Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät 24.8.2012 Nuorten omaehtoinen toiminta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Advertisements

Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Heijastuksia elämästä
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
Pikkupoika kysyi isältään...
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Nuorten Hyvinvoinnin Ankkurit RANUALLA M. Pitkäniemi & K. Väärälä.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Rakkaat ystäväni!.
©Tampereen kaupunki 1 Harrastava iltapäivä -toiminta (Hip) Kysely oppilaille kevät 2009 Hankekoordinaattori Leena Tiainen Tampereen kaupunki Hyvinvointipalvelut.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Norssi ja Varis juttusilla
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Lasten suusta.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Hyvä vapaa-aika -kehittämis- ja tutkimushanke 2013–2017 Projektipäällikkö Eeva Ahtee Tutkija Anna Anttila Nuoriso-ohjaajat Mirkka Kesti-Helia & Jaakko.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Terassi-projekti.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
Järjestön logo tähän Olla vertainen Vertaistoiminta yhteisöllisyytenä, osallisuuden tukena ja paikkalähtöisenä toimintana Mona Särkelä-Kukko.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Pikkupoika kysyi isältään...
Porvoon Salibandyseura ry
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Nuoret aikuiset.
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Oman elämän raiteilla!.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Esityksen transkriptio:

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorten Akatemia tukee nuorten omaa toimintaa ja siinä oppimista

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorten Akatemia  Nuorten Akatemia on valtakunnallinen järjestö, joka tukee nuorten omaa toimintaa ja siinä oppimista.  Toiminta on kohdistettu kaikille vuotiaille.  Nuorten maailmassa Nuorten Akatemia on nuorten aktiivisuuden ja omien projektien tukija.  Aikuisten maailmassa Nuorten Akatemia kanavoi varoja ja osaamistaan nuorten ja yhteiskunnan tulevaisuuden hyväksi sekä viestii nuorten maailman kuulumisista.

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA)

Miten reagoitte nyt? -Miksi? -Hyvää? -Haasteita? Onko ympärilläsi nuoria, joilta puuttuu ote elämään? Miten sinusta kuuluisi reagoida? -Miksi? -Mikä muuttuisi?

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorten omaehtoinen toiminta Nuorisotyön neuvottelupäivät RyhmätukiYksilötuki Tukipari

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Unelmat toteen ja elämä haltuun

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Mahis  Ohjaaja: varhaiseen puuttumisen ryhmämenetelmä nuoren/nuorten kohdalla heräävän huolen reagoimiseen  Nuoret: mahdollisuus 13–17-vuotiaille vaikeassa elämäntilanteessa oleville nuorille suunnitella ja järjestää itselleen mielekästä vapaa-ajan toimintaa  Toimintamuoto: nuorten omat projektit –Remontit: esim. nuorisotilojen kunnostaminen, skeittirampit –Matkat: esim. eräretket Lappiin, shoppaus-matka Helsinkiin tai matka Viroon –Kerhot: esim. kokkikerho, teatterikerho

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Erityisen hyvällä olen katsonut tyttöjen omatoimisuutta. Minun on vaikea kuvitella näitä tyttöjä tulevaisuudessakaan valittamassa sitä, miten kukaan ei järjestä nuorille mitään tekemistä, he osaavat järjestää tekemistä itsekin! Mahis-nuoren isä

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Ensimmäinen päivä (Luku 2, s. 2-3, Luku 8) Mahis-ryhmän kokoontumisista on kyllä ollut niin paljon apua. Kun aloin käydä niissä, minulla oli rankka murrosikä ja ongelmia ystävien kanssa. Täällä saattoi puhua jonkun aikuisen kanssa, joka ymmärsi. tyttö 16v

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Yksilöllisen tuen muoto: Tukiparitoiminta

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Tukiparitoiminta  Aikuinen: varhaisen puuttumisen malli nuoren oman elämän haltuunoton tukemiseen. Nuoren tarvitsema tuki voi liittyä esimerkiksi harrastuksen löytämiseen, koulunkäyntiin tai tulevaisuuden suunnitteluun.  Nuori: saa aikuisen, jonka kanssa suunnitella omaa tulevaisuutta ja keskustella luottamuksellisesti omista asioista.  Toimintamuoto: tukiaikuisen ja nuoren muodostama tukipari. Nuori ja aikuinen sopivat yhdessä toiminnasta ja sen tavoitteista

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) ”Juttelu asuntolahuoneen sängynlaidalla tuntui olevan tärkeää. Yhteisen ajan löytyminen oli hankalaa…. Suhteemme taisi nostaa hänen statustaan hiukan luokan keskuudessa... Opiskelussa ei ongelmia. Vapaa ajan käyttäminen vahvistavasti on vaikeampaa.” - tukiaikuinen -

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) ”Ne olivat parhaat hetket silloin ysillä, en oikeasti jaksanut enää käydä koulua ja pelotti kaikki mitä tulee. En tiennyt mihin menen ja mitä haluun. Sä jaksasit soittaa ja tulit hakemaan ja olit aina siellä tukena.” - Tyttö 9 lk -

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA)

Kiitos! Kirsi Airaksinen Nuorten Akatemia

Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi –hanketta tukee RAY