14.12.20141 Vastuullinen Vapaa- ajankalastaja Suomen Vapaa- ajankalastajien Keskusjärjestön hanke Aloitettu vuonna 2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vapaa-ajankalastus Itämeren piirissä
Advertisements

TERVETULOA 10 vuotta Kaupintiellä
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Kestävä käyttö kalavedenhoidon ja kalastuksen järjestämisen perusteena KKL 2011.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Webropol- kyselyn tulokset EU investoi kestävään kalatalouteen. Hanke on Euroopan Kalatalousrahaston (EKTR) osarahoittama Vastauksia 19 kpl. Keskiarvo:
AINA KANNATTAA YRITTÄÄ vinkkejä yrityksen ja koulun yhteistyöhön.
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Suomalaisen vapaa-ajankalastuksen kehityssuuntia
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Vapaa-ajankalastuksen globaalit kehityssuunnat
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
KESKALA-hanke petokalapyynnin vaikutukset kalakantoihin
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
Yksityiskohtainen tulvakartoitus Tornionjoen alaosalla
Tietokannan hallintajärjestelmät. 6/29/20142 Tekijäryhmä •Timo Hakala •Joonas Jokinen •Jussi Koskela •Santeri Lehtonen.
Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Länsi-Suomen kiertokirjeen anti Antti Saartenoja.
MARITIME AFFAIRS & FISHERIES Euroopan Meri- ja Kalatalousrahasto (EMKR)
Limingan Kirkonseudun asemakaavan muutos
Vipu 2014 Sovelluksen esittely
Työturvallisuuskilpailun toteuttaminen
EK:n Suhdannebarometri Penna Urrila.
“Co-Creation by Finnish-Dutch Co- operation”- Inspiring and International Integration! Pia Lindgren, Turun AMK Mikkeli
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten johtaville lääkäreille lokakuu 2013.
Erilaiset opiskelijat samassa opetusryhmässä Nitoja –projekti Omnia 11
1 VIISAASTI VESILLÄ JA RANNOILLA Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö toimii kestävän käytön mukaisen vapaa- ajankalastuksen edistämiseksi. Tämän.
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Vapaa-ajankalastaja ja ekologisesti kestävä kalastus
Kalastusmatkailun osaamiskeskus ry. 1 KALASTUSMATKAILUN INNOVAATIO – KILPAILU = KALASTUSMATKAILUN KEHITYSPALKINTO 2013.
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
Jorma Ronkainen / IT-laitos
Pitkää työuraa! Ikääntyminen ja työelämän laatu Euroopan unionissa
Viittomien käyttö eri tulkkaustilanteissa asiakkaan näkökulmasta
Synnyttäjät ja synnytystoimenpiteet sairaaloittain 2010−2011
OECD:n terveydenhuollon laatuindikaattorit Suomessa 2011–2012 Päivi Hämäläinen, Jouni Rasilainen & Mika Gissler
SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI 7/2012 MAAHANMUUTTAJAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA N=1153.
Taustaa elpo 2012 mittaristokyselystä SY:n jäsenyrittäjien suhtautuminen kuntaliitoksiin.
Tietoja Aviapoliksen suuralueesta Tietopalveluyksikkö
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Knowledge-based solutions, for sustainable choices Arvioita toimijakohtaisen kiintiöjärjestelmän taloudellista vaikutuksista Jarno Virtanen Keskustelutilaisuus.
Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa Tilanne Pirjo Häkkinen Lähde: THL, Hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa -tilasto ( tiedonkeruu)
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Hauenkalastajat tutkimuksen apuvälineinä Teija Aho Fiskeriverket.
Miksi vesiensuojelua tarvitaan
Vesa Tiitinen, Etelä – Karjalan kalatalouskeskus ry
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Vapaa-ajankalastus ja kalavesien hoito Metsähallituksen alueilla - kommenttipuheenvuoro päivän aiheisiin - Mika Laakkonen, ylitarkastaja Metsähallitus,
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Vapaa-ajankalastuksen toimintaympäristön muutos Petri Heinimaa, Päivi Eskelinen ja Pekka Salmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos Kalastuslain kokonaisuudistamisen.
Tilastojulkistus: Lastensuojelun käsittelyajat 1.4.– Lastensuojelun käsittelyaikojen toteutumista koskeva seuranta kunnissa 1.4.–
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Sakari Kuikka Kalastusbiologian professori Helsingin Yliopisto Kalatalouden ja ympäristöriskien tutkimusryhmä MMM Lohityöryhmä Lohikannat – säätelyn.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Vesiviljelyn ympäristövaikutukset Etelä- Aasiassa Anna Koponen.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
7 Psykodynaamisen teorian mukaan persoonallisuus on jatkuvassa liikkeessä Ydinsisältö.
Uudistutaan yhdessä -seminaari
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
Luontaisten kalakantojen palauttaminen osana kestävää kalastusta
Vastuullinen vapaa-ajankalastus
Esityksen transkriptio:

Vastuullinen Vapaa- ajankalastaja Suomen Vapaa- ajankalastajien Keskusjärjestön hanke Aloitettu vuonna 2012

Vastuullinen Vapaa- ajankalastaja Hanke pohjautuu Euroopan sisävesikalastuskomission antamiin ohjeisiin eettiseen vapaa- ajankalastukseen; Code of Practice for Recreational Fisheries Maa- ja Metsätalousministeriön rahoittama hanke

Hankkeen tavoitteet Edistää kestävää vapaa-ajankalastusta. Ohjata omaehtoiseen kalastuksen säätelyyn, koska kalastussäännöt ja -lait ovat monelta osin riittämättömiä kalastuksen kestävyyden turvaamiseksi. Ohjata vapaa-ajankalastusta niin, että kalastuspaine uhanalaisiin kalalajeihin ja –kantoihin vähenee.

Millainen on vastuullinen vapaa-ajankalastaja Ymmärtää ja hyväksyy sen, että omalla toiminnalla on vaikutuksia On selvillä kalastusta koskevista säännöistä ja määräyksistä Pyrkii harrastuksessaan minimoimaan kaloille ja muulle ympäristölle aiheutuvat haitat Edistää kalakantojen ja vesiluonnon hyvinvointia

Eroon vanhoista asenteista ja tavoista Suomessa on valitettavasti vieläkin paljon petovihaa. Monet myös vilpittömästi uskovat parantavansa kalavesien tilaa tappamalla haukia.

Saaliskalojen valinta Toinen näistä on uhanalainen

Kalastusvälineiden valinta Vähemmän koukkuja Pienemmät väkäset Väkäsetön? Ei liian keveitä välineitä Hauenkalastuksessa aina riittävän pitkät ja kestävät perukkeet

<10m syvyyssääntö Älä kalasta isoja kaloja liian syvältä. Umpirakkoiset kalat kuten ahven ja kuha eivät siedä nopeita paineenvaihteluja. Max syvyys 10 m

-10 ⁰ C muistisääntö talvella Talvella ehdottomasti -10 ⁰ C pakkasraja, jos aiotaan vapauttaa kaloja Kalan limakalvot jäätyvät hyvin herkästi Käsittelyajan on pysyttävä lyhyenä Vedellä täytetty pulkka on hyvä olla lähettyvillä

Vapautusvälineistö Perusvälineistön hankinta ja niiden käyttäminen. Koukunirrotuspihdit, katkaisupihdit, vapautusmatto, säkki, vaaka ja kamera.

Isot kalat takaisin kasvamaan Suurikokoiset kalat tuottavat paljon terveitä ja elinvoimaisia poikasia, joilla on ”suuren kalan geenit”. Suuret hauet pitävät tehokkaasti särkikalakantoja kurissa. (bioturbaation esto) Suurikokoisia kaloja omaava vesistö on arvokas matkailullisesti sekä virkistyksellisesti.

Ympäristö Siimanjämät ovat erittäin vahingollisia linnuille Roskat mukaan ja roskikseen Kalastus ei saa aiheuttaa ylimääräistä haittaa kasveille ja eläimille Huomioidaan mökkiläiset sekä muut kalastajat ja vesillä liikkujat.

Loppu