Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E 2010. ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietoturva.
Advertisements

Tietoturva Juha Möttönen, Timo Wiik, Lari Oksanen, Sampo Hautamäki, Markus Naukkarinen, Jaakko Penttilä, Jussi Manninen ja Matti Ahonen.
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
AVA 2004 INTERNET JA TIETOTURVA. AVA 2004 ÄLÄ AVAA EDES TUTTUJEN LIITETIEDOSTOJA, JOS ET TIEDÄ MITÄ NE OVAT ÄLÄ AVAA LIITETIEDOSTOJA, JOS VIESTIN OTSIKKO.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) •Internetin suosituin palvelu •Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
Internetin ilmaisohjelmat
Pia Hietala Annemari Siro Sirpa Tahvanainen
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Työskentely verkoissa Jaana Holvikivi EVTEK Tietojenkäsittelyn historiaa luku 2001 Ensimmäiset tietokoneet PC:t Suuret tietokoneet laskentaan,
Kuinka rakentaa tietokone itse
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietokoneen suojaaminen Juuso Juntunen Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Käyttöjärjestelmät ja ohjelmien päivittäminen Sami,Jarkko Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Kotitietokoneen tietoturvasta Materiaalia:
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Hakkerointi.
Tietokonemadot Aleksi Tarhonen Henri Yletyinen.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Tietoturva nykyään 2010 – pysymmekö perässä? Kts linkki Kts linkki
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
TVT-AJOKORTTI: TIETOTURVA
Tietoturvaprojekti 6h.
Tietoturvaprojekti 6h.
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tietoturva. F-Secure Maksullinen ja melko kallis: vuoden lisenssi kolmelle tietokoneelle kustantaa 79.90€ Saatavilla yli 25 kielellä, myös suomeksi Sisältää.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Näin teet sähköisen kokeen ABITTI.fi palvelulla
Tietoturva Internetissä
TIETOTURVA.
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva.
Tietoturva internetissä

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
H5. Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E 2010

◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa tiedostossa pystyy olla virus paitsi jos tiedosto on salattu kunnolla ◦ Erilaisia viruksia on mm. tiedosto virukset, makrovirukset, levykevirukset, madot, troijalaiset ◦ Virus tartunnan voi estää suojaamalla tietokoneen palomuurilla ja viruksen torjunta ohjelmalla. ◦ Jos virus kuitenkin iskee, kannattaa yrittää poista mahdollisia haittaohjelmia jos se ei kuitenkaan onnistu käyttöjärjestelmä kannattaa ladata uudestaan

o Viruksen torjunta ohjelman voi joko ostaa kaupasta tai ladata netistä ilmaisen version o Mato pääsee koneelle sähköpostin, Internetin, kovalevyn tai muistitikun kautta o Matoja voi estää pääsemään koneelle virustorjunta ohjelman, tietokoneen tiedostojen puhdistus ohjelmalla sekä käy vain luotettavilla sivulla  Erilaisia tietokone matoja on esimerkiksi Sobig, Lovsan, Welchi, Bugbear, Nimda, SirCam ja LoveLetter

◦ ◦