 Uudempi s. 77- Raggarikirja s. 73-.  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AJATUSTEN VAIKUTUS HYVINVOINTIIN
Advertisements

Materiaalit on tuottanut Maan ystävät ry ”Globaalia ympäristökasvatusta- ekologinen velka jäsentämässä Pohjoisen ja Etelän tasa-arvoisempia suhteita”
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
John Rawls REILUPELI.
Filosofian aloja ja suuntauksia
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Hyvä elämä ja rationalismi Oo Jot Jot Rationalistinen vapauskäsitys Vapaus = itsensä toteuttaminen rationaalisen suunnitelman mukaan Vrt. Platonin.
Lasten Kuvataide & Kädentaito
Sosiologian johdantokurssi kevät 2007 HY Sosiologian laitos prof. Pekka Sulkunen - pe Porthania II, ei luentoa ke Unioninkatu 40.
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
TUTKII, MILLAINEN MORAALIN PITÄISI OLLA!
Vapaaehtoisen polulla
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
MORAALIFILOSOFIA Hyvä elämä Oikeat / väärät teot Hyvä / paha
Me ja muut: ryhmäilmiöistä
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ammatillinen opettaja ja kasvatus
Filosofian kurssi, luento 3 Yhteiskuntafilosofia
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Valistus: 1700 – luvulla syntynyt aatevirtaus
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
John Locke ( ) • Essays on the Law of Nature (1664)
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
USKONTO JA KULTTUURI.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Oikeus ja kamppailut 4. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Regiimien kamppailu.
A RISTOTELES OLI ANTIIKIN KREIKKALAINEN FILOSOFI JA TIEDEMIES.
Valta ja sen rajat. Valta Valta on yleisinhimillinen piirre ihmisten välisissä suhteissa (perheessä, suvussa, työpaikoilla, valtiossa jne.). Valtaan liittyy.
Lakitieto AVIOLIITTO REKISTERÖITY PARISUHDE AVOLIITTO.
VALISTUS (engl. Enlightenment) 1600-luvun loppu/ 1700-luku (s )
FI4 YHTEISKUNTAFILOSOFI A. 1. Yhteiskunnan olemistapa Yhteiskunnan käsite Yhteiskuntamuotojen luokittelu Yhteiskuntafilosofian ongelmat -miksi yhteiskuntia.
FILOSOFIAN ARVOITUS (S. 10 – 13). Filosofian identiteettiongelma -Filosofia (kr. ”viisauden rakastaminen”) sai alkunsa antiikin Kreikassa n. 600 eKr -Kysymys.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Yhteiskuntafilosofia tutkii yksilön ja yhteisön suhdetta etsii oikeutusta yhteisölliselle elämälle pohtii millainen on hyvä yhteiskunta, esittää erilaisia.
Yhteiskunta ja yhteiselämän ehdot. Pohdi Millaista yhteiselämä oli 1700 – 1800 luvuilla? Pohdi arkielämää, ajattelua, uskonnollisuutta ns. oikeaa elämäntapaa.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
EUROOPPALAINEN IHMINEN
emeritusprofessori, Turun yliopisto
Moraalikehityksen tasot
Yhteisöön kuulumisen etiikka
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
NORMATIIVISEN ETIIKAN TEORIAT
KANSALAISKUULEMINEN PASI TURUNEN
Omadata Taustalla yhteiskunnan digitalisoituminen ja yhä suurempien henkilötietomassojen kertyminen Omadata on henkilötietoa mitä yksilö voi itse hallinnoida.
Yksilön lyhyt historia
Sosiologian johdantokurssi sylsy 2006 HY Sosiologian laitos prof
VALISTUS "Valoa pimeyteen".
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Yhteiskuntafilosofia
OPETUSVINKKI.
Elämänkatsomustiedon tunti
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
Yhdenvertaisuus koulussa
Mitä mieltä olet? Luku 14 – Motivointi 2.
Filosofian alat TEOREETTINEN FILOSOFIA
Hyvinvointia kestävästi
Filosofian osa-alueet
Loppukuulustelu klo Porthania 674
Mikä on elämänkatsomus?
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Mitä hyve-etiikka on? Normatiivisen etiikan suuntaus, jonka mukaan eettisen toiminnan kannalta ratkaisevia eivät ole yksittäiset teot, vaan hyveiden toteuttaminen.
Huomioita sosiaalipolitiikasta
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Esityksen transkriptio:

 Uudempi s. 77- Raggarikirja s. 73-

 Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka paljon koulussa voidaan rajoittaa oppilaiden vapauksia ja oikeuksia????

 Filosofien käyttämä ajatuskoe ihmiskunnan alkutilasta  Luonnontilassa yhteiskuntaa tai ihmisiä sitovia sääntöjä ei ole olemassa

 ” Ihminen on ihmiselle susi.”  Luonnontilassa vallitsee kaikkien sota kaikkia vastaan - ihminen pyrkii hyötymään toisesta aina kuin mahdollsta Luonnontilassa ihmisen elämä on ” yksinäinen, kurja, häijy, raaka ja lyhyt.”

 Yhteiskuntasopimus: o Takaa hengissä säilymisen o sovitaan säännöt ja moraalinormit o Antaa SUVEREENILLE eli yhdelle ylivertaiselle, ikuisesti hallitsevalle hallitsijalle ehdottoman vallan

 Luonnontilassa ihmiset kyllä tietävät oikeutensa ja tasa- arvoisuutensa,  Mutta ihminen on HEIKKO  Ihminen on luonnostaan sekä itsekäs että sosiaalinen (tunnustaa toisten oikeudet, mutta voi ajautua itsekkyyteen ja mielivaltaan)

 Yhteiskuntasopimus tarvitaan takaamaan yksilöille heidän luonnollisten oikeuksiensa toteutuminen  Toimeenpano- ja lainsäädäntövalta oltava erillään

 Luonnontilassa ihminen on ”paratiisissa”: o Pyrkii oman olemassaolonsa säilyttämiseen ja yhteenkuuluvuuteen muiden kanssa  Luonnontilassa ihminen on empaattinen ja hyvä  Omistusoikeuteen perustuvassa yhteiskunnassa ihminen ajaa omia etujaan (ks. U s. 85:3, ” JALO VILLI”

 Yhteiskuntasopimuksessa on huomioitava YLEISTAHTO: Yhteinen päämäärä ja yhteinen hyvä TAKAISIN LUONTOON!