CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Pohjois-Pirkanmaan Tattariosuuskunta  Perustettu vuonna 2003  Osuuskunnan tarkoituksena on tuottaa puhdasta raaka-ainetta paikallisille tattaria jalostaville.
Tuomarikoulutus SJAL tuomarikoulutus WA tuomaritoiminta • World Archery tuomarit – Kansainväliset tuomarit – Kansainväliset tuomarikandidaatit –
Powerpoint-esitys ylioppilastutkinnon ohjeista ja määräyksistä:
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
TIETOHALLINTO JA TIETOJÄRJ. KEH. PERUSTEET Pekka Makkonen ja kump.
Johdatus tutkimusmetodologiaan
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
Näyttötutkintojärjestelmä Tutkinnot Erilaiset tavat suorittaa tutkinto
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Turvallisuustutkinnot
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta ABIN LOPPUSUORA Preliminäärit Rehtorin ja opon infot Kaikki pakolliset kurssit oltava suoritettuna Tutkintomaksut.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Yhteishaku 2014.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Joustava opintoketju Pohjois- Savossa –hankkeen loppuseminaari Tuula Peura Ulla Kekäläinen Joustava opintoketju Pohjois-Savossa.
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Työpaikkakouluttajan ABC
Tulevaisuutta rakentamassa -alueelliset järjestöpäivät TERVETULOA.
Työpaikkakouluttajan ABC
Tervetuloa Sotungin lukion abi-infoon Ohjeita YO- kuunteluihin.
 Ilmoittautuminen uusintakuulusteluun wilmassa ”Tentit”-osiossa  Uusintapäivät: ja klo alkaen. Uusintakokeesi sijoitetaan.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
Henkilösertifiointikoulutus ilmanlaadun mittaajille Mittaajatapaaminen, Kuopio, Katriina Kyllönen (IL, Certi)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Abiturientin ohje syksy 2017
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Englannin ja ruotsin tasokokeet
Ylioppilastutkinnosta
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Ajankohtaista kasvinsuojelukouluttajille ja tutkinnon järjestäjille
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti

CIRP Suomen IR-yhdistyksen yhteistyössä Helsingin kauppakorkeakoulun, Svenska Handelshögskolanin sekä Rahoitustarkastuksen kanssa kehittämä ammattitutkinto. Tavoitteena vahvistaa julkisesti noteerattujen yhtiöiden sijoittajaviestintää ja sijoittajasuhteita toteuttavien henkilöiden ammattitaitoa ja -etiikkaa. Edistää alan ammattikuvaa Suomessa ja kansainvälisesti.

Sertifioinnin myöntämisen edellytykset Sertifiointia voi hakea ammattieettisesti hyvässä maineessa oleva luonnollinen henkilö (hakija), –joka on suorittanut vähintään alemman korkeakoulututkinnon, –jolla on vähintään kolmen vuoden käytännön kokemus sijoittajaviestinnästä tai vastaavista tehtävistä sijoittajamarkkinoilla. Mikäli hakijalta puuttuu em. korkeakoulututkinto edellytetään 6 vuoden työkokemusta sijoittajasuhteiden, -viestinnän tai sijoittaja- markkinoiden tehtävistä.

CIRP-tutkintolautakunta Sääntöjen mukaan lautakunnan asettaa ja sen jäsenet valitsee IR-yhdistyksen hallitus siten, että lautakunnassa on edustettuina keskeiset yhteistyötahot. Jäseniä lautakunnassa tulee olla vähintään 5 ja enintään 8. Yhden jäsenistä tulee edustaa pääomamarkkinoita valvovaa viranomaista ja kahden jäsenen akateemisia yhteisöjä. Lautakunta –järjestää tutkinnon ja myöntää sertifikaatin, –päättää tutkintorakenteesta ja sisällöstä, –laatii tutkintokysymykset ja tarkastaa vastaukset.

CIRP-tutkinnon rakenne Tutkinto koostuu seuraavista osioista: –Arvopaperimarkkinat (10 %) –Arvopaperilainsäädäntö (20 %) –Yrityksen sijoittajaviestintä (30 %) –Yrityksen taloudellinen raportointi (20 %) –Yrityksen analysointi, mittarit ja analysointivälineet (10 %) –Yrityksen rahoituksen instrumentit (10 %)

Tutkintovaatimukset Tutkinnon läpäistäkseen on saatava vähintään 60 % jaettavissa olevista pisteistä, ja erikseen lisäksi vähintään 60 % ”Yrityksen sijoittajaviestintä” -osiossa jaettavista pisteistä. Mikäli tutkintosuoritusta ei ole hyväksytty, tulee tutkinto suorittaa kokonaisuudessaan uudelleen. Tutkinnossa ei ole varsinaista tutkintokirjallisuutta. Kirjallisuusluettelo sisältää suositeltavaa kirjallisuutta sekä muita informaatiolähteitä.

Tutkinnon suorittaminen Tutkinto järjestetään kerran vuodessa. Tutkintoon ilmoittaudutaan IR-yhdistyksen internetsivulla ( olevalla lomakkeella. IR-yhdistyksen internetsivuilla ilmoitetaan vähintään 2kk ennen seuraavaa tutkintotilaisuutta kokeen pitoajankohta ja -paikka. Tutkintolautakunta vahvistaa osallistumisoikeuden selvitettyään, että henkilö täyttää sääntöjen mukaiset edellytykset. Tutkintomaksu on 540 euroa (ilmoittautumismaksu 270 € ja osallistumismaksu 270 €).

Tutkintopäivämäärät v CIRP-tutkinto järjestetään Helsingin kauppakorkeakoulussa Runeberginkatu 14-16, klo Tutkinnon suorittamiseen on aikaa neljä tuntia. Salista saa poistua aikaisintaan tunnin kuluttua tutkintotilaisuuden alkamisesta. Muut tärkeät päivämäärät v. 2004: –ilmoittautuminen tutkintoon viimeistään –vahvistus osallistumisoikeudesta ilmoitetaan –ilmoittautumismaksu maksettava viimeistään –osallistumismaksu maksettava viimeistään

Sertifioinnin voimassaolo Sertifioinnin säilyminen edellyttää, että sertifikaatin myöntämisen edellytykset säilyvät myös myöntämisen jälkeen. CIRP-sertifiointi peruuntuu ehdottomasti, jos henkilö tuomitaan arvopaperimarkkinarikoksesta. Sertifiointi peruuntuu myös, jos henkilö ei viiden vuoteen ole toiminut listayhtiön sijoittajaviestintää, taloushallintoa tai yleisjohtoa sivuavissa tehtävissä. Sertifioinnin perumisen käynnistää ja siitä päättää CIRP-tutkintolautakunta.

CIRP-tutkintolautakunnan jäsenet v Raija Kariola (SanomaWSOY Oyj) (pj.) Seppo Ikäheimo (HKKK) Anders Löflund (SHS) Jarmo Parkkonen (Rahoitustarkastus) Markku Pietinen (Huhtamäki Oyj) Pontus Troberg (HKKK)