TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Toimintaympäristö
Maahanmuuttajien työllisyys Vantaalla
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Palkkatuki (ent. työllistämistuki)
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON TYÖNANTAJAPALVELUT
Lukiokoulutus lähemmäksi työelämää! Opinto-ohjaajan rooli on yhä tärkeämpi. Teini-ikäisten koulutuksessa enemmän tekemistä. Teoria –annos vasta sen.
Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat luovien alojen ammattilaiset. Tule mukaan jos olet vasta perustanut tai suunnittelet yrityksen perustamista. Ohjelman.
Uusi Väylä Ammattiin 2- projektin aloitusseminaari
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016.
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Uusi Väylä Ammattiin.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
Työolosuhteiden järjestelytuki
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
SALON 4H-YHDISTYS JA NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN ESIMERKKEINÄ KESÄDUUNIA! -JA DUUNIRINKI -HANKKEET Salon 4H-yhdistys,
Liisa Kosonen Kehittämisyksikkö / Sosiaali- ja terveystoimen esikunta
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Nuorisotoimi Nuorten työpajatoiminta Lapissa 2009.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Omnian oppisopimustoimisto
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Ryhmäpalvelut Akaassa 2009
Kokkolan ammattiopisto
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
OTE ammattiin – KIINNI elämään Kotityöpalvelujen ammattitutkinto tuettuna oppisopimuskoulutuksena.
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Panu Tuominen Projektipäällikkö MANK ry.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
Way Sosiaalinen tilinpito ja muu hankkeen asiakasseuranta - Way hankkeen takana kolme toimijaa (ELY-keskus, Hyvinkään kaupunki ja Pohjois-Uudenmaan TE-toimisto)
Teini MINNO esiselvitys ( S12538) ohjausryhmän kokous IV Laura-Maija Hero Projektipäällikkö Tulokset Laura-Maija Hero
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Työpaikkakouluttaja- hanke OKM Nuorten oppisopimuskoulutuksen uudistamisen toimenpidekokonaisuus.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari

Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Nuorten oppisopimuskoulutus
HAMK, Forssa Logistiikkafoorumi
Satakunnan TE-toimisto
Oppisopimuskoulutuksen ennakkojaksoista kohti VALMAa
TE-toimiston yrityspalvelut
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Tilaisuus hanketoimijoille
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Esityksen transkriptio:

TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”

Perusteet Suomen yrittäjien kannanotot nuorten työllistymisen esteistä Espoon työllisyyspalveluiden kokemukset 2006–2012 Nuorten toivomus työelämään perehdyttävästä valmennuksesta Väestörakenteen muutos Nopeasti lisääntyvä työvoiman tarve Nuorisotyöttömyys ja sen seurannaisvaikutukset Nuorten yhteiskuntatakuun voimaantulo 2013

Lähtökohdat Nuorten työmarkkinavalmiuksia edistävää valmennusta ryhdytään kehittämään yrittäjien (työnantajien) kanssa Valmennus keskittyy työnantajien kuvaamien työelämän perustaitojen opettamiseen Työtaitovalmennusmalli kehitetään monipuolisia pedagogisia menetelmiä hyödyntäväksi siirrettäväksi tuotteeksi Valmennettavat ovat ammatillisessa koulutuksessa olevia, tai työttömiä nuoria

Aluetoiminta perustuu nelikenttään Yrittäjät Te-toimisto Kunta Oppilaitos Kunta Yrittäjät / työnantajat

Siirrettävä konsepti Valmennuksen kohderyhmä on 17–30-vuotiaat nuoret, jotka haluavat oppia työelämän pelisääntöjä ja kykenevät tekemään työtä Valmennus toteutetaan toisen asteen ammatilliseen koulutukseen kytkeytyen Te-toimisto ohjaa nuoria oppilaitosten ulkopuolella tapahtuvaan valmennukseen (esim. kunnan työllisyyspalveluympäristö) Yrittäjät tuottavat valmennuksen sisällön ja osallistuvat valmennukseen Valmennuksen suorittaneille nuorille myönnetään työtaitokortti, jonka esittäjällä on etulyöntiasema työnhakutilanteissa

Työtaitovalmennus Valmennettavien valinnat ja ensimmäiset valmennukset toteutetaan pilottivaiheessa Uudenmaan te-toimiston ja Espoon kaupungin työllisyyspalveluiden yhteistyöllä Espoon kaupungin työhönvalmennuskeskuksessa (TVK) Valmennusta suunnitellaan tarjottavaksi kaikille ikäryhmän espoolaisnuorille Valmennuksen läpäisseille Työtaitokortti Työnantajat asettavat Työtaitokortin suorittaneet etusijalle Kortin graafinen ilme nuorten suunnittelema

Työtaitaja-hanke Työtaitovalmennusta kehitetään Omnian hallinnoimassa TYÖTAITAJA- hankkeessa Työtaitovalmennus koostuu tulevaisuuden työkirjasta, työnhakutilanteita simuloivasta lautapelistä ja TYÖTAITOKORTISTA Keskeinen lähtökohta on nuorten työelämävalmiuksia lisäämällä kannustaa heitä ammatillisiin opintoihin, ja ohjata työvoimaa sitä tarvitseviin yrityksiin työelämän perustaidot aiempaa paremmin osaavia työntekijöitä Hankkeessa ovat Omnian lisäksi mukana Espoon yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Espoon kaupunki, Espoon työ- ja elinkeinotoimisto Työtaitovalmennus on kompakti, sisällöltään työmarkkinoille pyrkivien nuorten, mutta myös työnantajatahon tarpeisiin vastaava, lyhytkestoinen ja luontevasti istutettavissa sisällöltään erilaisiin koulutuksiin

Työtaitokortti Alueella tunnettu Vahva visuaalinen ilme Nuorten suunnittelema Työelämäsertifikaatin status tavoitteena Sirukortti työllistymistä edistävä oppiminen luettavissa

Kiitos! Reima Kapanen, projektipäällikkö TYÖTAITAJA-hanke Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia InnoOmnia PL 77711, Espoon kaupunki Käyntiosoite: Kirkkokatu 16 A, Espoo p