
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
INNOSTU KIELISTÄ! MONIKIELISYYTTÄ KOULUN ARKEEN
Yhteinen tavoitteemme
”NORSSIEN TIEDERATSUN METSÄSTYS!”
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
eNORSSI TYÖSEMINAARI JYVÄSKYLÄSSÄ
Turun kv-toimintamalli ja Askel Eurooppaan -hanke
Esityksen transkriptio:

TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH

Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa  v ”Harjoittelukoulut …osallistuvat tutkimus- ja kehittämistyöhön.” 

KOKEILU, KEHITTÄMINEN JA TUTKIMUSTYÖ  Harjoittelukouluverkosto kehittää tutkimusorientoitunutta ohjattua harjoittelua.  Harjoittelukoulut mahdollistavat henkilöstön tutkimus- ja kokeilutoimintaa ja luovat edellytykset yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen.  Harjoittelukoulut toimivat tutkimusympäristöinä ja luovat edellytyksiä tutkimukselle ja sen edellyttämälle yhteistyölle

TUTKIMUS-, KOKEILU- JA KEHITTÄMISSTRATEGIA Harjoittelukoulut ovat osa yliopistoa. Tämä mahdollistaa  tieteelliseen tutkimukseen perustuvan opettajankoulutuksen  harjoittelukoulujen tiedeperustaisen kehittymisen / kehittämisen alueellisina tutkimus-, kokeilu- ja kehittämiskouluina

Harjoittelukoulujen rooli tutkimus-, kehittämis- ja kokeilukouluina  Harjoittelukoulut toimivat ohjatun harjoittelun kouluina sekä tutkimus-, kokeilu- ja kehittämiskouluina.  Harjoittelukoulujen opettajat ovat työnkuvansa perusteella kehittäjäopettajia.  Normaalikoulut eivät ole itsenäisiä tutkimusinstituutteja; suhde tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoimintaan vaihtelee sen mukaan, minkälaisia mahdollisuuksia eri yliopistoyhteyksissä on tarjolla

 Harjoittelukoulut lähtevät mukaan ja liittyvät yliopiston tutkimushankkeisiin.  Normaalikoulut ovat aloitteellisia tutkimus- kokeilu- ja kehittämisideoidensa esille nostamisessa ja etsivät aktiivisesti niihin parhaita kansallisia ja/tai kansainvälisiä kumppaneita yhteistyössä oman yliopistonsa kanssa

Harjoittelukoulut  soveltavat hankkeissaan jo olemassa olevaa tutkimustietoa,  mahdollistavat henkilökuntansa tutkimus- ja kokeilutoimintaa,  kehittävät tutkimusorientoitunutta ohjattua harjoittelua jo olemassa olevien rakenteiden kautta,  toimivat yhteistyökumppaneina muiden tutkimustahojen kanssa,  toimivat tutkimus- kokeilu- ja kehittämisympäristöinä, joilla on em. toimintaa sekä alueellisesti että valtakunnallisesti/kansainvälisesti sekä  edistävät muuta tieteellistä tutkimustoimintaa

Jokaisella harjoittelukoululla on asiantuntijarekisteri ja lisäksi harjoittelukoulut ovat verkottuneet tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoiminnassa ja voivat toteuttaa  yhteisiä tutkimus-, kokeilu- ja kehittämishankkeita,  eri alueiden asiantuntijoiden yhteistyötä,  hakea rahoitusta  toimia välittäjinä eri yliopistojen tutkimustoiminnassa

Tutkoke Turun normaalikoulussa Kukin harjoittelukoulu on perustanut tutkimuksen, kokeilun ja kehittämisen yhteistyöryhmän, joka  koordinoi ja kehittää sellaista yliopistossa, sen eri tiedekunnissa ja laitoksissa toteutuvaa tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistyötä, jossa normaalikoulu voi olla mukana. Jokaisella harjoittelukoululla on tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminnan strategia  Turun normaalikoulun Tutkoke-strategia Turun normaalikoulun Tutkoke-strategia

Tutkoke-rakenteet  Turun normaalikoulun ja yliopiston yhteistyöryhmä:  tutkoke-toiminnasta vastaava rehtori ja koordinaattorit sekä Turun opettajankoulutuslaitoksen ja ainelaitosten edustajat Veli-Matti Hakanen, Pirjo Mikkola, Mervi Hiilovaara-Teijo (TNK), Eila Matikainen (OKL)  Turun normaalikoulun tutkoke-ryhmä:  Tutkoke-työhön aktiivisesti orientoituneet lehtorit, toiminnasta vastaava rehtori ja koordinaattorit. Ryhmä kutsuu jäseniä sekä yksilöllisellä että avoimella kutsulla.  Tutkoke-koordinaattorit: Pirjo Mikkola, Mervi Hiilovaara-Teijo  Yhteistyö Rauman normaalikoulun kanssa (Talvikki Lehtinen)

Tutkimus-, kokeilu- ja kehittämistoiminnan strategia Turun normaalikoululla on erityisiä vahvuusalueita tutkimus-, kokeilu ja kehittämistyössään:  monikulttuurisuus ja interkulttuurinen pedagogiikka,  vieraalla kielellä opettaminen ja oppiminen (CLIL),  yrittäjyyskasvatus ja yrittäjämäinen oppiminen,  tieto- ja viestintätekniikan käyttö opetuksessa, opiskelussa ja oppimisessa,  joustava perusopetus (JOPO) sekä  erilaisen oppijan ohjaaminen  ym