Tekoja-kampanja 2012-2013. 2 Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Advertisements

NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Tervetuloa laulamaan ja osallistumaan Suvivirsi- tapahtumaan. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa!
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Tupakka ja ympäristö.
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
Teollisuustyöläisten elämää
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Verkkomedia tytölle ja pojalle Seurakunnan kerholaisten oma yhteisö Mielenkiintoista tekemistä Turvallinen arvopohja.
Siviilipalveluksen kehittäminen kansalaispalvelu- näkökulmasta Dosentti (TaY), HT Pirjo Jukarainen.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
Hyvä vapaa-aika -kehittämis- ja tutkimushanke 2013–2017 Projektipäällikkö Eeva Ahtee Tutkija Anna Anttila Nuoriso-ohjaajat Mirkka Kesti-Helia & Jaakko.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
LAPSEN OIKEUDET.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Afganistan ja naisten oikeudet
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Nuorista voimaa ja osaamista alueelle Mikkelin Tiedepäivät 2010 Katja Komonen, tutkimusjohtaja Juvenia – Nuorisoalan osaamiskeskittymä.
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
HIV-AIDS JA NUORET Arviolta 5,5 miljoonaa hiv- tartunnan saanutta vuotiasta nuorta v Eniten tartuntoja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Valtaosa maailman miljardista köyhästä ihmisestä asuu maaseudulla. He yrittävät saada elantonsa maataloudesta, mutta yli puolella ei ole käytössä lainkaan.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Lastensuojelu 2014 – Tilastoraportti 25/20151 Lastensuojelu 2014 Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Strategiaperusta ja ohjelmat
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Kanuunan teemaseminaari SALO
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
Suomalainen yhteiskunta
Köyhyys maailmassa.
LASTEN OIKEUDET.
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT

Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Esityksen transkriptio:

Tekoja-kampanja

2 Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin keskellä. Kirkon Ulkomaanavun Tekoja- kampanja nostaa esiin kehitysmaiden nuorten oikeuden koulutukseen, toimeentuloon ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen.

Maailman nuoret Maailmassa on 1,2 miljardia 15 ─ 24-vuotiasta nuorta. 90 prosenttia heistä asuu kehitysmaissa. Nuorten määrän uskotaan saavuttavan huippunsa vuonna Tulevaisuudessa nuorten suuri määrä voi olla kehitysmaiden suurimpia valttikortteja, jos nuorille tarjotaan mahdollisuus laadukkaaseen koulutukseen, työllistymiseen ja yhteiskunnallisen osallistumiseen.

Koulutus on jokaisen nuoren oikeus Kymmeniä miljoonia lapsia ja nuoria jää eri syistä koulutuksen ulkopuolelle. Erityisen heikossa asemassa ovat tytöt sekä konflikteissa ja konfliktin jälkeisissä tilanteissa elävät nuoret. Laadukas koulutus parantaa nuorten mahdollisuuksia ihmisarvoiseen työhön ja toimeentuloon sekä yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Koulutus on myös avain tyttöjen ja nuorten naisten aseman parantamiseen.

Nuoret ja työ kehitysmaissa Suuri osa kehitysmaiden nuorista tekee työtä epävirallisen talouden piirissä, kurjissa työoloissa ja palkalla, joka ei riitä elämiseen. Globaalisti ennätysnopeudella kasvava nuorisotyöttömyys vaikuttaa myös kehitysmaissa. Sukupuoleen perustuvat syrjivät tavat estävät usein nuorilta naisilta kodin ulkopuolisen työn ja itsenäisen toimeentulon. Palkkatöissä he ovat nuoria miehiä alttiimpia hyväksikäytölle. Ihmisarvoinen ja riittävän toimeentulon takaava työ on monien muiden ihmisoikeuksien toteutumisen edellytys.

Osallistuva nuoriso Nuorilla on oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskuntiensa asioiden hoitamiseen ja tulevaisuuden rakentamiseen. Osallistumista rajoittavat heikko koulutustaso, syrjintä, osallistumiskanavien puute ja köyhyys. Tyttöjen osallistumismahdollisuudet ovat usein poikia heikommat. Aktiivinen ja osallistuva nuoriso on yhteiskunnallisen kehityksen suurin voimavara.

Nuorissa on yhteiskuntien tulevaisuus Kehitysmaiden nuorille on taattava laadukasta perus- ja ammattikoulutusta. mahdollisuus työskennellä turvallisissa olosuhteissa ja elämiseen riittävällä palkalla. osallistumiskanavia yhteisiin asioihin vaikuttamiseen.

Tekoja kehitysmaiden nuorten puolesta Allekirjoita vetoomus kehitysmaiden nuorten puolesta osoitteessa Duudsonien Jarppi ja Jarno allekirjoittivat vetoomuksen ensimmäisten joukossa!

Perusta oma kampanja! Osoitteessa omakampanja.fi voit perustaa oman varainhankintakampanjan kehitysmaiden nuorten koulutuksen hyväksi ja kutsua ystäväsi tukemaan kampanjaa!

Tutustu kehitysmaiden nuoriin Osoitteessa voit tutustua Kongon ja Hondurasin nuoriin lyhytdokumenttien ja tositarinoiden kautta. saada lisää tietoa kehitysmaiden nuorten tilanteesta. katsoa kampanjan suojelijan presidentti Martti Ahtisaaren videotervehdyksen.

Kiitos.