1485-1547.  Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysymyksiä: Mitkä syyt johtivat Ruotsin suurvalta-asemaan?
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kenguru-matematiikkakilpailu
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Arkki Varustamo Raamattukoulu
Nuijasodan monet kasvot
Intiaanikulttuurien tuho
RUOTSISTA PERUSTIETOA
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Raamatun tekstien valossa.VKR.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Anna Abreusta tietoa! Anna Eira Margarida Mourao de Melo e Abreu on syntynyt 7.helmikuuta 1990 Vantaalla mutta hän on myös asunut pienenä Portugalissa.
Kalmarin unioni.
Luuk. 19:28-31 Luukkaan evankeliumin luvun 19 loppupuolella Jeesus saapuu Jerusalemiin messias-kuninkaana. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Miguel de Cervantes Tekijät Taha ja Ada. Miguelin elämän vaiheet: Miguel on syntynyt 29. syyskuuta Alcalá de Henares, astilia, Espanja. Miguel on.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Pentateukki Kreik. πεντ ά τευχος pentateukhos = viidestä osasta koostuva Juutalaiset: toora = laki, opetus Protestantit: Mooseksen kirjat.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksäs etappi
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Jesuksen lapsuus.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Suomen sota 1808 – 1809: Ruotsi oli ollut vielä 1700 – alussa voimakas sotilasmahti Itämeren alueella – luvun alussa se oli kuitenkin jo B-sarjan.
JEESUKSEN LAPSUUS.
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Vastaukset kpl 1-5 kertausmoniste 6.luokka
Inkat.
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Neitsyt Maria.
Papisto turvaa jatkuvuuden
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Luku Kauppa siirtyy Välimereltä Atlantille, s. 116–120 MAAILMANTALOUDEN SYNTY JA SEURAUKSET MAAILMANTALOUDEN SYNTY JA SEURAUKSET.
Konservatismin, nationalismin ja liberalismin vaikutuksia.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksastoista etappi
Kustaa Vaasan poikien veljessodat 1500-l. lopulla s
TIIVISTELMÄ KAUKAISET KULTTURIT. Amerikan manner oli keskiajalla eurooppalaisille tuntematon. (He eivät tienneet sen olemassa olosta) Amerikassa oli monia.
Säätyvallasta takaisin kuningasvaltaan. Kertaus säätyvallasta  Mitä tarkoitetaan säätyvallalla?  Mitä tarkoittaa varhaisparlamentarismi?  Miten säätyvalta.
SUOMI ENNEN AUTONOMIAA RUOTSI NOUSEE SUURVALLAKSI.
Luku Kauppa siirtyy Välimereltä Atlantille, s. 116–120
Helsingin perustaminen
Suomen sisällissota 1918: Sodan syyt
Roomasta tuli suurvalta
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
MODERNIN VALTION SYNTY Sivut
Amerikan intiaanikulttuurit
NAPOLEONISTA HITLERIIN
Unelma vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta
15 Aseet vaikenevat s. 103–110.
Kustaa II Aadolf Ruotsin kuninkaana
Giuseppe Verdi Iida.
Kuningasten ajan alku.
Kenguru-kilpailu.
Lähetysopetus rippikoulussa
SUURVALLAN ROMAHDUS JA VAPAUDEN AIKA
Bysantti.
Kaarle Suuri ja Frankkien valtakunta
Luku 17 – Historiankirjat
Bysantin synty Keisari Diocletianus jakoi Rooman valtakunnan kahtia vuonna 286. Vuonna 330 Rooman valtakunnan pääkaupunki siirretään keisari Konstantinuksen.
Bysantti.
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

 Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä ja konkistadori Francisco Pizarron serkku

 Vuonna 1519 Cortés lähti vastoin Velázquezin määräyksiä valloitusretkelle Meksikoon, koska hän oli kuullut kertomuksia asteekkien intiaanikansasta ja näiden rikkauksista. Cortés nousi maihin nykyisen Veracruzin kohdalla ja perusti paikalle La Villa Rica de la Vera Cruzin kaupungin.  Kuvernööri Velázquez määräsi Cortésin Espanjan kruunun etsintäkuuluttamaksi, joten Cortés julisti toimivansa Espanjan kuningas Kaarle I:n nimessä ja lähti viidentoista ratsuväen sotilaan, viidentoista kanuunan ja 400 jalkaväen sotilaan kanssa valloittamaan asteekkien valtakuntaa.

 Asteekkien kuningas Montezuma oli antamassa saapuvalle espanjalaiselle lahjoja, kun oletti, että hän on mereltä palaava Quetzalcoatl-jumala (mahdollisesti ei tapahtunut)

 Alun perin asteekit suhtautuivat tutkimusmatkailijoihin ystävällisesti, kunnes vuoden 1520 puolella espanjalaiset vangitsivat Montezuman ja vaativat asteekkien kuninkaasta kultalunnaita. Montezuman vangitsemisen jälkeen Cortés lähti Tenochtitlánista, koska Velázquez oli lähettänyt tutkimusmatkailija Pánfilo de Narváezn pidättämään hänet.

 24. maaliskuuta 1520 Cortés kukisti Narváezin joukot Cempoalassa, minkä jälkeen hän palasi takaisin Tenochtitlániin. Kaupungissa oli käynnissä asteekkien kapina, koska Cortésin poissaollessa espanjalaiset olivat tappaneet asteekkien ylimystöä Tenochtitlánin suurimmassa temppelissä.  Montezuma yritti Cortesin taivuttelemana puhua kapinallisille, mutta hän kuoli joko kapinallisten kivitykseen tai Cortesin toimesta

 Cortes pakeni, mutta hän menetti 100 miestä.  Hän alkoi hyökkäämään lähikaupunkeihin ja ryöstämään heidän kulta-aarteitaan ja alistamaan kansaa.  Lopulta Cortes tuli takaisin, asteekit kukistettiin ja johtaja ja ylimykset hirtettiin. Kansa alistettiin ja perusti paikalle Meksikon nykyisen pääkaupungin Mexicon