KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
Advertisements

Tuloksia ja tuotoksia Moodle-on-Demand -hankkeesta Virtuaaliopetuksen päivät Outi Itäluoma.
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
Memo 7 & 8 Historia sähköinen opettajan aineisto
Kielitestaus ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnassa
Mitä tehdään? Tavoitteena on vaikeiden sanojen selittäminen omin sanoin ja kuvin, mahdollisimman selkeästi.
Vaasan Ammattikorkeakoulu
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
KAARINA KANGAS SOSIAALI- JA TERVEYSALA
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Juhani Pihkala 2005 Opiskelijoiden ohjaus- ja tukitoimien kehittäminen.
Opiskelija näkökulma: Essi Vainio
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Esitysgrafiikasta Harjoitus.
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
TÄHTITIEDE: ASTROBIOLOGIA Kuvan lähde: Nasa. –Tähtitiedettä biologian ja maantieteen näkökulmasta –toinen pääteema on astrobiologia ja toinen taivaan.
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Rauni Leinonen/Kaj.amk1 TYÖELÄMÄSUHTEIDEN EDISTÄMINEN TIETOVERKKOJEN AVULLA –HANKE ( ) Hankkeen PÄÄTÄVOITE oli vahvistaa koulutuksen.
Lapinlahden lukio ja Kuvataidelukio Школа Искусств № 1 Петрозаводск.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
VERKOSTON VOIMAA! - Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen - oppimisympäristöhanke Juulia Tuominen
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
PowerPoint-esitys OHJE.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Esitysgrafiikasta.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Oppimisfoorumi Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
Yritysviestintä 5 ov Käsikirjoittaminen –Muutos 1 ov  2 ov –verkkokurssi Yritysviestinnän rakentaminen –2 ov –Verkkokurssi Multimaker –Muutos 2 ov  1.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
Työssäkäyvien graduseminaari Valmiiksi työn ohessa - hankkeessa Työelämää ja opintoja –iltapäivä Sanna Talja, prof. mvs. Informaatiotutkimuksen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Digioppi Ohjausryhmä
Koulutusmateriaalit Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
V IESTINTÄTAITOJEN KEHITTÄMINEN ROBOTTI - PROJEKTISSA OAMK Tekniikan yksikkö Kevät 2009 Tuula Hopeavuori.
KASSU LIVES – Kasarminmäki Living Lab
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Päättötyön esittelyohjeet
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Ohjeistus kouluttajille
ERASMUS + -PROJEKTI LUKUVUODET JA
Datan avaamisen ohjeistus
Uusia tuulia YLTin opetuksessa
Koulutusesityksen otsikko
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Cultura Yhdistävä tekijä
Poliisin kuulumiset Kaakkois-Suomesta
3DBear-koulutustarjous Nuko
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto AKTIVA:n ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI:n mahdollisuuksia palvella kaakkois-suomalaisia koneistusalan yrityksiä kouluttamalla niiden tarpeisiin osaavaa työvoimaa huomioiden uuden tekniikan ja työperäisen maahanmuuton vaikutukset. Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto AKTIVA:n ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI:n mahdollisuuksia palvella kaakkois-suomalaisia koneistusalan yrityksiä kouluttamalla niiden tarpeisiin osaavaa työvoimaa huomioiden uuden tekniikan ja työperäisen maahanmuuton vaikutukset. Hankkeessa tuotetaan asiantuntijatyöllä venäjänkielistä aineistoa koneistusalan ydinosaamisesta ja lisätään AKTIVA:n ja EKAMI:n koneistusalan opettajien ammattitaitoa kouluttamalla heitä uusien työstökoneohjelmien käyttäjiksi ja kouluttajiksi (AKTIVA: Heidenhain-ohjelma, EKAMI: Siemens Sinutrain-ohjelma). Hankkeessa tuotetaan asiantuntijatyöllä venäjänkielistä aineistoa koneistusalan ydinosaamisesta ja lisätään AKTIVA:n ja EKAMI:n koneistusalan opettajien ammattitaitoa kouluttamalla heitä uusien työstökoneohjelmien käyttäjiksi ja kouluttajiksi (AKTIVA: Heidenhain-ohjelma, EKAMI: Siemens Sinutrain-ohjelma).

KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen konkreettiset tuotokset ja tulokset : on tuotettu venäjänkielinen ydinaineisto koneistajakoulutukseen on tuotettu venäjänkielinen ydinaineisto koneistajakoulutukseen on tuotettu selkokielistä koulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen on tuotettu selkokielistä koulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen on tuotettu verkkokoulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen on tuotettu verkkokoulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat ovat saaneet perehdytystä verkko-opetukseen osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat ovat saaneet perehdytystä verkko-opetukseen osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat on koulutettu käyttämään Siemens Sinutrain- ja Heidenhain- ohjausjärjestelmiä, ml. äidinkielenä venäjää puhuva opettaja, joka pystyy opettamaan venäläisiä maahanmuuttajia osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat on koulutettu käyttämään Siemens Sinutrain- ja Heidenhain- ohjausjärjestelmiä, ml. äidinkielenä venäjää puhuva opettaja, joka pystyy opettamaan venäläisiä maahanmuuttajia

KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Koulutusmateriaalien sisältö : 1) Venäjänkielinen ydinaineisto : Erilaiset sahat, työstömenetelmät, työkoneet, leikkuunesteet, terät, mittalaitteet- ja välineet ym. venäjäksi Erilaiset sahat, työstömenetelmät, työkoneet, leikkuunesteet, terät, mittalaitteet- ja välineet ym. venäjäksi Tekstin lisäksi kuvia ja esimerkkilaskelmia Tekstin lisäksi kuvia ja esimerkkilaskelmia Suomalaisen oppikirjan sisällysluettelo on käännetty venäjäksi ja aiheiden oheen on lisätty viittaukset vastaaviin kohtiin venäjänkielisessä oppikirjassa, joita on hankittu opiskelijoiden käyttöön 10 kpl Suomalaisen oppikirjan sisällysluettelo on käännetty venäjäksi ja aiheiden oheen on lisätty viittaukset vastaaviin kohtiin venäjänkielisessä oppikirjassa, joita on hankittu opiskelijoiden käyttöön 10 kpl Työturvallisuusohjeita venäjäksi ja niiden käännös suomeksi suomalaisia opettajia varten, aiheina mm. sorvaus, jyrsintä, poraus, työskentely hiomakoneella Työturvallisuusohjeita venäjäksi ja niiden käännös suomeksi suomalaisia opettajia varten, aiheina mm. sorvaus, jyrsintä, poraus, työskentely hiomakoneella

KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa 2) Selkokielinen koulutusmateriaali: Taulukkomuotoinen työkaluluettelo, jossa on ko. työkalun kuva ja nimi suomeksi ja venäjäksi sekä tyhjä sarake opiskelijoiden omia merkintöjä varten Taulukkomuotoinen työkaluluettelo, jossa on ko. työkalun kuva ja nimi suomeksi ja venäjäksi sekä tyhjä sarake opiskelijoiden omia merkintöjä varten Helppolukuinen Power-point –esitys, joka sisältää kuvia, ääntä ja tekstejä. Opiskelija etenee painikkeiden avulla, voi kuunnella tai lukea ohjeita sekä tarvittaessa palata takaisin. Aloitussivulla on 4 painiketta: piirustukset, laskukaavat, työjärjestys ja perusinfo opiskeluaiheesta esim. pistepuikon sorvaus ja karkaisu. Helppolukuinen Power-point –esitys, joka sisältää kuvia, ääntä ja tekstejä. Opiskelija etenee painikkeiden avulla, voi kuunnella tai lukea ohjeita sekä tarvittaessa palata takaisin. Aloitussivulla on 4 painiketta: piirustukset, laskukaavat, työjärjestys ja perusinfo opiskeluaiheesta esim. pistepuikon sorvaus ja karkaisu. 3) Verkkokoulutusmateriaali: Yhteinen Moodle-alusta käytössä Yhteinen Moodle-alusta käytössä Opiskeluaiheet on ryhmitelty oppijaksoiksi, jotka sisältävät perusharjoituksia aloitteleville opiskelijoille esim. kierreharjoitus. Opiskeluaiheet on ryhmitelty oppijaksoiksi, jotka sisältävät perusharjoituksia aloitteleville opiskelijoille esim. kierreharjoitus. Aineisto sisältää kuvia, tekstejä ja ääntä (puhuttuja ohjeita) suomeksi ja jatkossa mahdollisesti myös venäjäksi Aineisto sisältää kuvia, tekstejä ja ääntä (puhuttuja ohjeita) suomeksi ja jatkossa mahdollisesti myös venäjäksi

KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Pilottikoulutukset: Lappeenrannassa opiskelumateriaaleja testataan manuaalikoneistajakoulutuksessa, johon osallistuu venäjänkielisiä opiskelijoita Lappeenrannassa opiskelumateriaaleja testataan manuaalikoneistajakoulutuksessa, johon osallistuu venäjänkielisiä opiskelijoita Kotkassa opiskelumateriaaleja testataan muiden kuin venäjänkielisten opiskelijoiden, mm. ranskankielisten opiskelijoiden avulla Kotkassa opiskelumateriaaleja testataan muiden kuin venäjänkielisten opiskelijoiden, mm. ranskankielisten opiskelijoiden avulla Tulosten esittely loppuseminaarissa: Projektin tuotoksia esitellään koneistuskoulutuksen ajankohtaispäivillä Imatralla Tilaisuutta markkinoidaan erityisesti Kaakkois-Suomen alueen koneistusalan yrityksille. Projektin tuotoksia esitellään koneistuskoulutuksen ajankohtaispäivillä Imatralla Tilaisuutta markkinoidaan erityisesti Kaakkois-Suomen alueen koneistusalan yrityksille.